Új hozzászólás Aktív témák

  • brownus

    veterán

    válasz Louloudaki #1197 üzenetére

    passz...
    de megkeresem neked:

    5.b.) Thiomersal
    Számos elölt vírust tartalmazó vakcinában, így a Fluval P vakcinában konzerváló adalékként szerepel a szerves higanyvegyületet tartalmazó thiomersal. Jelenléte szükséges a hosszú lejárati idejű vakcinákban, ennek ellenére az utóbbi években erős támadások kereszttüzébe került, elsősorban egy másik higanyvegyület miatt. A thiomersal bomlásterméke az etil-higany. Ez a szervezetben nem raktározódik, 7 napon belül a széklettel kiürül. Sajnos a közvélekedés az etil-higanyt összetévesztik a metil-higannyal, amely viszont akkumulálódik és toxikus.
    Felmerült a thiomersal kontakt allergiákban (bőr allergia) való szerepe. A tiomersal érzékeny egyéneknél intramuscularis (izomba történő) oltást javasolnak a subcutan (bőrbe történő) oltás helyett. Mivel a Fluval P vakcina oltása izomba történik, ez a feltétel is teljesül.
    A WHO védőoltás biztonsággal foglalkozó ajánlása alapján a thiomersal a beoltottak számára nem jelent veszélyforrást.
    (WHO Weekly Epidemiological record. Global Advisory Committee in Vaccine Safety: 22. 2002. p. 389-94)
    Szintén a WHO ajánlásban szerepel, hogy jelenleg csak néhány tesztelt, thiomersal mentes influenza vakcina létezik és a jelenlegi termelési kapacitások nem teszik lehetővé a globális igények ilyen vakcinákkal való kielégítését.
    A thiomersal ennek megfelelően igen sok vakcina alkotója, Jelenleg a szezonális influenza vírus vakcinát gyártó multinacionális cégek is alkalmazzák vakcináikban a thiomersalt (Afluria (CSL Ltd.) 24. 5ug higany, FluLaval (GlaxoSmithKline) 25 ug higany, Fluvirin (Novartis 1ug higany az előre töltött fecskendőkben, 25 ug higany a többdózisos kiszerelésben) (http://www.vaccinesafety.edu/components-Influenza.htm)

Új hozzászólás Aktív témák