Új hozzászólás Aktív témák

  • Megosztanék pár hasznos dolgot hátha valakinek segíthetek vele. Annak segítség aki sok sok modot használ egyszerre. (nálam ez már bőven 100 felett van)

    INI fileok-ba csak akkor érdemes belenyúlni ha egy mod miatt szükséges, nekem ezzel sikerült legkönnyebben elcseszni a játékot. Van egy hasznos INI Editor: skyrim configurator Ez megkönnyíti a dolgomat, nehezebb elcseszni az értékeket.
    uGridsToLoad egy fontos érték, 15gb grafikai moddal 7-nél nagyobbra nem tudom felvenni. 9-nél gyakrabban lépked ki, nagyobb értéknél a mentés betöltésénél kilép.
    A játék még 32 bites, így maximum 3-4gb ramot képes használni hiába van több a gépben. VRAMból modok miatt mindig megeszi a 2gb-ot. Tapasztalatom szerint ez is okozza a kilépkedéseket.
    [Papyrus] részel az ini-ben óvatosan kell bánni, ezzel csesztem el a scriptek futását annyira hogy másodpercek kelletek egy egy quest dialógus lefutásához. Ez az egyik gyenge pontja a játéknak, modok nagyon leterhelik. (papyrus a scriptmotor)
    A modok száma nem feltétlenül befolyásolja a játék stabilitását de kompatibilitásra nagyon oda kell figyelni, minden nagyobb modnál feltüntetik hogy mivel akadhat össze nem érdemes keverni. BOSS (vagy más modrendező progi) nélkül ne álljunk neki sok modot felrakni! Csak tényleg azt rakjuk fel ami fontos is és a játékban biztosan használjuk is.
    Nagy vagy sokféle texturapakkolkál érdemes használni Texture Optimizer-t. Ez a progi képes mipmapokat generálni, optimizált formátumba átkonvertálni a texturákat. Több Gb texturánál persze sokáig tart de megéri mert érzékelhetően növel fps-t is, miközben a minőség nem romlik!
    A játékban lévő AA-t én kikapcsoltam, megelégszem az fxaa-val ami amúgy is többször gyorsabb és szvsz nem rosszabb megoldás.
    A játék nálam nem tölti be a mentéseimet ha túl sok mod van fent, viszont érdekes módon ha egy korábbi (kezdő hely) mentését betöltőm akkor azután akár melyik mentést betölti. (gyorsítótárazással van gáz)
    Menteni, menteni, menteni!! Ne hagyatkozzunk a gyorsmentésre, legtöbbször egyből csinálok egy sima mentés is. Quest előtt és után is, én a steam cloud-ot kikapcsoltam szerintem fölösleges, elég a gépre menteni amúgy sem férne fel több száz mentés.
    ENB nélkül stabilabb a játék, nekem persze megéri az hogy kilépked (10-30 percenként). A kilépkedés szinte mindig nagy területen történik, városban ritkább, dungeon/ház/kissebb helyeken sosem lép ki.
    A kilépkedés minden esetben hibaüzenet nélküli, egyszerűen kidob az asztalra.
    Ha tudtok valami megoldást amivel stabilabb lenne a játék akkor mindenképpen írjátok le!

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák