Új hozzászólás Aktív témák

  • Novics

    senior tag

    Urak!

    Villanyos felújítás előtt - közben - állunk, és van pár kérdésem:

    1. Vannak ugye ezek a régi, kör alakú kötődoboz fedelek, amik nem olyan szépek. Meg lehet oldani valahogyan ezeknek az eltüntetését? (Amennyiben használni is szeretnénk még őket.) Festő glettelje körbe - jó vastagon - és fesse le?

    2. Ehhez kapcsolódó, hogy lejjebb szeretnénk rakni a villanykapcsolókat. A régi szerelvénydobozokat el akarom tüntetni, nem szeretném, ha a kapcsolók felett ott éktelenkednénk a kötődoboz fedelek. (Hacsak el nem lehet tüntetni őket. lsd előző kérdés.) Én arra gondoltam, hogy kivésem a dobozt, és az új csődarabot össze szigszalagozom a régivel, és begipszelem a lyukat. Van ennél szebb, jobb, könnyebb megoldás? (Szedjem ki az egészét, és véssem újra?)

    3. Egyáltalán, a kötéseket hogyan oldják meg mostanában rejtetten? Ismerősnél a gipszkarton álmennyezetben mennek a csövek, és a süllyesztett mennyezeti lámpa mögött - fölött - van egy kötődoboz, onnét mennek a drótok ide-oda. Sógoréknál - ha jól rémlik - egy cső jön le a konnektorokhoz, aztán megy körbe a szobában a konnektorok meg sorba vannak kötve. Sógoréké nem annyira tetszik, viszont süllyesztett lámpát sem akarunk. Szerelőnyíláson gondolkoztam még, de azért az sem olyan szép, diszkrét. (Nem fogok minden konnektorhoz külön dróttal elmenni a szekrénytől. :P )

    (Nem tudom, hogy írtam is, vagy csak akartam, de köszönöm a vezetékes kérdésre adott válaszokat. :R )

    A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

Új hozzászólás Aktív témák