Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    Amúgy a VHS-eknél ezek a kazettahosszok hogy vannak meghatározva?

    Pl. 240 perces kazetta nem 4 órás volt, hanem vmi 4 óra 15 perc, aszittem sose lesz vége a kazettának, mondjuk jó nehéz is. Csak ezeket a hosszokat sose lőtték be pontosan vagy mi a franc ez?

    Sőt..olyan kazettám is van, ami papíron 180 perces, de 1 óra 36 percnél elakad a számláló és ha gyorsan előretekerem, nem is vagyok biztos benne, hogy halad a szalag, mert két eset lehetséges:

    1. Elakad a számláló és hiába várok az FF nem csinál vele semmit (csak látszólag tekeri, de nem hagyja abba és nem vált automatikus visszatekerésre, tehát nem ér a szalag végére), de ha elkezdem visszacsavarni, azonnal indul a számláló visszafelé onnan, ahol elakadt.

    2. Elakad a számláló, de kiderül, hogy tényleg tekeri tovább, mert ha egy idő után megpróbálom visszacsavarni, akkor amíg el nem éri az elakadás időpontját, addig nem számol, csak visszateker, ha eléri, a számláló is elindul visszafelé.

    Meg nem tudom többi videómagnó hogy tekeri a szalagot, de ez időnként mintha direkt belassítaná, lehet érzékeli, hogy milyen állapotban van a szalag és aszerint szabályozza az adott szakaszon a sebességet?

    A régi, már rég kidobott VHS magnónk nem csinált ilyet. Ott konstans volt a tekergetés sebessége oda-vissza.

    Meg még egy kérdés így a végére: Az más videómagnóknál is úgy van, ha a szalag vhol a közepén tart és kiveszed, majd visszateszed, nem jegyzi meg vagy "kérdezi le" az aktuális pozíciót? Mert ez a mostani nekem nem jegyez meg semmit. Tehát mittomén kiveszem 54 percnél, majd visszateszem, akkor kinullázza a számlálót, tekerésnél meg mínuszba megy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák