Új hozzászólás Aktív témák

  • Losicica

    csendes tag

    Sziasztok,

    Routervásárlás előtt állok, és lassan teljes a káosz a fejemben, így tanácsra lenne szükségem :)

    Az alapfelállás: 12Mbit-es ADSL-em van, kábellel nincs összekötve semmivel a router,csak a wifit használom, így a gigabit bár néha hasznos lehet, ámde nem feltétel. Az egyetlen fontos tényező a minél jobb jelerősség. Jelenlegi haldokló darabom egy linksys WRT120N, ami akad az egyszem másik elérhető wifivel (faluszél, nyugalom), akkor is csomagveszt sokszor, ha +-3-al más csatornán vagyok..

    A TP-link eszközöket régről ismertem, és jó tapasztalataim voltak, azonban jelenleg amiket olvastam, az alapján pont a wifi erősséggel vannak bajok. Viszont azt olvastam valahol, hogy a gyári firmware-val rossz a wifije, de openwrt-vel nagyon jó például a TL-WR1043ND-nek.

    Napok óta agyalok mi is kellene, és ez ár-értékben tökjó lenne, megbízhatónak tűnik, lehetne torrentezni is vele, csak a wifiről oszlanak meg a vélemények. De egy sima vásárlói fórumon jórészt gondolom inkább az alap firmwaret használják, ami ha tényleg visszafogja a teljesítményt, nem mérvadó.
    Mivel tudtommal az 5GHz hatótávja kisebb, így nem kell dualos router, teljesen megfelelne ez.
    Emellett vajon lehet azt tudni, hogy itthon melyik verzióval árulhatják? Az ipont kérdeztem, nem tartanak készletet, nem tudják milyet kapnék. Pedig ahogy látom jó rég kijött a V4 és sok minden javult rajta.. bár azon meg ahogy látom, nem megy az openwrt...

    Nem egyszerű a történet, pedig túl sok elvárásom nincs :) Amúgy téglaház, 85m2, a házon belül kb 2-3 belső vékonyabb falon kellene max átmennie, a kert felé meg olyan 20-30 métert (itt teljes a rálátás, ablakban van tisztán irányban a mostani is). Ez egyik se igazán megy jól a jelenleginek, közepes meg az alattiak a jelerősségek néha 2000 körüli pingekkel. Ha leülök mellé 1 méterre akkor jó minden.

    Holnap kapok kipróbálásra egy WR842ND-t is,esetleg olyan is szóba jöhet, de bármi más tippre is vevő vagyok, ami a max 20 ezer környékét súrolja a fenti paraméterekkel.

    Nagyon köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák