Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolic
őstag
Sziasztok!
Barátom mesélt nekem, hogy miért fagyott ki havonta kb. 4-szer Vista betöltődés után? A fagyás a tálca megjelenítés után történik. Kértem a memória tesztelést stb., azok hibátlanok.
Enermax Liberty 500W tápja van, átlagos konfiggal (Asus P5B, C2D E8600, 9800GTX).
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
(Bundás)
addikt
Barátom mesélt nekem, hogy miért fagyott ki havonta kb. 4-szer Vista betöltődés után?
igen
A tápegységének hatalmas valószínűséggel nincs köze ehhez, a probléma a meglehet az OP rendszerben kereshető. Driver-es, szoftveres összeakadás, esetleg tuning problémák. Csökkentett mód megy?
-
stewe2
aktív tag
Üdv!
Észrevétel: Filmnézés közben egyszer csak leállt a gép, és nem indúlt el többet. az alaplapot és a tápot kivéve mindent kipróbáltam, és működnek a cuccok. A deszkát kicserélték gariban (egy szó nélkül, nagyon korrekten), annyit mondtak, hogy valszeg túláramot kapott valahonnan.
Kérdés: mi az a túláram, és honnan jön?
Kérdés: ha a tápom nyírta ki, akkor azt tudom tesztelni, mérni? Ciki lenne holnap visszavinni a lapot ugyanezzel a bibivel.
Kérdés: lc power 7560v2 tápon van, és szomorúan olvasom, hogy ez is az ócska katba tartozik. Miért vacak egy táp több mint 10k-ért? A több tesztet is olvastam róla, hogy bár nem a legkorszerűbb, de stabil, megbízható, jó hatásfokú táp márkás kondikkal.Inf: a gép éppen nem volt házban (egy ideje így megy, de most megvettem azt is), kvázi nem volt fémesen csatlakoztatva a táphoz.
Inf: van "gazdaságos" mérőműszerem piros és fekete madzaggal a közeli áruházból.A szakértés előre is köszönöm: stewe
Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet nicket kellene váltanom: stewe71...
-
(Bundás)
addikt
1, hol írtak arról a tápról olyat, hogy stabil, jó hatásfokú márkás kondikkal szerelt szerkezet?
2, Kiszel Tünde se 5 Ft-ért feküdne le veled, még se ér annyit amennyiért kínáltatja magát.
Magyarul: ár /= minőség
3, meglehet 12 Volton (vagy 5 és 3.3-on egyaránt ) kicsit több kakaót adhat a táp, mint amennyi szükséges, ezt pedig nem díjazta a lap (és a többi alkatrész se fogja hosszú távon). Ez olyan LC-Power-es stílus, főleg "100 Watt feletti terhelésnél."
4, megmérheted multiméterrel az ágakat, bár terhelés alatt teljesen más értékek fognak születni.Igazából felesleges vacakolni vele, bár a videokártyád típusát nem tudtam leolvasni az adatlapodról, én a jövőre tekintettel vennék egy normális tápegységet.
-
Jani12345
csendes tag
Hali
Az normális, ha a tesztelőn amikor bedugom a 24pines csatit ezeket kapom?
+3.3V OK
-12V OK
-PG OK
+5VSB OK
+12V
-5V -> nem világít a led
+5V OKSzóval. A -5V-ra nem ad jelet. Ez normális 24pines csatinál?
-
stewe2
aktív tag
válasz (Bundás) #5506 üzenetére
Pl: a HOC-on, de találtam német oldalakat is. Milyen egy rendes táp? 4770-re várok! Amúgy a táp dobozában bőven van alkatrész, ez tetszett benne. És PFC-s. Pont ebben a topicba olvastam bele többször is, és azt láttam hogy a nagy nevek is lefekszenek 20k-ért. Sőt a bazárban terjesztik többen az FSP-t 5k-ért. Az annyira jó?! Jobban örülnék egy precíz mérésés tesztnek, mert az "úgy hallottam, nem annyira jó" az nem túl meggyőző. Ettől függetlenűl elfogadom a javaslatot, és megnézem a pécsi boltokban mi a kínálat. Ha van már konkrét tippem, akkor majd segítsetek választani!
Thx: stewe
Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet nicket kellene váltanom: stewe71...
-
(Bundás)
addikt
Tessék, precíz mérési teszt egy LC-Power LPG12-ről.
Az FSP nagyon jó áron levő bivaly tápegység.
Melyik tápegységet vegyem, itt tedd fel a kérdéseid új vásárlásával kapcsolatban.
A géped egy 4770-el egy 350 Wattos FSP is vígan elviszi, az a legolcsóbb megoldás. Ha a közeljövőben 4 magra pályázol talán Gigabyte SuperB 460 (FSP bél), ha van még egy kis pénz és lesz tuning, valamint: szereted a fekete színt, a nagyon halk műküdést, a harisnyázott kábeleket, 80+ hatásfokot és a 3 év jótállást Corsair CX400... és a többi az igényeidnek megfelelően. Folyt. köv. ott. -
lamasz
tag
Hali!
Van egy Gigabyte 460 superB a gépembe, és ezt látja el nekem árammal:
E8500, Gigabyte p35-DS3, HD-3870x2 1gb, Geil Black Dragon 800mhz 4gb cl4, plusz dvd író meg két winyó, két venti.
Na eddig szépen vitte gond nélkül, de utóbbi időben volt olyan és egyre gyakrabban, hogy játék közben gép lefagyott vagy ujraindult. Lehet kezdi megadni magát a táp? Vagy csak ideje lenne szétszedni és portalanítani a táp belsejét?
Mi a gond így látatlanba, vagy mit csekkoljak hogy megtudjam a probléma okát?köszi!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Jani12345 #5512 üzenetére
"Nincsen fehér drót szerencsére"
Nem biztos, hogy szerencse, mert némely alaplap -főleg a régiek- nem működnek nélküle.A hiánya azt jelzi egyébként, hogy a tápod az ATX12V szabvány 2.01 verziójú vagy az utáni, esetleg EPS12-es.
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"mit csekkoljak hogy megtudjam a probléma okát?"
Ha XP-t használsz, kapcsold ki az automatikus újraindítást, hogy a kék képernyős hibaüziből ki lehessen indulni. És nézd meg az eseménynaplót, nincs-e benne rendszer vagy alkalmazáshiba. (És a szokásosak: memóriateszt, VGA és proci hőmérséklete, stabilitásteszt.)
Egyébként az általad említett FSP 400W-os táp talán egy kicsit kevés egy CF-es rendszerbe, mert nálad ~22A-t kellene tudnia a +12V2 ágán.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
lamasz
tag
válasz mr_ricsi #5515 üzenetére
Na hát automatikus ujraindítást nem tom hol lehet kikapcsolni, eseménynaplót megnéztem és találtam is hibákat pont akkor mikor említettem. De sajnos nem tudom mit jelentenek ezek a hibakódok. Szóval igazából nem jutottam előbbre velük.
Tehát akkor azt mondod hogy a Gigabyte SuperB 460 egy az egyben egy FSP 400-nak felel meg? Mer azt tudtam hogy FSP bele van de azt nem milyené.
Több mint valószínű, hogy táp baja lesz csak azt nem értem akkor eddig hogy lehet hogy bírta szó nélkül? Soha nem volt ilyen probléma csak kb az elmúlt 2 hétben.
Everest szerint: gpu huzamos játék alatt megdolgoztatva 70-75 fok körül mozog. Cpu-meg szerintem nincs is kihajtva. Szellőzéssel nem hiszem hogy baj van elől 14 cm hátul 12 cm venti forgatja a levegőt.
köszi
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy érdekes hibajelenségem. Én a tápra gyanakszom, mert tudom, hogy a jelenlegi összerakott gép esetében Ő az egyedüli gyenge láncszem, de nem volt a boltban az a típus, amit kinéztem.
Mostani összerakott gép így néz ki
- Abit AN8 32x
- 4600+ X2
- 2 GB RAM
- 250 GB SATA HDD
- DVD író
- 250W Acorp táp (!)
- Nvidia Geforce 9500 GTA windows és a többi szoftver telepítése rendben megtörtént, de mikor csatlakoztatni akartam az alaplapi hangkártyámra a hangfalakat és a mikrofont a gép újraindult. Újraindult akkor is , mikor kihúztam a kábeleket Hang nincs egyébként és ha a hangfal csatlakoztatva van, akkor a windows 2x olyan lassan töltődik be.......
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? A táp a jövő héten cserélve lesz. Egy NorthQ 400W-os táp kerül majd bele.
-
sziszakaka
csendes tag
szasztok lenne egy olyan problémám! hogy a gép kikapcsol ha játszok , kb játszok 20-25p és kikapcsol néha kevesebb idő kell és ugyanez , akármilyen játéknál , most lett bele új cpu,vga és a tápra gyanakszom, hogy nem ad elég áramot és ha elkezdem a cpu-t használni(játszok) akkor több áramot eszik a táp felforrósodik és leáll a gép... mi lehet a hiba PLZ segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!
-
14adam
addikt
válasz sziszakaka #5518 üzenetére
Köszönjük,hogy megosztottad velünk a tápod márkályát
Ja,hupsz Az elöbb mintha nem lett volna ott,pedig át is olvastam
[ Szerkesztve ]
-
sziszakaka
csendes tag
légyszives segítsen valaki mert nagyon fontos mer má nagyon idegesít
-
(Bundás)
addikt
válasz mattheus #5517 üzenetére
Te ügye csak viccelsz, hogy egy 250 Wattos pehely Acorp táp van abban a konfigban.
NorthQ... bahhh
sziszakaka: Milyen FSP táp pontosan? Amúgy elégnek kell lennie... főleg hogy ezek bírják az overload-ot is. Hűtés rendben? Házszellőzés? Plusz tápkábelek mindenhova be vannak dugva? Tuning van?
-
jaja1981
addikt
válasz sziszakaka #5521 üzenetére
És hány vinyód van?
-
mattheus
őstag
Változnak a dolgok rendesen.
Anno mikor megvettem (úgy 3 éve) még nagyon de nagyon dícsérték (nem volt olcsó ~23E). Jelenleg is ez a táp van a gépemben (aláírásomban megtalálható). Most fogom lecserélni egy Corsair HX520-ra vagy egy Cooler Master Silent Pro 500-ra, de nem tudom, hogy mennyire jó választás......És a jelenlegi NorthQ tápegységem kerül ebbe a konfigba, ahol ez a matuzsálem Acorp működik -
törölt tag
válasz sziszakaka #5518 üzenetére
figyeld a procid, lehet hogy az melegszik túl és azért kapcsol ki a gép
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Egy Chieftec GPS-450AA-101A tápom van. Szeretném kicserléni benne a ventit, mert hangos. Van vkinek ilyen táppal tapasztalata? Ebben fixen van beforrasztva a tápcsati vagy tűs? Illetve ha kivezetem az alaplap egyik csatlakozójára a ventit az jó ötlet vagy a táp nem érzékelvén a ventit, el sem indul? Kösz! W.
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
P100
senior tag
Én sajnos nem tudom, de miért nem kukkantasz bele?
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
mr_ricsi
veterán
"Ebben fixen van beforrasztva a tápcsati vagy tűs?"
Forrasztva van. Olyan venti kell, aminek a légszállítása legalább 88CFM, és 3 drótos."Illetve ha kivezetem az alaplap egyik csatlakozójára a ventit az jó ötlet vagy a táp nem érzékelvén a ventit, el sem indul?"
Rossz ötlet. A táp méri saját hőmérsékletét, és szabályozza a venti fordulatszámát. Ezt így teljesen megszünteted.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
commanDOS
senior tag
Tesó gépében épp most durrant el a táp. Talán mák, hogy a gép ki volt kapcsolva.
Eléggé meglepődtem, amikor a kikapcsolt gép villant meg pukkant egyet, biztit le is verte szépen.
Egyértelmű, hogy csere (remélem "csak" táp), de érdekelne, hogy mi távozhatott az örök félvezető mezőkre...
Kondik épek, elégett ellenállást nem látok, üvegbiztosítékot még nem néztem, persze azis ügyes bé van forrasztva, mert az a tuti, foglalat az drága.Hűtőbordán viszont van v.mi 3 lábú sz@r, nem hinném, hogy stab, mert semmit nem találtam róla a neten. RFB2N60 van ráírva és az a konkrét baja, hogy ketté van repedve
Ő lenne a ludas vagy csak elszenvedő?
Holnap tüzetesen átnézem...
Féltem én mindig ezektől a noname hulladékoktól, előbb utóbb vissza is üt a spórolás.[ Szerkesztve ]
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
Valószínűsíthető. Épp most kapartam elő a porréteg alól egy jól elrejtett kondi erdőt, hát pár elkó szépen ledobta a ruháját Konkrétan 3db, aminek egy az egyben eltűnt a külseje!!!
Viszont a biztosíték ép... Érdekesen méretezték.Kicserélhetném, v.meddig bírná is, de ilyen fetet szerintem nem is kapni., és mivel nincs adatlapja nem tudom mivel lehetne helyettesíteni, szóval kuka.
[ Szerkesztve ]
-
commanDOS
senior tag
válasz (Bundás) #5539 üzenetére
Igen, svicsingg pówer szuppli
Nem szerelgetem, mert eleve low ESR kondik kellenének, azt csak rendelni tudok, konkrétan csak a lomexből, ami 2000-es futárköltséget takar, akkor már illene minden kondit cserélni + a lábú akármit (3 lábú dióda??). Aztán majd szentségelhetek ha legközelebb bekapcsolt állapotban durran el és rántja magával a teljes gépet.
Szóval új táp...De még mindig nem értem, hogy a biztosíték miért nem olvadt ki?
Miért a hálózati megszakítót verte le?
Sőt, ahogy visszakapcsoltam az automatát úgy maradt, holott a géphez hozzá se nyúltam, mivel a kábelmodem felől láttam szikrákat repkedni.[ Szerkesztve ]
-
Giii
senior tag
Hy all!Van egy jó nagy problematikám.Volt egy úgy nevezett Eurocase tápom ami elvileg 550W-os volt,de kipurcant Bios frissítés alatt(azt hittem elszállt a BIOS),de aztán kiderült hogy a híres nevezetes táp durrant el.Az okos szervízes gondolt egyet és tett bele egy LC Powert.Azt tudtam hogy a Chieftec,FSP stb... ezek jó tápok,de eddig az LC-röl nem halottam.Igazából akkor kezdett gyanús lenni a dolog amikor a 12-es ágon 11.7-11.9-et mért az everest,de az hagyján,de amikor csak a BIOS-ban matattam akkor 11.4-11.5!!Utána olvastam Mr.Lc-nek(fostalicska)hogy mekkora egy ratyi.Beigazolódott és egyszer csak megállt a gép és ráadásul szegény picikém a BIOS-t a vinyóról kereste(ilyet még életemben nem láttam)Újra szervíz és a srác megállapította hogy nem bírja el a rendszeremet!!Masszív a Giga lapom nem mondom,kapott már hideget,forrót meg mindent A gépem Giga Ga-K8U-939 AMD 4200+ 1db 200-as vinyó(ata)1író,2gb kingmax és egy Ati Hd 3850 512mb-ás kari.Jah és Mr.Lc az 420W-os lenne elvileg.Mit ajánlanátok??FSP vagy Csívit??Elöre is Thx!További szép napot.
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Sayaman
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég cseréltem a gépemben procit meg videókártyát. Az a problémám, hogy ha elindítok egy gépigényesebb játékot (COD4, GTA4), úgy 20-25 perc után kifagy a kép. Csak reset gombbal tudom újraindítani. Szerintetek kevés hozzá a tápom, vagy mi lehet a gondja?
A konfigom:
- HDD: 320 GB Seagate 7200 16MB SATA2
- Proci: AMD Phenom 8750 X3 (gyári ventillátorral)
- Táp: ASUS A-45GA ATX450W 1F SW
- Videókártya: Sapphire 4870 1GB DDR5
- Alaplap: ASUS M3A78-EH Socket AM2+
- Memória: GEIL ULTRA DDR2 PC6400 800MHZ 4x1024MB
- DVD: Pioneer DVR-215DElőre is köszi a segítséget!
Saya -
commanDOS
senior tag
Nem tudnátok ajánlani olyan 300-350W-os tápot, amit használtan érdemes lehet megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest