Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Hieronymus #61068 üzenetére

    Nem csak a közvetlen covid halálozás számít bele a várható élettartam csökkenésbe. Egy enyhe covid fertőzés 50%-kal növeli meg a szívinfarktus esélyét, 70%-kal az egyéb szív és érrendszeri betegségekét, 40%-kal a cukorbetegségét, stb. Aki kórházi kezelésnek köszönhetően sikeresen felépült a covidból, az arra számíthat, hogy a következő évben 5-szörös eséllyel hal meg valamiben a korosztályának átlagához képest. (Mindegy miben, elütheti egy autó is. (És igen, lehet kapcsolat: pl. brain fog.)) Szóval az a járványkezelés, ami a fertőzések maximalizálására törekszik, közegészségügyi következményeket fog eredményezni.

    A gazdasági hatások szintén érdekes kérdés. Briteknél pl. a 165 ezer covid halálozás mellett lett 285 ezer olyan long covidos, aki a betegség következtében önálló életvitelre képtelenné vált (a lakosság 0,4%-a). A covid két éve alatt a munkából tartósan kiesők aránya majdnem megkétszereződött (1,8 millió). Aki nem esett ki, azoknál is lehet teljesítménycsökkenés (fizikai, szellemi). Ha covid továbbra is ilyen ütemben terjed, akkor az átlag munkavállaló minden évben néhány hetet covid miatt fog betegszabadságon tölteni. Stb.

    Szóval lehet, hogy a kínaiak nem tudják tartani a zéró covidot, de hogy próbálkoznak vele, az nem feltétlen irracionális.

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák