Új hozzászólás Aktív témák

  • DonCosta

    tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni. Van egy WR1043ND v1.8-as routerem és eddig 100Mbites volt a belső hálózatom. Azt feltételeztem, hogy mivel minden eszközöm gigabitet tud, csakis a falba behúzott kábel lehet a probléma, ezért vettem 2 db CAT 6-os kábelt, hogy kipróbáljam.

    Sajnos azt tapasztalom, hogy hiába dugom rá a router és az AMD-s asztali gép Realtek gyártmányú gigabites alaplapi LAN portjára ugyan úgy 100 MBitesnek jelzi ki a sebességet a WIN 7. Ugyan ez a helyzet ha az Inteles laptopom Broadcom(?) típusú csatlakozója és a router közötti összeköttetést nézzük.
    Ha viszont a két gépet közvetlenül összedugom rögtön jelzi, hogy gigabites a kapcsolat.

    A routeren a legfrissebb gyári firmware van fent (most frissítettem). Régebben volt már DD-WRT fent egy kipróbálás erejéig, de mivel nem használtam ki a plusz lehetőségeit visszaálltam gyárira, mert kicsit bonyolultnak tűnt a sokféle beállítási lehetőség.

    Szerintetek mit tegyek, hogy működjön a gigabites kapcsolat? Van olyan firmware ami ebből a szempontból jobb? Esetleg valami beállítás lehet a probléma? (kihúztam minden mást csak a gépet és a routert kötöttem össze a CAT 6-os kábellel és akkor is csak 100Mbitet jelzett ki.)

    A netet is böngészem, hátha találok megoldást de csak annyit találtam, hogy vannak sebesség gondok. (észrevettem :((( )

    Ha tudtok segíteni nagyon hálás lennék, mert teljesen tanácstalan vagyok.
    Bocs a hosszú bejegyzésért...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák