Új hozzászólás Aktív témák

  • Ringman

    nagyúr

    [link]

    Egy kisebb városnyi embert, összesen 13.428 állampolgárt regisztráltak sikeresen a koronavírus elleni védőoltásra az „Oltass, hogy élhess!” címmel lezajlott országos civil kampány önkéntesei és aktivistái az elmúlt három hétben Magyarország leghátrányosabb helyzetű kistelepülésein, szegregált városrészekben, zsákfalvakban.

    A tapasztalatok szerint nagyon sok család nem rendelkezett internetkapcsolattal, sokaknak egyáltalán nem volt e-mail címe, de olyan technikai eszközük sem volt, amivel igényelhették volna a védőoltást.

    Az aktivisták internettel ellátott tabletekkel járták a kijelölt települések utcáit, és akik élni kívántak a lehetőséggel – akár e-mail címeket regisztrálva – segítséget kaptak a kormányzati honlapra szükséges adatok feltöltésében, és egyúttal a védőoltás igénylésében. Számos településen problémaként merült fel az is, hogy emberek nem rendelkeztek telefonszámmal, ezért a regisztráció során az aktivista a saját elérhetőségét adta meg a honlapon, majd a védőoltás helyéről és időpontjáról később egyenként értesítette a regisztráltakat.

    :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák