Aktív témák

  • Scalpel

    senior tag

    válasz eBeni #6732 üzenetére

    A választásod erősen függjön attól, hogy mire akarod használni.
    Ha sokat akarod cipelni, csak office jellegű felhasználás, akkor az X301, érdemes a videokártyát rááldozni.
    Ha CAD, vagy akár komoly játékok és nem igazán cipelés, csak alkalmi, akkor is garázsból-garázsba, akkor akár a W is jó lehet.
    Ha feltétlen kell a dedikált videó, akkor egyszerűen nem Te vagy a célcsoportja az X301-nek.
    Mivel ma már a dedikált kártyákat (azt hiszem már az Ati-nál is) lehet ki-be kapcsolgatni, így akkuidőben a processzor és a háttértár milyensége a meghatározó, plusz a RAM mérete.

    Az X301-nél mit nem veszel észre? Azt, hogy ez egy X301. Bocs, jobbat nem tudok mondani. Azt a gépet arra tervezték, hogy bárhol, bármikor dolgozhass, főként menedzser típusú állatfajtára gondolok, aki állandóan valami excel táblát bűvöl, acces adatbázist nézeget, wordben szerkeszti a nagyfőnök felé a jelentést és közben a meetingen előadandó prezentációt készíti elő. Mindemellett a netről nézegeti a részvényeinek az árfolyamát. Mindezt egy repülő, gyorsvonat fedélzetén vagy egy sofőrös autó hátsóülésén. Ilyen felhasználásra van az X széria, és ennek legjobb darabja talán a 301-es. A TP széria mindig kis késéssel követi egyébként a tech fejlődést, hogy kiforrott, összehangolt rendszereket tudjanak piacra dobni. Emiatt lehet, hogy konkurencia erőt tekintve kínál már jobb gépet.

    Szerk: MOst néztem, már az Intel 4500-as VGA-ja van benne, ami DX10-es, és van HD gyorsítása, ha jól tudom.

    Megsúgom, van egy R100-as Toshibám, 1kg nagy akksi nélkül, 1,3kg a nagy akksival, egy 1GHz-es Pentium M (Banias) processzor van benne, és használható, na persze nem erőmű, és a multitaskinggal is vigyázni kell 1,2GB meória és Xp mellett is, de használható. Szerintem a mindennapokban az X301 jól használható lehet, főleg SSD-vel.

    De ha rám hallgatsz, azt veszel, amit jónak látsz. :)) Nincs harag, ha a W-t veszed. :)
    Az is TP.

    Mindenképp üdv a csapatban!

    Nand_i: Nem is lehetett hagyni az applet a trónom, má' hogy néz ki egy alma a trónon... :DDD

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák