Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    Egy 2012-13-ban épült társasházi lakásban kellene a bejárati ajtó mellett lévő kismegszakító doboztól az egyik szobáig menő vezetéket kicserélni. A távolság olyan 10-15 m, de a vezetékek legalább részben a padlóban mennek.

    Van arra esély, hogy szakembernek (én ennek magamtól nem álok neki) sem fog ez sikerülni, és fel kell bontani a járólapot/laminált parkettát?

    Gondolatom szerint védőcsőben futnak a vezetékek, de nem tudom biztosan ezt persze. Ha védőcső van, akkor meg lehet ezt úgy oldani, hogy a most benne lévő vezetéket összekötik a behúzandó újjal, és ahogy a régit húzza ki az új be is fűződik?
    Mik a buktatók, mennyire lehet garantálni, hogy sikeres lesz a művelet?

    Továbbá létezik, az, hogy 2012-13-ban csak 1 mm keresztmetszetű rézvezetékkel kötötték be a konnektorokat? Egy másik helyiségben bontottam ki már konnektort és mintha nem 1,5 mm-t mért volna a tolómérő, hanem csak 1,1-1,2-t, de persze lehet csak el volt lapítva a vezeték ahol mértem. Létezik egyáltalán 3x1-es vezeték, vagy csak 3x0,75 és 3x1,5 használatos?

    Sajnos az épület épp a 2008-09-es válság alatt kezdett el épülni, és mire 2012-13-ban kész lett addigra a fejlesztőnek nagyon fogyott a pénze, szerintem mindenen spórolt, lehet a vezetékeken is, de ezt nem tudom biztosan persze...

    [ Szerkesztve ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák