Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

senior tag

válasz lacafaca #62215 üzenetére

"várjávárjá...a lőre nem éppen azt [tüskefehérjét] termeltet?"
    Csak az mRNS és a vektor vakcinák, az egyéb technológiájúak nem (de azok is tartalmazhatnak tüskefehérjét, pl. az elölt vírusosak, és vannak olyan vakcinák is, amik egyáltalán nem).

Viszont van különbség a fertőzéshez képest. A vakcinák minimális mennyiségű tüskefehérjét termelnek (vagy tartalmaznak), és normálisan (ha helyesen adják be) ez is a beadás helyére (a karban az izomszövetre) korlátozódik. A vírusfertőzés ezzel szemben óriási mennyiséget termel, és az egész szervezetet beteríti vele (plusz egy csomó egyéb szervezetidegen fehérjével ami a vírust felépíti, meg egyéb cuccokkal (cukrokkal, RNS-sel, stb.), természetesen).

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

• Z.É.T.

őstag

Laca, én sem a tanulmányokból, meg hadovákból, csak nálam valahogy az arányok egész jól korrelálnak azokkal ;)

Legyen akkor egy újabb összegzés tőlem is. Saját statisztikát már lassan egy éve nem vezetek, így a számok nem feltétlenül pontosak, a nagyságrendekben viszont tutira nem tévedek.

A napokban tudtam meg, egy régi haver lett a hatodik közeli ismerősöm, aki elhunyt covidban (48-49 éves, nagy sörivó és még januárban hunyt el, a második covidja volt, oltatlan), ezzel pedig pont 30-ra nőtt azok száma, akiket ismertem és nem élték túl.

Oltáskárosult is van/volt néhány, két ismerősöm ismerőse hunyt el oltás után (szerintem sajnálatosan én hoztam a topikokba az első ilyen esetet), mindkettő Sinopharmos. Három súlyosabb bizonyított mellékhatás volt AstraZeneca oltástól (vérrögpara), négy Sinopharmtól (hirtelen fellépő demens állapot, egyiküknél agyi ödéma diag. ha jól emlékszem ) egy nem bizonyított Sputnik vérrög, szintén egy J&J. Valahol a tucat és kéttucat között mRNS oltás utáni tartós(abb) nyavalyák, ezek közül nehéz még tippelni is, hogy mennyi a közvetlenül az oltástól és mennyi, ahol közrejátszott maga a fertőzés is, egy részüknél tünetek és PCR is bizonyította.

Úgy bő két tucatnyi ideiglenes menstruációs-ciklus zavar oltás után, kb háromszor ennyi betegség után, utóbbiaknál néhány azóta sem jött helyre (vagy szükséges volt hozzá hormonális gyógyszer)

Jelenleg jó az összevetési lehetőség, mert az 1200-1400 ismerős közül ugyanúgy 70% (65-75% között) körüli az oltottak aránya, ahogy az átesetteké is ilyesmi.

Bevalott longos 100 felett, plusz nagyjából ugyanennyien, akiknek lett valami nyűgje, de tuti nem a covidtól, csak a covidot követően. (aha, nagymamám meg csilingel és ő a villamos)
    Ha a két csoportot külön nézem, akkor az első csoportban szűk kétharmaduk, bő felük oltatlanul esett át, míg a második - "long-tagadó" - csoport nem meglepő módon 90%-ban oltatlan.

Már megtippelni sem tudom, hány embertől hallottam, hogy az oltás után pár hónappal ez+az a baja lett tőle, akik aztán a kérdésre bevallották, hogy közben át is estek a betegségen. (de tuti az ótás és nem a covid okozta a bajokat)
    Minimum 35-40 ember, akinek 1 évet meghaladóan, nekik az életminőségük és a kilátásaik drasztikusan romlottak.

Volt kétszer oltott, aki oltással együtt sem élte túl, ha jól emlékszem ketten a harmincból.
    Teljes oltási sor (3 vagy 4 oltás) után covidban elhunyt azt hiszem három fő. (ők mindhárman egyéb komoly betegségben is szenvedtek, egyikük sem ismerősöm, hanem azok családtagjai)

Kicsit ki is fordítanám itt a lacától és néhányaktól sokszor hallottat, miszerint a covid csak azokra veszélyes, akiknek gyenge az immunrendszere, hiányos a mikrobiomja, nem mennek eleget napra, vitaminhiányuk van és hasonlók - amelyek kis részben természetesen valósak is lehetnek.

Szerintem meg egyértelmű, hogy csak azoknak okozott problémát valamelyik vakcina, akiknek hiányos a mikrobiomja, gyenge az immunrendszere, stb...
    (nyilván ugyanakkora bullshit, némi valós alappal)

Szóval, ja. Az ótás rossz, a covid jó! Nem is kérdés.

Nekem tökmindegy, ki mit csinál, miben hisz, én maradok annál, hogy az értelmesnek gondolt egyéni védekezést megtartom (elsősorban nem magam miatt), félszemmel figyelem a változásokat és drukkolok, hogy minél kevesebb szerettemnek legyen valami tartós/maradandó egészségkárosodása. Már így is túl sokan vannak. Nekem szerencsére kevesebb nyomot hagyott, mint anno a Varicella (vagy az EBV, a bárányhimlővel megspékelve)
    Covid után maradt egy kis tinnitus mindkét fülben, a jobb fülemben jelentős halláscsökkenés, ízületi fájdalmak, visszatérően torokfájás, enyhült, de még van némi húsundor, megváltozott íz-, szagérzékelés, hagymaundor és egyértelműen a szerencsésebbek közé tartozom családilag, barátikörileg a longosok között.

Ja és ezt is írtam már többször, de ismétlem: rengeteg tünetmentesen, vagy nagyon minimális tünetekkel áteső ismerősöm van, aki egyébként többszörösen krónikus beteg, kifejezetten kövér, nagyon rosszul táplálkozik, nem sportol - külön külön ezek valamelyike, vagy akár az összes együtt. Az elferdített feltételezés alapján nekik mind kampó lett volna. (de legalább a nagyobb részüknek)
    Nekik még szag-, ízérzékelési anomália sem volt/van, tehát egészségesebbek lacánál is.

És akkor erről még eszembe jutott, hogy a BlackV által hozott "mi számoltunk jól" statisztikát elfogadom egyfajta szilárd hipotézisnek, azonban a "többségében idős, krónikus beteg" hunyt el és az a tény, hogy az ismerőseim (és azok ismerősei) körében valahogy a fiatal és egészségesebbek maradtak ki a napi statból - ahogy arra korábban finoman utalt a mentős fórumtárs is - ez így, ebben a formában alkalmas volt vsz. a konteók és a realitás tagadásának növelésére és így közvetett módon a halálozások számát is növel(het)te.

Hirtelen ennyi.

https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw

• kolopele

nagyúr

Tudjuk, hogy számodra a tudomány, a tanulmányok azok kínaiul hangzanak, csak ne hirdesd....

• PuMbA

titán

"én eddig is és ezután is csak a saját megtapasztalásomnak fogok hinni és nem érdekel semmiféle tanulmány meg hadova"

Ezzel semmi baj, csak azt azért beláthatnád, hogy nagyon keveset tudsz az emberi test működéséről, a biológiáról, az immunológiáról, az oltásokról mert nincs semmiféle képzettséged ezen a területen, ezért a saját megtapasztalásoddal képtelen vagy összekötni a helyes ok-okozati dolgokat és csak találgatsz, hogy minek van mihez lehet köze :) Nagyon sok idősebb emberen veszem észre Magyarországon, mint védekezési mechanizmust, hogy ők mindent tudnak, ők egyedül teljesen megfejtették az élet titkát, mindenki más rossz úton jár...sajnos pont innen ered az a szomorú mondás, hogy Magyarországon mindenki mindenhez ért és ez ezért nagyon nehéz a haladás ebben az országban.

[ Szerkesztve ]

• Vesa

veterán

"de én eddig is és ezután is csak a saját megtapasztalásomnak fogok hinni és nem érdekel semmiféle tanulmány meg hadova"

Akkor meg minek jársz ide állandóan? Valójában, Te nagyon is kíváncsi vagy a tudományos hírekre, csak játszod itt az eszed. Akit nem érdekel valami, az nem foglalkozik vele. Te mégis itt vagy folyamatosan és olvasol, néha beszólsz valami lazásat...mert valamiért szükségét érzed. Engem nem érdekel a lazában folyó agyatlanság, nem is járok oda. Nem vagyok vallásos, így templomba se járok. Téged állítólag nem érdekelnek a tudományos "hadovák", mégis itt pörögsz.

Ez kb. pont az az értelmetlenség, mint amikor azt állítod, hogy csak természetes dolgokkal termelsz, aztán meg tele vagy tudományos vívmányokkal a gazdaságodban. :U

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

• Parci

HÁZIGAZDA

"várjávárjá...a lőre nem éppen azt termeltet?"

ezt illett volna megérteni bő 2 év után. persze, hogy azt termeltet. az oltás egy kontrollált vírus (vagy vírusrész) bejuttatása. ez a lényege. és igen, aki már az oltásba is kipurcan, az szerinted bírja a kérdéses vírust vagy sem? :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák