Új hozzászólás Aktív témák

  • kgymac

    őstag

    válasz avlisz80 #4728 üzenetére

    Szia,
    Van kettő db, de inkább az RE210-et használom (mac szűréssel tud többet+külső antenna). Minkét típust ugyanúgy kell beállítani, notival csatlakoztam kábelen, meg kellett keresni a repeater-t (gateway/dhcp ip-je vagy a doksija szerinti címen: tplinkrepeater.net), végig kell vinni a varázslóját (Quick Setup Wizard), csatlakozni kell először a 2.4GHz-s, majd az 5GHz-s hálózatra, ehhez ugye tudni kell a wifi belépéshez az infókat, majd a végén a Status oldalon látod az eredményt: a repeater kapcsolódását a wifidhez, ill. a repeater státuszát (mac, ssid-e - ha más mint a routeredé - valamint az aktuális csatornát). A LED-eket külön oldalon tudod beállítani,
    nem mindenki szereti ha világít (zöld/piros), lehet, hogy Nálad le van tiltva - bár úgy emlékszem, csak akkor világít, ha konfigurálva van és tudott kapcsolódni (zöld) il. probléma esetén (piros/sárga, az 5GHz-s sáv nálam egy kicsit messze van a routertől, ráadásul épületen kívül is).

    szerk: annyi problémám van csak vele, hogy mac szűrés esetén néha dobja a kapcsolatot a repeater és a router között, de persze az extenderre csatlakoztatott eszközök jó kapcsolatot mutatnak, de nem érnek el semmit a hálóban. Korábban volt valakinek ugyanez a gondja, de kültéri repeaterrel, aminél van watchdog figyelés és újraindítja a routerrel a kapcsolatot ha kell. Az RE200 és RE210-nél nincs watchdog, de mac szűrés nélkül nincs is meg a probléma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák