Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz bul07 #4818 üzenetére

    A fő szabály hogy nem szabad megszakítani, pl dugaljat, vagy időkapcsolós dugaljat tilos.
    Elvileg kéne legyen saját kiselosztója a vezérelt áramkörnek a lakáson belül, hogy szervizelési céllal áramtalaníthasd a bojlert 2 pólusú kismegszakítóval (leválasztó kapcsolás) ne kelljen kimenni a mérőórához.
    Na ebben az elosztóba esetleg rakhatsz időkapcsolót, hogy csak akkor kapjon áramot amikor Te szeretnéd. De ez csak az én véleményem hogy ennyit megengednek, van itt egy volt ügynök kollega, ő biztosabbat tud mondani hogy van-e bennük ennyi rugalmasság ha észreveszik.

    Egyébként az én tapasztalatom hogy nagyon hamar ráfogsz unni arra hogy sosincs akkor meleg víz amikor kéne, mert még nem fűtött fel, de amikor meg nem kéne akkor meg van. :D
    Mármint az szép elmélet amit írsz, csak ezzel szemben a gyakorlat hogy a vezérelt áramot a szolgáltató akkor kapcsolja rá, amikor Neki kedvező, nem akkor amikor a Te bojlered kéri. Azaz sokaknál előfordul hogy oké, megoldja a kapcsolgatást az ügyfél, de a szolgáltatói vezérlő pont nem azokban az időpontokban akar annyi áramot átengedni és a fél család hideg vízben fürdik.
    Hány fős család hogy 200kWh fogy vezérelten? Nekem van szomszédban olyan párocska akik napi 2x megtöltik a 180 literes kádat tűzforró vízzel, nappali áramról, aztán csodálkoznak a 250-300 kWh össz fogyasztáson. :D
    Na náluk tényleg éjjel nappal eszik a bojler, mert ugye amint 1 fokot hűl azonnal ráfűt.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák