Új hozzászólás Aktív témák

  • K10PA

    csendes tag

    válasz Murphistic #3432 üzenetére

    Az MKV-t lejátssza a médialejátszó, az MKVtoolfix-el próbáltam már, nem hozta kívánt eredményt.
    Nekem kábeles Dunám van, az csúnya lenne, ha nem lenne a két oldalon fekete sáv, mert ha kitöltené a 16:9-et a 4:3-as arány akkor az ritka nagy képtorzulást eredményez "széthúzza képet", biztosan láttál már ilyet.

    Amit a második részben írtál, attól nagyon is tartok, hogy igazad van.

    Érdekesség, hogy a TSDoctorral sok korrekciót el lehet végezni, csak ha végig futtatom az analízist és úgy elmentem a videót, akkor kb. 10 %-kal lecsökkenti a méretet, ami nem lenne feltétlenül nagy baj, de nézhetetlenné válik a műsor kikockásodás, akadás lépten-nyomon).

    Az én gépem 10 éves (WinXp Sp3, 2 GB RAM, Intel775 3 GHz), de e 18 órát nem SD-vel, hanem HD-vel tölti el, kb. 1,4 képkocka/mp sebességgel konvertálja át ez 100 ezer körüli képkocka számmal, módos időtartam. :)

    SD-nél néhány perc, de hát az ugye nem H264 egyébként sem.

    Az AVIDemuxot is próbáltam már számtalan kombinációval; a fade-in out, videó estében működött (persze konvertálással), ott az mkv-ba konvertálás valamivel rövidebb időbe kerül, az audió sávokat megint át kellene vele konvertálni az effekt miatt. Sokat ígérő, de laikusnak nehezen paraméterezhető alkalmazásnak bizonyult.

    Ha nincsen praktikusabb megoldás, akkor tényleg az AVIDemux-szal kellene még sz...rakodnom . . .

Új hozzászólás Aktív témák