Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    válasz PROTRON #5472 üzenetére

    Köszi a részletes választ. Ki fogom bontani a konnektort és megpróbálom még1x pontosabban lemérni a vezetéket olyan helyen ahol nincs ellapítva.

    Igazából az alábbiak miatt merült fel bennem, hogy nem jó a vezeték:
    Anno erre az áramkörre lett rákötve falon belül egy kötődobozban egy 3 beltérei egységet kiszolgálni képes kültéri egység.
    A rajta lévő felirat szerint: Maximum input: 3,46 kW / 15.2A.
    Mivel megszakítódobozomban lévő öszes kismegszakító C16-os, bátran megvettem ezt az egységet, mert 16 > 15,2.
    Aztán amikor kijött a klímaszerelő szólt, hogy szerinte vékony a vezeték hozzá amit a kötődobozban talált. Mivel akkor még csak 2 beltéri került a kültérire, és azokat se nagyon használtuk egyszerre, ezért abban maradtunk, hogy beköti így. Ez volt 2016-ban azóta így használtuk.
    2021-ben felkerült a harmadik beltéri is, de se tavaly se idén nem igazán ment a 3 beltéri egyszerre, nem volt igazán sose megterhelve a kültéri és így a vezeték se.

    Most viszont, hogy van ez a gáz para elképzelhető hogy télen használnunk kell a klímát fűtésre ha gáz nem lesz, de netán áram még igen. Ráadásul ha jól tudom fűtés üzemmód esetén még nagyobb is a teljesítményfelvétel, mint hűtés üzemmódban.

    Ezért gondolkodom most a vezeték áthúzásán, és ha már nekikezdőn akkor 2,5-re kellene. Ugyanakkor parázok, hogy sikertelen lesz az áthúzás, és bontani kell falat, padlót, parkettát...

    A linkelt táblázat szerint egyébként ha megvan az 1,5 mm2 keresztmetszet, akkor elméletileg még épp elegendő a mostani vezeték a klímához. Más érdemi fogyasztó nem is nagyon van ezen az áramkörön egyébként...

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák