Új hozzászólás Aktív témák

  • myckey

    veterán

    Egy kis fegyver tan.... :) vagy valami olyasmi.

    ACR assault rifle.

    A bal oldali képen a pontosságra gyúrtam, minden ilyen jellegű kiegészítővel ellátva a fegyvert, így sikerült is azt statisztikailag maximálisra javítani.
    -Jól látható, hogy a lövedéknyomok egy adott tengelyen mozognak, elhanyagolható a szóráskép vízszintesen. Ellenben nehezen lehetett adott ponton tartani a célgömböt, a kilengés miatt.

    -A konténer jobb oldalán már maximális kezelhetőséggel próbáltam élni. Itt sikerült is többnyire a célon tartani a fegyvert, de a szóráskép pocsék, köszönhetően a pontosság degradálásának.

    A cél a konténeren látható négyszög közepe volt, 25m távolságból és automata üzemmódban. A fegyver tartozékait mindkét esetben úgy cseréltem ki, hogy a pontosság és kezelhetőség maximális legyen, nem törődve a másik mutatóval.

    Aki távolabbról szeretne automata fegyverrel operálni, annak érdemes lehet a kezelhetőségre gyúrnia, mivel egyébként elég nehéz a célon tartani. Közelebbről már érdemesebb a pontosságra figyelni, akár rövid sorozatokkal megtámogatva.

    ACR fegyver lövedék esése.
    Long barrel + compensator + PK AS scope. A lehető legjobb hatótávra összerakva.

    -A sárga vonal az 50m-es lövés becsapódásának a helyét mutatja.
    -Zöld 100m
    -Narancs 150m
    -Vörös 200M

    ACR bullet drop- Short barrel+compensator+polymer sight. A belövési távolság degradálva.
    -Sárga 50m.
    -Zöld 100m.
    -Narancs 150m
    -Vörös 200m

    Látható az eltérő lövedék esés, a távolság növekedésével valamint a kiegészítőkkel direkt módon történő befolyásolás által.

    Itt látható 2 db. lövedék nyom bemenet. A lövésekett 25m -ről végeztem.

    A bal oldali hangtompító+hosszú cső.
    A jobb oldali hangtompító+ rövid cső.

    Itt pedig ugyan azon jármű másik oldalán a kimenet. De már csak az egyik nyomot mutatja, mivel a rövid csővel és hangtompítóval szerelt ACR nem ütötte át mindkét oldalt.
    Ezzel szemben a hosszú cső által kapott annyi plusz sebzést a fegyver, hogy képes legyen az áthatolásra.

    Tehát a hangtompító nem minden esetben csökkenti teljesen nullára az átütés esélyét, lehet kompenzálni a sebzéssel. Persze figyelni kell azt is, hogy milyen anyagot lövünk vele.

    A fegyver sebzésének csökkentése és a hangtompító használata viszont nem csak az átütést befolyásolja, hanem a lövedék sebességét is hátrányosan érinti. Így pedig nő az utazási idő is.

    Természetesen a fent leírtak fegyvernemenként, típusonként mások.Ki kell tapasztalni.
    Általánosan a távolság növekedése csökkenti az átütés, sebzés esélyét. Illetve növeli a lövedék becsapódásának idejét és annak helyét.
    De minden területre megvannak az ideális fegyvernemek, és a kiegészítőkkel is meglehetősen jól lehet befolyásolni a fentebb leírtakat.

    [ Szerkesztve ]

    "Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Új hozzászólás Aktív témák