Új hozzászólás Aktív témák

  • kisskd

    tag

    válasz Forza_JUVE #1765 üzenetére

    Patch: én megbántam, ahova nem raktam, most újítunk fel 3 "saját" ingatlant, a kutyaházban is patchpanel lesz kb., "tisztább, szárazabb érzés". Esetleg néz fel apróra, sokszor van bagóért fenn, elromlani nem tud, meg nem romlik.

    Földés: na ebben én nem vagyok guru, és közepesen megbízható forrásokat találtam, amikor én kerestem (ha tud erre vki tuti "szakmai" forrást, arra kíváncsi lennék). "Tankönyvileg" van aki szerint az a tuti fogod a földelőszondát, és leföldeled szépen a patch mellett :D Ennél reálisabba, hogy bekötöd egy EPH pontra, ha van közel, ha nincs, akkor meg "paraszt" megoldásként lopsz egy földelést egy közeli dugaljból. 1 végén, vagy 2 végén földeljünk megint jó hitvita: "2 végén csapat" azt mondja, az a tuti, minél több a réz a föld felé, annál kisebb az ellenállás, "1 végén csapat" szerint viszont ha nem hegesztőkábelekből építettél EPH hálózatot, és kellően messze van a 2 vége, akkor lehet a 2 közt potenciálkülönbség, amikor is az árnyékolásod gyorsan erőátviteli vezetékké válik, amit nem szeretnénk ... :DD SZERINTEM (nem vagyok szakavatott, se "hozzáértő", csak olvasgattam, és próbálom kilogikázni magamnak), ha 1 végén sikerül, az már elég jó, ha mindkettőn, az sem rosszabb.

    Kábel: örülök, hogy bejött, nem rég fedeztem én is fel, ráadásul szuper jófej/hatékony a bolt is. Nem mennek jól fejből a méretek, de épp azért szóltam, mert a Cat5e UTP vs. Cat6a-7 S/FTP nagyon más érzés behúzni, ezt saját káromon tanultam meg :U

    Keystone: elvileg épp az a lényege, hogy ha van keystone keret a szerelvénycsaládban / keystone kompatibilis a patch "panel" (ami itt inkább szintén keret), akkor onnantól abba bármilyen keystone modult bepattinthatsz / cserélheted is később. Minél tovább árnyékolt, annál jobban örülünk (de megint, nem hiszem, h nálad most ezen múlna a teljesítmény). Modulból ilyet használtam, de ha keresgélsz, találsz olcsóbbat, vagy akár nézhetsz alacsonyabb minősítésűt is most, ha hagysz a végén kábelt, ezt relatíve egyszerűen tudod cserélni. Van amúgy pl. F-csatlakozó is (az egyetlen eddig általam talált értelmes, és kb. esztétikus kábelTV végződtetési megoldás), meg USB, HDMI, stb. is. Ha a keret volt a kérdés, akkor az szerelvénycsalád függő, általában a belépő fölött már van, jobb esetben dupla is. Pl. Suno, Niloé Step, Sedna Design (utóbbi kettő csak szimpla :(), Valena. Menj a gyártó oldalára, keresd ki a katalógust, és annak a végén szokott cikkszám lista lenni, úgy már megleled a webshopokban is. Még egy tipp: extra mély doboz nem árt alá, ha a fal elbírja (bár más alá sem).

Új hozzászólás Aktív témák