Új hozzászólás Aktív témák

  • Den Hadnagy

    senior tag

    Sziasztok!

    Nemrégiben beüzemeltek nálam egy tékomos ZTE ZXV10 H201L eszközt a nethez, telefonhoz, stb.

    Adott egy kettő emeletes családi ház, ahol az alsó szinten a ZTE kielégítően ellátja a wifi-szórást, azonban a betonfödém kihívás neki, így eleve úgy kértem kiépíteni, hogy a ZTE-ből közvetlenül jöjjön fel hozzám az emeletre egy UTP kábel a laptopomba, mert nem akartam küzdeni a jelproblémával.
    Azonban egyrészt így a gép helyhezkötött (ami a kisebbik baj), azoban az emeleti lakásban vannak vakfoltok az okostelefonomnak. Így arra gondoltam, hogy a feljövő UTP végére kötném a ZTE csoda előtt évekig használt TP-Link routerem (TL-WR642G), hogy a LAN-on kapott jelet szórja fent nálam is. A beállításban kérnék egy kis segítséget, hogy hogyan legyen - nem vagyok töksüket a technikához, de azért örülnék egy pontokba szedett leírásnak, ahol mindig tudom, hogy melyik beállítás mire vonatkozik.

    10 megás ADSL-ről beszélünk, szóval a régi router sebességszabványa nem gond. Viszont jó lenne ha az a 10 mega állandóan rendelkezésre állna, mindenhol.

    Nem világos, hogy LAN-LAN felállás kell, vagy LAN-WAN, mi legyen a DHCP-vel. Valaki leírná szájbarágósan, lépésenként?
    Amúgy egyáltalán életképes az elképzelés?
    Köszönöm!
    DH

    "Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

Új hozzászólás Aktív témák