Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
SektorFlop
aktív tag
sziasztok, jártam én már itt... kezdő linux felhasználó vagyok... Ubuntu 12.04-et használok, tegnap raktam fel a gépre. 2 vinyót használok egyiken Ubuntu másikon Windows. Bootoláskor választom ki melyikről bootoljon. Ma reggel indítottam volna a gépet Ubuntuval de nem akar belépni a felhasználó fiókommal. Vendégként beléptem és beállítottam hogy jelszó nélkül lépjen be, jelszót és átállítottam. Jah belépésnél a reakció az hogy újra behozza a belépő oldalt.
"Amikor már azt hittem kint vagyok, ezek mindig visszarántottak..."
-
SektorFlop
aktív tag
Valaki másnak valami megoldás rá? [link]
-
SektorFlop
aktív tag
válasz Nowhereman #678 üzenetére
nem felejtettem el a jelszót, beléptem vendég ként és miután ott beírtam a jelszavamat és ott tudtam állítani a belépési rendeken. De igazából olyan mint ha a fikókomat valamiért nem tudná betölteni... a töltés felénél visszadob... legutóbb ati videókártyát telepítettem és felbontást állítottam, de azóta volt már egy újraindítás. nem hiszem hogy ez lehet a gond, de azért leírtam hátha van köze hozzá.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz Nowhereman #680 üzenetére
nem telepítettem semmit, tegnap került a gépre a rendszer... és rá az ati driver és android feljelsztői rendszer, semmi más nem ment rá... az a baj hogy számomra ez a Linuxos téma annyira új terület, most is csak az android fejlesztés miatt újítottam be egyet... de tervezem hogy sokat használom szóval meg kell valahogyan tanulni.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz Nowhereman #680 üzenetére
jah és ha a /home-ban lévő fájlok mentek tönkre tudok vele valamit kezdeni vagy egyszerűbb ha újrarakom? végülis nem sok mindent veszítenék vele....
-
SektorFlop
aktív tag
köszi már közbe újraraktam, nem volt még semmi fontos dolog rajta szóval nem fájt érte a szívem... az ati drivert is sikeresen feltelepítettem, eddig minden rendben vele, mehet a fejlesztés ami linuxból kell nekem androidhoz minden meg van... ha esetleg van valami gubanc és hosszabb keresgélés után se találom még jelentkezem és köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
SektorFlop
aktív tag
sziasztok,
nagyon kezdő ubuntu felhasználó vagyok. kb. 1 hónapja telepítettem a gépemre. Rögtön kapot egy mysql, apach és php installt. Pénteken updateltem 15.04re, update utan volt egy kis gondom. rendszer indításnal(fekete képernyő), ezt kis böngészés után megoldottam. viszont most újabb problemávval szembesűltem. Chrome böngészés közben el kezd akadozni a kép majd az egérkúrzor sem reagál mindig. Esetleg van valami rendszer log vagy bármi amivel kideríthetném hogy mi foghatta meg ennyire a gépet? Sajna sokszor már csak a hardveres reset segít."Amikor már azt hittem kint vagyok, ezek mindig visszarántottak..."
-
SektorFlop
aktív tag
Sziasztok! A Chrome alatt elment a hang, neten találtam elég sok dolgott ezzel kapcsolatban, de semmi sem segítet. Valaki tapasztalt már hasonlót?
Közben meg is oldódott, visszadugtam a tv-t a gépre hdmi-vel majd lehúztam róla és jó is lett.
[ Szerkesztve ]
-
SektorFlop
aktív tag
Hali, gondolom már unjátok mikor így kezdődik egy mondat. De nem vagyok egy nagy linux szakértő. Egy Ubuntu 15.10 szüttyög a gépemen, amire van telepítve egy MySql, Apache és PHP.
Problémám, hogy van egy public_html mappám és közvetlenűl oda is feljlesztek. Viszont néhány képet a kész weboldalam nem talál meg. Van hogy törlöm a fájlt aztán újra bemásolom máris működik.
Valaki tapasztaltabb tudna segíteni?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz stopperos #23231 üzenetére
Igen-igen, mikor konkrétan a kép url-jét írom böngészőbe, jogosultságra panaszkodik. Viszont mikor egyszerűen rámentek egy képszerkesztővel, utána megjavul. Igazából tudom kezelni a problémát, csak a kiváltó okra lennék kíváncsi.
-
SektorFlop
aktív tag
Sziasztok,
Pár hete felraktam a 16.04-et. Azóta mint ha egy kicsit agresszívan kezelné a gépem a sávszéllességeket. Letöltés közben a gépen és más eszközön is alig lehet "netezni". Nem tölti be az oldalakat, minden internet kapcsolat timeoutol stb.
Mondanám hogy a routerem a hunyó, mivel a hálózaton lévő más eszköz se muzsikál ilyenkor a legjobban. De határozottan a 16.04-el kezdődött a probléma, illetve csak akkor jelentkezik ha az ubuntus gépen töltök épp valamit. Valakinek van esetleg valami ötlete?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz lev258 #26109 üzenetére
Torrent és sima letöltés is. Első nekifutásnak ez jó ötlet. Meg se fordult a fejemben hogy megnézzem egy 14.04-el is.
laszlohu: Ha 14.04-nél is tapasztalom, már pedig a válaszokból úgy gondolom hogy fogom, akkor szétnézek router tájon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Amazon Fire TV stick/box
- Projektor topic
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- HTPC (házimozi PC) topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest