Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
Olyan problémát kellene megoldanom, hogy egy ismerős routerét (vargalex 1.1.7 van rajta) rá kellene venni, hogy mobil netről üzemeljen. A szükséges csomagokat is külön kellene letölteni és rátolni, meg a konfigolás se egyszerű mert kb. 500 Km van köztünk, és az ismerős sem egy tálentum ezen a téren. A kérdés az, hogy hogy lehetne összepakolni valami egyszerű csomagot amit felmásolhatna és putty-ból elindíthatna!?
Várom az ötleteket.
Előre is kösz.Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
becsitibi
senior tag
válasz vargalex #42598 üzenetére
Hali!
Nem nagyon vágom a byte-okat,a Digi-nél vagyok előfizetve a legnagyobb kábel+netes csomagra,az sem értem sajnos hogy milyen wifi van a kliensben,eléggé kezdő vagyok-e téren.Tehát ha be van dugva a kábel a gépbe akkor megvan a legnagyobb letöltési sebességem,de ha kihúzom,és a wifit használom,akkor mindez lecsökken a felére.A gyári FW van fent.
-
zsolt501
nagyúr
válasz becsitibi #42602 üzenetére
Ha sok a környezetedben a WIFI hálózat akkor visszaveszi a sebességet a router wifin, erre van lehetőség, hogy ne vegye vissza asebességet, de nem mindig jár jó eredménnyel. Nekem pl. a sok wifi hálózat miatt kell az 5GHz-s routert beszereznem, mert nekem sem megy rendesen a hálózat wifin.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz becsitibi #42604 üzenetére
Sajnos nem, max ha Faraday-kalitkát csinálsz a lakásból, de akkor a mobil telefon sem megy ki sem be. ha a 2,4GHz telített akkor csak a gond van, főleg ha ezek forgalmaznak is, mert az zavar igazán. az 5GHz-n még nálam nincs senki, de a 2,4GHz már nálam is telített.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
glocker
tag
sziasztok!
TPLink 1043ND-t használok, vargalex fw-el.
Egy ideje problémáim támadtak a torrentezéssel (ncore), és azt a tanácsot kaptam (ncore heldesk), hogy használjak támogatott torrent kliens, ahol a verziószám is számít...
Megnéztem:
- a támogatott verziók: Transmission 2.42, Transmission 2.50
- a vargalex-es openwrt-ben: transmission-daemon - 2.76-1, transmission-web - 2.76-1Ezek szerint tényleg eltér a verzió :-( (ami persze nem jelenti, hogy biztosan ez a probléma, de ki tudja)...
Szóval azt szeretném tudni, hogy tudom a routeren lecserélni a régi verzióra (2.5) a mostani (2.76) transmission-t?
Segítségetek előre is köszönöm!
bocs a béna kérdéseket :-(
-
zsolt501
nagyúr
-
glocker
tag
válasz zsolt501 #42609 üzenetére
THX, OK...
előzmény:
usb 2,5" HDD (ext4) + TPLink 1043ND + vargalex fw volt korábban is, a torrentezés probléma nélkül működött.a probléma:
nem állítgattam semmit, max fw upgrade volt (sysupgrade a legújabbra), már egy ideje érdekes jelenségeket tapasztalok:1. A kliens a torrent fájl alapján nem kezdi el a letöltést.
2. A kliens a torrent fájl alapján elkezdi a letöltést, de nem fejezi be azt, mert állandóan megszakad.
3. A kliens a torrent fájl alapján elvégzi a letöltést, de nem sikerül vissza seed-elni az anyagot a megadott ideig, mert állandóan megszakad.
4. A kliens a torrent fájl alapján elvégzi a letöltést, de ennek nincs nyoma az ncore oldalon (olyan mintha le sem töltöttem volna).Nem tudom számít-e, Windows7 alatt Transmission Remote GUI 4.0-t használok, (Androidos) telefonról pedig Remote Transmission (Guillaume BOUERAT).
Már végeztem teljes fw újratelepítést (a beállítások megtartása nélkül), de a változatos hibák továbbra is fennállnak :-(
-
glocker
tag
válasz zsolt501 #42611 üzenetére
Megkérdeztem az ncore helpdesket is, ezt válaszolták:
Használj támogatott klienst, és nem lesz ennyi problémád. Verziószám függő is, tehát azzal próbáld, ami támogatott.Megnéztem:
- az ncore által támogatott verziók: Transmission 2.42, Transmission 2.50
- a vargalex-es openwrt-ben: transmission-daemon - 2.76-1, transmission-web - 2.76-1Szóval az lenne a kérdés, hogy hogyan tudom lecserélni a routeren a mostani (2.76) torrent klienst a régebbire (2.50)???
Persze ha van jobb ötletetek arra is nyitott vagyok.
Előre is kösz!
-
zsolt501
nagyúr
válasz becsitibi #42617 üzenetére
Az sajna nem tud 5GHz-t nekem is ez a modell van, de most fogok cserélni a TL-WDR4300-ra ez már kezeli és erő is van benne, igaz más modellek is vannak amik kezelik és olcsóbbak is.
-
becsitibi
senior tag
válasz zsolt501 #42619 üzenetére
Akkor értem,igazából nincs vele bajom,abszolút meg vagyok vele elégedve,a letöltés sem bánom annyira,mert a fele is elég ami van,azzal is hamar lejönnek a filmek.
Még egy kérdés,ha veszek a routerhez egy külső usb-s vinyót,és arra töltöm le a filmeket,onnan képes a router wifin keresztűl kapcsolódni a smart tv-hez,tehát le lehet onnan filmet játszanom,vagy nem.
-
woodworm
veterán
válasz glocker #42618 üzenetére
"sajnos nem tudom mi keseríti más életét"
Bepirosodnak a torrentek "Tracker returned an error: Tracker gave HTTP response code 0 (No Response)" hibaüzenettel.
"merre keressem az általad említett problémát és megoldását?"
Többféle megoldás is született, most hirtelen ezt találtam.
-
becsitibi
senior tag
válasz zsolt501 #42621 üzenetére
Samu ES5500W a tv,tehát képes erre a funkcióra a router hogy külső vinyón lévő mkv fajlt játszon le a tv-n wifin keresztül,csak azért kérdem mert már egy kicsit uncsi állandóan szétszedni a notebookot és bevinni a hálóba'majd ott összekötni a hdmi kábellelel és így tovább.....
-
mikrofon
veterán
válasz woodworm #42622 üzenetére
Néztem a linkelt leírást.
Szerepel benne (http://c.ncore.cc:2710) 2710-es port. Ez az a port, ami be van állítva a saját torrent kliensembe és a tűzfalam port továbbításánál? Vagy ez fixen a 2710-es port. Ha az utóbbi, akkor ezt is be kell állítani a tűzfal port továbbításánál?[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok
Hogyan kell egy portot engedélyezni a routeren?
(Tp-Link Wr1043 OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342) -
Vigyorka
aktív tag
Az ncore több, mint egy hónapja hibás.. (de nagyon!)
Cseréhetek klienst, futtathatok scripteket egyik se ér semmit...
Az oldalnak kéne valamit tennie, de szarnak rá....
Vigyorka
-
MODERÁTOR
válasz Vigyorka #42630 üzenetére
Nekem semmi gondom vele, jelenleg is ??? darab (szóval elég sok) torrentem fut hibátlanul, és egyébként is csak elvétve volt egy-egy, ami időlegesen bepirosodott, de pár perc után mindig mind helyrejött! Egyébként meg állítólag szolgáltató oldali hiba van, és ha ez igaz, akkor ők sem tudnak tenni semmit ez ellen!
[ Szerkesztve ]
-
SteveBeard
senior tag
válasz Intruder2k5 #42631 üzenetére
Sziasztok!
Alex firmware-t használom, most ránéztem a torrentekre, egyébként nagyon nem érdekel az egész, letöltöm, seedelem és kész.
100+ torrent van seedben, igaz egyszerre csak 5-10 körüli, ami aktív.És a lényeg: egy-két torrentnél látom az unregistered torrent megjegyzést, egyébként mindent rendben találok....
Steve
-
Vigyorka
aktív tag
válasz Intruder2k5 #42631 üzenetére
Szerintem ha egy oldalon bármilyen hiba van akkor a felhasználókat az első oldalon tájékoztatni kéne...
Az Ncore a hiba folyamatos több, mint egy hónapja!
Vagy "piros X" vagy rosszul számol (de nagyon.. más oldalon pontos az elszámolás!)A felhasználók próbálnak segíteni egy másnak (osztják az ész időnként.
Az oldal azon kívül, hogy közölte, hogy tudnak a hibáról egy lépést se tesz (legalábbis úgy látszik...)Vigyorka
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz glocker #42607 üzenetére
Szia!
Ahogy már mások is írták, egész biztos, hogy nem a kliens verziójával van a gond. Egyrészt más klienseknél is előfordul, másrészt a build-em januári, a hiba legfeljebb 1 hónapos. Nem romlott meg a kód, az egész biztos.
Illetve én is 2.76-os Transmission-t használok, de azon kívül, hogy néha 1-1 torrent az említett hibát jelzi (magától megszűnik), semmi gondom nincs. Folyamatosan megy az elérhető maximumon (600 KB/s) a feltöltésem. A letöltési sebesség is a netem maximuma.
Alex
-
suste
veterán
válasz becsitibi #42626 üzenetére
vargalex fw a vargalex blogban: [link]
leírás ott van hozzáHa már fw-t cserélsz, akkor ne csak DLNA-t bízd rá, hanem a torrentezést is, úgy az igazán kényelmes.
Ehhez is van ott leírás, és itt is nagyon sokszor beszéltünk már róla (keresőbe: transmission).
A lényeg: USB-s üres vinyó rádug, 8081-es porton megformáz, lekorlátoz, használ. -
suste
veterán
válasz vargalex #42639 üzenetére
Megéri egyáltalán a szórakozást?
chip ára, garanciavesztés, tökölés
USB nélkül meg mire megyek a +8MB flash-sel? Vagy van emberi áron pl 2GB-os flash chip?
Olcsó USB-s router, bele az olcsó pendrive (vagy a fiók aljából ), aztán marad a gari is.Állat, hogy megoldottad, csak .............
Lassan router fronton is lépni kell majd, mint az okos eszközökben (TV, telefon), és bele kell tenni egy másodlagos tárat. Pl 4-8GB belső SD már egész jó lenne, és a mai pendrive árakat nézve nem dobná meg olyan nagyon az összköltséget.
-
degec
senior tag
ÜDV !
Boccs az offért.. !! ,de szeretném megkérdezni mivel Ti jobban vágjátok, hogy létezik TP-link ruter ami gyári firm-el tud FTPzni, letőlteni..? az usb-re dugott pl.pendrive-ra? vagy csak moddolt cuccal tudja bármelyik is...?
Köszönöm !! -
gerokrisz
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a vargalex-es openwrt-vel valamiért az új laptopom csak 65Mbps-el kapcsolódott a routerhez. Reggel újra rátettem az eredeti FW-t, jó pár sorosport állítgatás után mert később jöttem rá hogy le kell vágni belőle egy kicsit,
Viszont most valamiért nem megy a wifi. Azt írja h engedélyezve van, meg beállítottam manuálisan 6os channelre is, de még a led sem világít a routeren.
Valakinek nincs ötlete mi lehet a gond?üdv.
Türelem... A hosszú élet ritka!
-
Flashget
félisten
felraktam a Vargalex fw-t majd vissza a gyárit..és a speedtest Londoni!!! usernek vél. A bal alsó sarokban Digis ISP-nek kellene látnia. Ez mi?
[link]Realme GT Master Edition
-
SteveBeard
senior tag
-
glocker
tag
válasz vargalex #42638 üzenetére
szia, kösz a választ
az elején az zavart meg, hogy többeknek megy a dolog, (ezért azt gondoltam, hogy valószínűleg nálam van a hiba), de mióta (számomra is) egyértelművé vált, hogy tömeges a probléma, már mást gondolok...
most már világos, hogy a hiba nem a "mi készülékünkben" van...
thx
-
MODERÁTOR
RT-N66U esetén ez már megoldott, ha nem is integrált, de belső SD!
Egyébként osztom a véleményed, és szerintem ez már így van a 64MB RAM mod esetén is! 2-3 ezer forinttal drágábban lehet venni WDR3600-at, akkor nem biztos, hogy megéri ezt szétszedni, bukni a garanciát, Kínából rendelgetni memória chipet, küzdeni vele egy csomót, aztán vagy sikerül, vagy se!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest