Új hozzászólás Aktív témák

  • Ringman

    nagyúr

    via kunetz facebook: [link]
    Kásler Miklós EMMI vezér mert nagyot gondolni.
    Elrendelte, hogy november 15-től, több mint 12 ezer ágyat kell COVID betegek számára biztosítani, a szerint 60 ezres ágyszámból.
    Csakhogy ezekben az ágyszámokban szerepel mind az aktív-mind a rehabilitációs, és az összes ápolási ágy is, hiszen 2019-ben sem volt több működő aktív ágy, mint 41105.
    [...]
    írásba foglalta, hogy november 15-től, 1209 intenzív terápiás ágyat kell fenntartani a COVID betegek részére. (2019-ben Magyarországon összesen 1101 intenzív terápiás ágy működött, és ebből kb. 700 állandóan foglalt volt COVID nélkül is.)
    Most ezek szerint közel kétezer ágy teremtődik a Biblia segítségével a semmiből.
    De még ez sem elég, ugyanis elrendelte azt is, hogy a súlyos betegeket ellátó COVID intenzív osztályokon 20 ágyanként legyen egy szakorvos és egy nem szakorvos, valamint négy ágyanként egy ápoló (nem, nem szakápolót írt, hanem ápolót, aki lehet akár szemészeti osztályon dolgozó is)
    [...]
    60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendeletben is - amely az intenzív osztályok minimum feltételét is szabályozza - 3 betegre ír elő egy szakorvost, vagy szakorvos jelöltet, míg a nemzetközi standard teteje szakápolóból két betegre egy szakápoló.
    Itt szakápolókat meg sem említ, míg 20 betegre jut a hárommal szemben egy orvos.

Új hozzászólás Aktív témák