Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz marcitp #8577 üzenetére

    PCMCIA-s vodás Huawei E630-am van, annyi előnyét mindenképpen tudom, hogy szvsz sokkal masszívabb és kevésbé kilógó cucc egy PCMCIA kártya az USB-s megoldásoknál. Nem vagyok képben az USB-s modemek fogyasztásával kapcsolatban, az A630 nekem kb. -10 perc akkuidőt jelent. A PCMCIA-val semmiképpen nem lesz gond, bár javasolnám, hogy a Huawei "csodák" helyett próbálj meg olyan gyártóktól keresni kártyát, mint a Globetrotter, Novatel és Sierra.

    Mobilnetet csak akkor ajánlom, ha mindenképpen rá vagy szorulva. A szó igazi értelmében korlátlan mobilnet nincsen Magyarországon, legfeljebb korlátlan mennyiségű adatforgalmad lehet - csak bizonyos limit elérése után nagyon csökkentett sebességgel.

    Ha vezetékes net kiváltására használod, ezen okok miatt jól gondold meg. Másrészt a megosztás is problémás, az USB-s modemmel elvileg meg lehet oldani olyan routerrel, amelyiknek meg lehet hekkelni a firmware-jét és van USB-portja (valamelyik Asus router pl. ilyen, ha jól rémlik, Amargo fórumtársnak volt az a fajta). PCMCIA-nál ez nehezebb, talán 2-3 olyan, mellesleg méregdrága router van a piacon, amelyik PCMCIA-csatolóval rendelkezik. (Ilyen pl. a Linksys WRT54G3G, én ezt használom, a kb. egy évvel ezelőtti 35k-s árával az akkori fizetésem harmadába került - és ez volt az olcsó megoldás. :U)

    Elvileg Vodánál hamarosan lakossági ügyfeleknél is elérhető lesz az Office Box néven futó, mobilnetet megosztani képes wlan router, ha vezetékes net helyett használnád, lehet, hogy érdemesebb abba beruházni.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Aktív témák