Új hozzászólás Aktív témák

  • pluhi

    tag

    Üdv!

    Adott egy WDR3600 suste fw-vel az emeleten. Sajnos Horcsik födém van a házban (árnyékol mint a fene), ezért vettem egy WA801ND-t, hogy szórja a jelet lenn. UTP-vel van bekötve, ugyanaz az SSID/sec, másik csatorna. Sajnos minimális jelszintje van mindkét eszköznek a másik emeleten is. Ez nyilván normális, viszont a működés így nem százas. Roaming az nincs. Dobás határán van a jelszint és mégse akarnak átmenni az eszközök a másik APra. Nem néztem utána mennyire van ez a része kitalálva a Wifinek, gondolom nem egy soft handover szintű dolog. Ha van közte x dB különbség nem kéne átmásznia magától?
    Másik a Samu TV-m, ami a routertől 3 méterre van. Bekapcsolás után mindig a rossz APn van. Erre egy elméletet tudtam gyártani eddig: a TV-nek aktiv kapcsolata lenne kikapcsolt állapotban is, de az openwrt ledobja valamiért és ekkor felmászik az APre. Bekapcs után nem megy vissza magától a routerre -> roaming problem. Persze már a DLNA is összefossa magát, olyan gyenge a kapcsolat.
    Gondoltam gyors fixként az AP-ben letiltom a TV MAC cimét, vagy ilyesmi. Nem elérhető az AP az eredeti IPjével, hmm. Router arp listájában pedig nem is szerepel az AP MAC cime, ez hogy lehet?

Új hozzászólás Aktív témák