Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz csubuka #4788 üzenetére

    Sajna az áram túl gyors.
    Kismegszakítóknál is állandóan előfordul, hogy ha komoly zárlat alakul ki (mert pl elfúrtak falban vezetéket), nem csak a lakás elosztóban az adott dugalj kör kismegszakítója megy le, hanem a mérőóránál lévő is. Meg persze ha kapcsolási sorban van még a kettő között valami az is. Na nem a szimplán mellette lévők, hanem "csoport" biztosítók.

    Ismerősnél korábban ha "felrobbant" a csillárban egy izzó, simán a fenti sorozat alapján mindenhol vissza kellett kapcsolni.
    Most hogy a felújítás keretében először a régi 40 éves elosztó helyére fel került egy ideiglenes, rendesen szeparálva az elmenő vezetékek, továbbá az EON is megszakítót cserélt teljesítmény bővítés miatt, már csak az adott szoba kismegszakítója ment le izzókörte elhalálozáskor.

    Szerintem sajna a Fi reléd esetén is ez a helyzet, lesznek olyan kisebb események, amiknél nem fog lemenni a külső szekrényben lévő.
    De igazán komoly hibáknál az én tapasztaltaim alapján ha azonos az érzékenység(pl. 30 mA) és a típus(pl "A"típusúak), akkor le fog menni az is.
    De nem ismerem a hálózatod állapotát, így nehéz ajánlani jó megoldást, mert én szeretem a betápláló vezetéket is védeni (bár ezért kollégáktól kapok mindig a fejemre a pénzkidobásért).

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák