Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    válasz Neil Watts #25043 üzenetére

    core 2 és (#25046-47) ubyegon2

    Wow, ez aztán az információ cunami. :R Mindegyik link működik, köszönöm.

    Igen, az a laptop az, valóban sok fajta van belőle. Az enyém i5-ös, 4 giga rammal és 1600-as kijelzővel.

    A váltás oka részben tényleg a frissítések lennének. A laptopot főleg utazáshoz használom (meg otthon is esténként heti pár alkalommal, a jó időben meg majd az erkélyen fogok ücsörögni :) ), ezért bosszantó, amikor be/kikapcsolom a gépet és még frissíteni kell.
    Másik dolog, hogy itthoni utazások alatt sokszor osztok wifit a telefonomról. Bár van bőven adatcsomag, nem szeretném, ha néha leszedne a rendszer több száz megát.

    Egy megbízható és gyors rendszerre van szükségem, amit bármikor használhatok várakozás nélkül. Viszont a netezés és néhány alap szoftver tényleg kimeríti ezeket a funkciókat.
    Kezdetnek tényleg jó lesz egy winhez hasonló rendszer és később ha már más igényeim lennének és hozzászoktam biztosan próbálnék mást is. De tudok a HDD-n több partíciót is létrehozni, ha kíváncsi lennék több disztróra is.

    A beállításoknál arra gondoltam, hogy programok telepítése mennyire lehet egyszerű / nem egyszerű, de látom az alkalmazáskezelővel ez nagyon egyszerűen megy és szinte minden megszokott programom elérhető vagy van alternatíva hozzá.

    Régebben, amikor próbáltam Ubuntut a fileok megkeresése okozott néha gondot és a sok fura kiterjesztés. Az akkori asztali gépemen mindent felismert és volt driver minden eszközhöz.

    Talán az jelenthet majd problémát, hogy az asztali gépről megosztok pár mappát, amiket majd el kellene tudnom érni a laptopról is. Egyszerűbb úgy, mint pendrive-ozni vagy emailezni, főleg, hogy néhány doksit csak updatelni kell.

    A KDE, gnome és Xfce rész nem tiszta, de ha jól értem akkor a Mint 17.3 Cinnamon gnome-ot használ.

    Ez a Mint Cinnamon nagyon tetszik. Elolvasom a linkelt cikkeket is, köszönöm szépen. :R Jövök még ha gondom akadna. :)

Új hozzászólás Aktív témák