Aktív témák

  • spleenszuru

    őstag

    válasz Giantpumpkin #1326 üzenetére

    Ahhoz tudni kéne, játszottál már valaha valamivel?
    Forzával ha igen, melyikkel?

    Én csak Horizon 5-tel toltam, Crew pedig volt mindhárom.

    Mindkét játék arcade, az FH5 grafikája verhetetlen, hiába újabb a Motorfest.
    A fizikát tekintve, a Forza realisztikusabb, főleg autók tömegét nézve, nem mehetsz, mint egy bolond, meg kell tanulni vezetni, különben folyton kicsúszol. Sokat kell babrálni a kocsik finomhangolásával is.
    Én feladtam, nekem sajnos feszkós, elengedtem a játékot kb. 60 óra után. :)

    A Crew sokkal arcadebb "élmény", a Motorfest nekem kifejezetten élvezhető, sokat fejlődött a Crew 2 óta, sok kapcsolható opció van (TCS, ESP, stb.), de persze ez Forzában is igaz.
    Itt is van finomhangolás, második részben ez elég fontos is volt, Motorfestben a 3 nap alatt ez még nem jött ki nálam, kompetitív bajnokságokon már biztosan ki fog.

    Negatív a Forzával szemben, hogy a pénz nehezebben jön, a tuningokat ki kell farmolni, venni nem tudod, csak az optikait, tehát nincs instant maxos autó, kivéve ha már legalább egy járművet kimaxoltál minden classban, mert onnantól a maxos verdákkal szintén maxos partokat fogsz farmolni.
    Ami még bonyolultabbá teszi, hogy bizonyos szettek vannak, pl. dupla ideig tart a nitro, dupla annyi XP-t kapsz, dupla annyi partot farmolsz, és ez igen komoly grindet von magával, szóval ha ehhez nincs türelmed, nem biztos, hogy a te játékod.
    (Nagy előny a Crew 2 múlt, minden autód+vanityd 1:1 át tudod vinni Motorfestbe, ingyen. )

    Az, hogy mi mit vált ki élmény tekintetében, szerintem egyéni preferencia, mivel sokkal több Crew hater van, mint Forza. :)

    Ugyanezt ha megkérdezed a Forza topikban, szerintem 90-95% voksot kapsz a Forzára.

    Mindkettő játék jó, de fizikában közük nincs egymáshoz.

    Malaka!

Aktív témák