Új hozzászólás Aktív témák

  • Cucuska2

    őstag

    válasz jr1994 #1961 üzenetére

    Nem stratégián nevelkedtél, de jó úton haladsz. ;)

    Az ellenség ügynöke folyton mászkál a területemen és demoralizálja a seregemet. Mit lehet ellene tenni?

    Képezz ki te is egy-két ügynököt, biztos van kém a játékban (én már nagyon rég Shogun 2-ztem), meg még több ügynök, az jobb gombbal tud akciót végrehajtani az ellenséges ügynökön, megtéríteni őt vagy megölni. Viszont ez tapasztalati pont alapú! Az ügynöködnek XP-t kell szereznie egyszerű feladatokkal (épület felgyújtása, sereg demoralizálása), hogy utána a tapasztalt ellenséges ügynök ellen labdába rúgjon.

    Arra válaszolva, hogy kicsi vagy és megtámadtak:

    Amíg kis államod vannak, addig elég 1-2 nagy sereg, annál több katonát nem éri meg fenntartani, hisz nem vagy olyan könnyen támadható. Az országod belsejében érdemes a public ordert úgy kezelni, hogy ne kelljen rendfenntartó erő, és az 1-2 nagyobb csapatoddal csak a határon állomásozva és okosan manőverezgetve érdemes használni. A blokád ellen hajók kellenek. Ha megölik a hajóidat, több hajó. A játék elején békét kell mindenképpen kötögetni, hogy gyorsan tudj fejlődni, ne tiporjanak el mások. Ha már nagyobb a birodalom, akkor mennek a dolgok többé-kevésbé egyszerre.

    Mit érdemes építeni, és mikor?

    Mezőgazdaságot mindig, jó nagy pluszban kell lenned kaja-ügyileg, mert ha elfoglalsz egy várost, az lehet, hogy -10 élelmet fog jelenteni, és nem jó, ha elfogy hadjárat közben a hadtáp. Azon túl ipart, a hátországba nem is kell katonát kiképző város, mindenki szépen álljon be termelésre. Úgy csináld, hogy ahogy haladsz előre foglalgatod el a városokat, de néhány városonként mindenképpen ajánlott, hogy tudj egységet kihozni. Többféle városépület van, nem tudom a S2-be hogy hívják őket, de egyikkel katonagyártásra specializálódsz, a másikkal termelésre.

    [ Szerkesztve ]

    Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

Új hozzászólás Aktív témák