Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz FerNandor #32568 üzenetére
Biztos rakott rá utólag motion blur-t.
Ha nem akarsz ilyen rövid záridőt, akkor vagy rekeszelsz (de akkor nyilván változik a DOF is), vagy feltekersz egy ND szűrőt.
Az "ideális" ugye a 180 fokos shutter lenne: a 4K24-hez 1/48, de az ritka, úgyhogy inkább 1/50. Ha nem sportot videózok, akkor én általában tartani is szoktam, de sok és gyors mozgás esetén feljebb tolom 1/100-ra, vagy még tovább is, ha engedik a mesterséges fények (nem vibrálnak). 50 fps-nél értelemszerűen a duplája mindennek.
Illetve ha lusta vagyok és nem akarok a VND-vel vesződni mondjuk egy húzós esküvői napon, akkor hagyom a francba én is automata záron, aztán lesz, amilyen lesz. Nem nagyon szokta zavarni a megrendelőket, ha nem tartom a természetes motion blur-t.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
hibavissza
veterán
válasz FerNandor #32568 üzenetére
Szerintem már írtuk. A mozgás folyamatosságát a motion blur effect és a képpontok elmozdulásának sebessége, mozgó képpontok mennyisége, elhelyezkedése befolyásolja. Nincs olyan, hogy ez az érték jó/nem jó.
Másrészt ez egy effekt. Létre tudod hozni analóg módon záridővel, kameramozgással vagy digitálisan, utófeldolgozásnál.
Az 1/4000-res záridő egy szám. Semmi több. Ja, sütött a nap az tuti.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Automobilista 2
- Mini PC
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs