Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAiN91
őstag
Sziasztok!
Azt olvastam, hogy a beépíthető sütők általánosságban beköthetők 1 fázisra.
Ha példaképp az arukereso.hu top1 sütőjét nézzük, ennél is megvalósítható?
[link] - A használhati útmutató 5. oldalán csak a vezetékkresztmetszeteket adja meg, mindegyik opciónál 3x jelzővel, nem említi, hogy 1 fázisra lehetne kötni.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok!
Panel lakás amper bővítéshez lenne egy kérdésem. Jelenleg 1 fázis, 16A szolgáltatói kismegszakítóval van bekötve. A mérőóra max. 40A (1 fázis).
Sütő: 2090W
Mosogatógép: 2200W
Hűtő: 100W ? (nem találok adatot, de nem nagy fogyasztó)
Klíma: 1000W (majd jövőre)
Lámpák: 700W (7 db mennyezeti lámpa, LED-es, szóval túloztam kicsit az értékekkel)
Mosógép: 2200W
Egyéb fogyasztók (laptop, telefontöltő, turmixgép stb.): 1000W0.8 egyidejűség tényezővel ez 32A. Érdemes még feljebb mennem pár amperral?
A szolgáltatói kismegszakítótól a lakáselosztóig már a fogyasztó dolga elvinni a kábeleket panellakásban? Regisztrált villanyszerelő kicseréli? Régi alu vezeték, ráadásul gondolom 16A-re van méretezve.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
válasz PROTRON #12550 üzenetére
Föld nem jön be, csak fázis és nulla. Ilyen szépen néz ki az elosztó. [kép]
Persze nem erre fogom rákötni a konyha gépeket és a klímát. Azokhoz vezetek be új köröket. A konyhába 3 kört gondoltam 2.5 réz vezetékekkel: 1. sütő, 2. mosogatógép és elszívó, 3. hűtő és konmektorok a pult fölött.[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
ide egy klíma volt bedugva, a falban alumínium vezeték. Korábban már találkoztam ilyennel, kilazult a dugaljnál a kötés. Az a kérdésem, hogy ha lecserélem a dugaljt, de a vezeték marad, hogyan érdemes bekötni? Rugós vagy csavaros bekötéssel, pasztával?
Vagy itt nincs más megoldás, mint az újra húzás rézzel? Mert bár a vezeték miatt van, de csak a kötésnél, ezért gondoltam ha az jól meg lenne oldva, akkor nem lenne ilyen gond. -
RAiN91
őstag
válasz Szirtimorc #12647 üzenetére
Szia. Úgy érted, hogy egy wago csatlakozóval csinálok rezet, ami aztán már mehet a dugaljba? Ez jobb megoldás lenne, ha van hely?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok.
16A-ról 32A-ra bővítek. Kaptam több szerelőtől is ajánlatot. Mennyire reális 100k? Intézi a bővítést és vezetéket cserél a lakaselosztó és a szolgáltatói kismegszakító között (kb 6m szakasz). Nekem soknak tűnik, de mivel több helyről is ennyit mondtak, ezért reális? -
RAiN91
őstag
Sziasztok!
A villanykapcsolókat szeretném lecserélni nyomógombos kapcsolóra. A kapcsoló jelenleg csak egy fázist kapcsol, és nem szeretnék vezetékezni. Megoldható valahogy ez, vagy nulla nélkül sehogyan? -
RAiN91
őstag
Sziasztok!
Panellakásban maradt még pár alu kör, főként a világítások, ezeket nem szeretném cserélni.Annyi kérdésem van, mennyire szabályos a lakás elosztóban wago 222+alu pasztával egy rövid rézzel toldani, hogy a kismegszakítókba, nulla és PE gyűjtősínre réz menjen? Jobban bíznék abban a kontakban.
-
RAiN91
őstag
válasz PROTRON #12919 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Jelenleg így néz ki, nem a legszebb. A bejövő alu fázis és nullát a villanyszerelő az amperbővités során kicseréli réz L+N+PE re. Ezért addig be sem kötöttem a FI relét, amit jelenleg a meglévő első 4 rövid alu vezetékek miatt rá sem tudom tolni a kismegszakítókhoz bal oldalra. [kép]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Okos Otthon / Smart Home