Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    Sziasztok!

    Van arra lehetőség, hogy megadva fájlneveket, több könyvtárból is kijelöljek fájlokat? Konkretizálom, mert így még nem túl érthető: van egy fájllistám egy txt-ben teljes elérési utakkal, ebből az összes fájlt szeretném kijelölni pl. TC-ben, hogy aztán ezeket a fájlokat drag'n'droppal egyszerűen behúzzam egy másik alkalmazásba - ezzel megnyitva ott ezeket a fájlokat.
    Azt tudom, hogy van az a lehetőség, hogy több könyvtárat is meg tudjak nyitni, fájljait listázni, ha kijelölöm a megfelelő könyvtárakat, majd nyomok egy Ctrl+Shift+B-t. De van arra is lehetőség, hogy ezen a listán belül (ti. több megnyitott könyvtár tartalma ömlesztve) egy hosszú elérésiút-lista alapján (többszáz fájl, de persze ezt részletekre tudom bontani, ha korlátba ütköznék) kijelöljek bizonyos fájlokat?

    Ez lenne a kérdés, de még jobban konkretizálom, hátha valakinek beugrik esetleg TC-n kívüli megoldás is.
    Van az általam igen kedvelt MusicBrainz Picard program, amiben kifejezetten CSAK azokat a zenefájlokat szeretném megnyitni, amelyek nincsenek normálisan tagekkel ellátva (előadó, cím, stb.). Nos, van az ilyen fájlokról egy listám elérési utakkal, ezeket szeretném megnyitni.
    Először az jutott eszembe, hogy nyomok egy Ctrl+O-t, megnyílik a Windows szokásos fájlmegnyitó dialógusablaka, egyszerűen itt a "File name" mezőbe bedobom az elérési utakat idézőjellel, szóközzel ellátva (pl. "fájl1.mp3" "fájl2.mp3" "fájl3.mp3"), ahogy látható, amikor az ember több fájlt kézzel kijelöl, de ez nagyon korlátos, túl kevés karaktert fogad be. Viszont a programba bedobás az működőképes lenne, ezért gondoltam rá, hogy TC-ben egyszerre kijelölöm azt a sok fájlt, csak odáig nem jutottam el, hogyan kéne kijelölni ennyi fájlt az elérési utaktól függően.

    Lehet, hogy valami nem ugrott be eddig, szóval jól jönnének ötletek. :) Köszi!

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák