Aktív témák

  • Scalpel

    senior tag

    Sziasztok!

    Tudnátok valakit mondani az elműnél, aki kártérítéssel foglalkozik? Tegnap délután heti megjáratáson, töltésen az akksi, amikor is jön egy áramingadozás, majd áramszünet. (Ekkor még sehol nem volt a még a környéken sem a szélvihar, amir igértek, is ami valamilyen szinten jött is, valahogy 2 körül lehetett még csak.) Töltés közben persze, faja. Power managerben nézem, hogy reggeli 55,97WHr-ról lesett a lehetséges maximum 52,76WHr-ra. Hát ilyen nincs. 7, azaz hét töltési cikluson van túl az akksi. Ez 6% veszteség, ha a gyártási állapotról nézem, és majdnem ennyi, ha az ominózus esetet megelőző állapotról . Pedig van APC csoda állítólag 100kA(!!!)-ig jó túláramvédőm is. Egyébként nagyrészt hálózatról használom a gépet. És elég sokat tartom kint az akksit, szigorúan 50% körüli töltöttségi szinten.

    Ötleteket kérek! Csináljak rajta egy battery maintenance-t? Vagy cserélik a szervízben?
    Ismerőseim között volt már ilyen, hogy egy asus akksija 17%-ról 33%-ra ugrott fel, mert a készenlétben hálózatba dugott gép túláramot kapott... :W Neki ezt cserélték gariban, gondolom az enyém még nem csereérett. :(

    Ja igen, NHC továbbra is: wear level 0%, pedig felsimeri az akksit, mindent ki tud olvasni, de ez a mutató meg sem moccan.

    Valami jó minőségű, de relatívan olcsó szünetmentes tápra van valakinek javaslata? Noti táphoz ugye nem kell valódi szinuszjelet generáló UPS, mint az AFC-s asztali tápokhoz?
    Bocs, nem vagyok villamosmérnök, és egyhamar nem is leszek valószínűleg az, mert igen más irányban folytatom tanulmányaimat (azért nem a bölcsész karon, de néha ott érzem magam :W, pedig az egyetemnek nincs is ilyen szakiránya).

    Lehet túlreagálom a dolgot, de nincs kedvem a tetű elmű miatt akksit vennem hamarabb, mint kéne. (A telefonjaim akksijait is mindig csak évek múltán kellett cserélnem. Az E50 akksija is köszöni szépen, remekül van, elmúlt egy éves, készenlétben ha kell, bírja az egy hetet, amit eredetileg is, és még mindig lehet rajta sok-sok órát telefonálni.) Amikor vizsgaidőszak után már cipelném is a gépet, és használnám akksiról, akkor lerövidítik az élettartamát. Ráadásul a hibabejelntő mit mond az elműnél az áramszünetre: A hiba forrását nem ismerjük, kollégáink már úton vannak.

    Válaszokat előre is köszi!

    Kéretik az agyfosásomat a vizsgaidőszak végi pszichés végkimerültségnek tekinteni. :W

    Egyébként meg az X200, meg az X300 is kéne. Én sajnálom, hogy az X200-ra sem került tapipad a X6x szeriához hasonlóan, mert a T60-am tapipadja is világverő, persze, hisz TP. A bütyök meg annyira nem jön be. Persze ha csiklónak nézi az ember, akkor más... ;] Dehát arra meg jobb az eredeti... :))

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák