Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    válasz Z.É.T. #19289 üzenetére

    A tesztelni nem nagyon akarnak témakörhöz...
    Igaz, hogy csak egyetlen példa, tehát általánosításra semmi esetre sem alkalmas, de húgom pl. múlt pénteken felhívta a háziorvosát azzal, hogy vese- vagy húgyúti problémája van már pár napja (vesehomok előfordult már nála korábban - most is talán hasonló lehet), láza is volt már az utóbbi két napban, és mehetne-e a rendelésre (vagy kaphatna beutalót urológiára)? A láz szó hallatán az orvos végigkérdezett tipikus covid tüneteket (köhögés, légszomj, mellkasi fájdalom, végtagfájdalom, gyomor/bélrendszeri panasz, íz/szagvesztés stb.), de húgomnak semmi ilyesmi nem volt. Külön ki is hangsúlyozta, hogy másfajta a panasza. Erre kedélyesen mondta az orvos, hogy nem baj, azért legelőször is egy covid teszt a biztonság kedvéért. A malmok persze nem őrölnek gyorsan (valószínűleg van még elég dolga az erre beosztott egészségügyiseknek), így ma jutott el addig a dolog, hogy kijöttek mintát venni tőle (az antigén gyorsteszt negatív, pcr eredmény elvileg 48 órán belül - majd hívogatnia kell a háziorvosát, mert nincs ügyfélkapus regisztrációja).

    (Én nem tudom, hogy ilyenkor (ha lázzal járó panasz van) kötelező-e az orvosnak tesztelőket hívni a beteghez, de ha nem, akkor a kedves háziorvosunk azért megérdemelne egy tockost. Valakinek akut problémája van (vszg. vesehomok, esetleg bakteriális húgyúti fertőzés), és annak a megoldása helyett ezzel húzzák - napokon, összességében vszg. közel egy héten át - az időt. Addig meg csak kínlódjon az illető nyugodtan.)

    Egyébként mondtam tesómnak, hogy az is könnyedén benne lehet a pakliban, hogy ha valaki nagy eséllyel nem covidos, akkor azokat igen bátran küldik tesztre, mert így legalább kedvezőbbnek tűnik a találati arány.

    [ Szerkesztve ]

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák