Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Tappancs2001 #9378 üzenetére

    Ehhez én is legalább azzal indulnék neki mint amit Lappy ír.
    Szerintem a 3 db külön lévő kmsz nem áramszolgáltatói plombált, csak valamiért anno le lett zárózsinórozva.
    Ez azért kérdés, mert az áramszolgáltatói plombát pl Pest megyében csak külön extra képzésen résztvevő villanyszerelő bonthatja meg. Ezért nyilván a kisúj mozgást is drágább órabérben méri.

    Amit ír Lappy, az inkább elméleti minális nettó anyagköltség, mivel pont nemrégiben emelkedtek a nagyker árak. Ugye a 2db AVK van, azok többe kerülnek mint a többi összesen. :D
    A biztosabb típuspl: Schneider RESI9, 40A, "A" típus, 30 mA.
    Erre így rákereshetsz ha gondolod.
    Nem érdemes azon spórolni hogy 25A-est veszel, mivel az AVK-nál összegződik a terhelés.
    KMSZ-ek is lehetnek ebből a Resi9 szériából, legtöbb villanyszerelőnél szokott lenni a kocsijában 1-2 dobozzal hogy bármikor betudja szerelni.
    Ugye vezeték keresztmetszethez választunk.

    A kapcsolók elméletben maradhatnak, de lehet hogy útban vannak és az új elosztókba belülre nem férnek el. Ezt csal a táblák lebontása után lehet megmondani.

    Alapvetően nettó 25k munkadíjat lazán elkérnek csak a direkt kötési munkáért, mert a meglévő áramkörökkel nagyobb lehet a szívás. Ugye az Ő kötési munkáján múlik a lakásod biztonsága a jövőben, először Őt fogják elő venni bármi van.

    Ha pl Bp belvárosában vagy, akkor lehet beleszámolja a kiszállási díjat, de ha már külön 30-45 percet kell csak erre a projektre vezetnie, akkor az még külön kiszállási díj, meg beszállási díj...(pun intended)

    Ha a víztárolókhoz van második mérőóra, akkor azokat kötelező második kiselosztóba rakni, ami még + nettó 5-10k attól függően mekkora kell.

    Tehát összegezve:
    nettó minimum: 40+10+25
    De ezek csak a mi elméleti ötletelésünk, nem garantált hogy aki kimegy ugyanezeket az árakat mondja.

    #9380 lappy
    Lehet igazad van és plombálva vannak, de lehet hogy csak biztonságból hagyta úgy az előző szaki, mert hol a mérőóra? Márpedig a mérőóra utáni mért kötési pontokat nem kötelező plombálni.

    De azt elérte így a szerelő, hogyha van második tarifa a bojlerekhez, akkor tuti senki nem mert hozzányúlni, így nem lettek rákötve szerződésszegő berendezések.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák