Új hozzászólás Aktív témák

  • Lavar

    aktív tag

    válasz PROTRON #9688 üzenetére

    Szia!
    Véleményetek szeretném kikérni. :R
    Egyrészt a mosogatógépet már akkor ugye elengedtük, helyette inkább részben frissítünk a hálózaton, amíg összejön a teljes hálózat rézre cserélése. (Egyelőre ~800 ezres ajánlatot kaptam 28 m2 -re mindenestül, szerintem ez brutál ár ilyen kis területre, de még kérdezősködök.)

    Azóta előjött egy probléma, mégpedig a szobában serceg a mennyezeti lámpa ha felkapcsoljuk a csatlakozásnál, így látatlanban telefonban egyik szerelő azt mondta több, mint valószínű, hogy kötéshiba lesz.
    Így a kötéseket cseréltetjük, ahogy javasoltátok 4D4M fórumtárssal, a még linkelt képen látszó csokit wago-ra, aztán meglátjuk hogyan tovább.

    Kérdeztem a 16A kismegszakítók 10A-re cserélését és az FI-relé beszerelését (mert, hogy az sincs ugye), és mondta, hogy végülis meg lehet próbálni, de minél hamarabb cserélni kéne rézre, mert ennek már valószínűleg a 10A is sok, így nem igazán van értelme most ~60-100 ezret kiadni elosztócserére, tehát akár maradhatna is a 16A?

    Nagy fogyasztó egy klíma van, ez 3 éve lett felszerelve, totál laikusként nem gondoltam akkor, hogy ennek amúgy külön áramkör kéne, a szerelők jöttek, felszerelték, konnektorba bedugták és működik, meg szépen visszaszabályoz. De nyáron úgy, hogy szinte 0-24 egész nap, mert rohasztó meleg van, eddig nem volt gond vele, és nem vert le semmit, de valószínűleg ez is hozzájárult a degradációhoz, mert amit kérdeztél, hogy a dróton az festéknyom-e az nem az, hanem égési, mert a szobában is van a piros és fekete kábeleken a kötésdobozban megnézve.

    Az FI-relére meg azt mondta, hogy azt is inkább az új hálózatra érdemes szerelni, mert valószínű, hogy ezen az alun folyton levágna.
    Mit gondoltok?

    Összefoglalva, cseréltetjük az összes kötést, de most nem tudom, hogy a kismegszakítókat cseréltessem-e, vagy egyelőre elég-e ennyi, amíg nem cserélünk mindent rézre?
    Érzem én is, hogy problémás azért ez, nem fogom évekig halasztani, de átmenetileg most ezek férnének bele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák