Új hozzászólás Aktív témák

  • RedCat

    senior tag

    válasz vargalex #62937 üzenetére

    Ez nem így van, LTE más protokollt igényel. [link]

    Ha beállítom a suste féle fw -ben lévő 3G sticket, akkor a protokollok között nincs LTE, csak UTMS, GPRS, EVO protokollokat ajánl fel. Így a max sebesség 13/2 Mbit/s egy speedtest-tel.
    Ha ugyazt a sticket (HUAWEI 3272) bedugom a laptopba, akkor felmegy LTE hálózatra és 60/25 Mbit/s sebességet produkál. Ebből én arra következtetek, hogy a suste fw-ben nincs LTE támogatás, így csak a 3G hálózatot használja.

    Kölcsön tplink 3420-ban gyári szofttal is hozza a 60/25 sebességet, azaz csak az openwrt-n kell valamit még heggeszteni :)

    Egyébként le tudom valahogy kérdezni, hogy milyen módban megy a stick openwrt alatt? Mert a windows-os szoft mindig kiírja, hogy milyen hálózaton van.

    Akinek van ötlete, az kérem segítsen! Köszi :)

    suste: Ugyanaz a modem (Huawei 3272). Ahogy régen belőttem úgy megy. De csak 3G-n. Ez most derült ki a hétvégén, mert felmentünk a mátrába. Régen a Telenornak csak edge hálózat volt arra. Végre kiépült a 4G hálózat ott is. Telefonnal kipróbáltam: csak edge és 4G elérhető, a 3G feljelsztés kimaradt. Ezért szívtam a routerrel és a régen belőtt stickkel: nem megy fel 4G hálózatra, ezért csak edge-n működött. Ha számítógépbe dugram akkor ment a stick 4G-n, azaz a router körül vannak a gondok.
    Ezért szeretném a segítségeteket kérni, hogyan állítsam be, hogy a 1042 v2 + Huawei 3272 + openwrt működjön LTE hálózaton is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák