Új hozzászólás Aktív témák
-
kr:sz
tag
válasz adlersson #1051 üzenetére
Igen, egyedül a scoby neveléshez adtam én nádcukrot a teához és onnantól semmi egyéb nem került hozzá. A gyümölcsöket átmostam, felszeleteltem és ment is bele az üvegbe, utána a scobyt félre raktam és a teás kombucha levet ráöntöttem a gyümölcsökre. Itt a gyümölcscukrot kezdi el felfalni a kombucha és ennyi elegendő is tudomásom szerint.
A mangós kicsit lassan indul be, de az eper már 3 nap után úgy fest, hogy jó. Most az a terv, hogy átszűrőm az egészet szűrővel és gézlapon (gézlapot még nem használtam) . Utána megy a hűtőbe és jól behűtve lehet fogyasztani.
-
adlersson
aktív tag
Én 2 heti érlelés után végül kiporcióztam a 1,5 litert 3 darab fél literes üvegbe, melyekből lett almás-fahéjas, mangós meg uborkás-mentás kombucha, utóbbi asszony ötlete volt, szerintem nincs jó íze. Viszont én lehet, hogy túltoltam a cukrot, mert nekem sokkal sötétebb lett az ízesítetlen kombucha.
Bubis se lett nagyon, bár én nem használtam túl jól záró edényeket, legközelebbre kerítek pár csatos üveget. Most így 1:1 arányban keverek hozzá szénsavas vizet, hogy buborékos legyen valamennyire. Az ízek jól kijöttek amúgy, olyasmi mint valami fanyar szörp, de van még mit csiszolni a technikán.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
adlersson
aktív tag
Negyedik próbálkozásra végre sikerült egy olyan bubis keveréket összehozni, hogy csoda, hogy nem repült el a csatos üvegem. Ezúttal 10 napon át, 25-27 fokon fermentált oolong teához adtam maracuját. A kész kombucha maradékából lime + menta ízesítésű ital készült, de az nem lett annyira szénsavas, nem tudom megmondani, hogy miért, lehet, hogy a maracuja magasabb cukortartalmának jobban örült a scoby. A maracuja kicsit zaccos lett, de számítottam rá, hogy a magok benne fognak maradni.
Közben a scoby-k is szaporodnak, lassan kezdhetem árulni őket.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
adlersson
aktív tag
Meg az is baj, hogy Tajvanon nagyon menő a helyi gyártású termékeket is (nem kizárólag teát, hanem gyakorlatilag bármit) japános csomagolásba tenni, hogy kapósabb legyen, s jellemzően ezekkel van beborítva a piac. Ezzel alapvetően nem lenne gond, viszont maga a termék minőségben gyakran nem éri el a japán változatot, durvább, nagyiparibb a feldolgozás módja, vagy éppen a gyengébb minőségű japán teákat adják el "japán import teaként", mert, aki laikus, annak a származási hely már eleve garancia lesz a minőségre, úgyhogy a "normális" matchák sajnos komolyabb utánajárást igényelnek.
Ez itt pl. egy ilyen in-between változat, japán teafűből készül Tajvanon, de a feldolgozás, szállítás miatt érezhetően karcosabb az íze, mint pl. egy belépőkategóriás Uji-matchának. Nem kell sznobnak lenni egyébként ahhoz, hogy valaki megérezze a különbséget.
Mostanában egyébként a puer teákkal barátkozom, kerítettem szakirodalmat is, hogy akkor se tudjanak könnyen átverni, ha neten veszek valamit.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
kr:sz
tag
válasz adlersson #1064 üzenetére
Neked nem érné meg közvetlen oda rendelned Japánból? Lehet egész gyorsan megkapnád. Én pl nemrég találtam egy olyan termelőt, akinek az a "különlegessége" , hogy single cultivar matchát ad. Nekem nagyon bejött, de... kellően drága is sajnos, de ha érdekel küldök linket
Sajnos én is sokszor belefutok ilyesmibe, mint amit írtál. Illetve sokszor kínai őrölt zöld teát próbálnak eladni matchaként.Én Tajvanon élve tudod mire repülnék rá? Rengeteg jó Oolong tea termelő van. Én speciel talán picit jobban is élvezem, mint a puer teákat, bár a puer is hatalmas élvezeti értékkel bír. Őket még nem próbáltam, de állítólag nem rosszak: [link]
[ Szerkesztve ]
-
adlersson
aktív tag
Az oolong az alap, a kombuchát is szinte kizárólag helyi, olcsóbb oolongból vagy fekete teából készítem, meg ha arra járok, a hegyvidéki teaföldeken szoktam venni jobb minőségű gaoshan oolong-ot, amiből egy-egy adag elég szokott lenni pár hónapig. Ez itt pl. Nantou megyében, wushe gaoshan ültetvény:
A másik favorit Tongluo közelében található, ez nem annyira felkapott:
Illetve a taipei Pinglin kerületben van egy tea múzeum és egy tea TSZ, utóbbiban a közelben termesztett tea mellett egyéb teás termékeket is, pl. tea fagyi, teaolaj is kapni.
Emellett a minap érkezett némi puer is. Ez a nagyobb, 100g-os darab egy ún. tuocha, ilyen kupola alakban préselt shengcha a Dali városában található Xiaguan Teagyár jóvoltából, mely annyiban különbözik, a shoucha-tól, hogy nem esett át "komposztáláson", hanem évek alatt, természetes fermentáció útján érte el végső állapotát. A shengcha egyébként a shoucha alapanyagának is tekinthető, utóbbinál a természetes fermentációt különböző technikák segítségével hetek, hónapok alatt érik el. A shoucha emellett egy modernebb, az 1970-es években kifejlesztett eljárással jött létre, s bár a célja a természetes fermentáció imitálása, a shoucha szerintem érettebb ízlést kíván, míg egy nem túl öreg shengcha ízét a gyakorlatlan kóstoló akár az oolongokkal is összetévesztheti.
Jó kemény cucc egyébként, jól fejbe lehet dobni vele embereket, úgyhogy jár egy ilyen véső-szerű, keresztmetszetben V-alakú pengét formázó hegyes szerszám is a fogyasztásához, melynek segítségével a gombóc szélét támadva lehet lepattintani a fogyasztani kívánt mennyiséget.
Ezek alant meg ilyen kicsi tuocha-k, különféle, rizses, krizantém-féleséggel. illetve lótuszvirággal ízesitett kiadásban. Ezeket általában nem darabra, hanem ilyen 6-8-10 különböző ízt tartalmazó pakkokban lehet kapni.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
kr:sz
tag
válasz adlersson #1066 üzenetére
Irigykedem nagyon! Király lehet közvetlenül így kimenni termelőhöz és első kézből beszerezni őket. Sajnos a termelő és közém mint végső fogyasztó a láncba sokszor több ember is beékelődik és mire eljut hozzám, addigra rendesen felmegy az ára egy egyszerűbb teának is. Emiatt próbálok közvetlen termelőket felkutatni, mert úgy érzem így tudom igazán supportálni, illetve nekem is érték, már csak a kapcsolat teremtés is (még ha csak neten). Igaz, ez nekem eddig csak Japánba sikerült, Kínaival még nem sikerült közvetlen kapcsolatot teremteni. Nem is egyszerű szerintem online ott kistermelővel a kapcsolatot felvenni, így maradnak a white2tea és magyar társai (zhao zhou, teavolution, flyingbirds, yetealeaves stb.) Ami még extrán zavar, hogy idehaza eladnak egy matchát kb 2,5x áron, ezt persze csak amiatt tudom, mert itt sokszor utána megyek mit kapok idehaza a pénzemért. (persze tudom, hogy szállítás, vám, áfa, bérköltség, rezsi, bérleti díj stb kell ebből kitermelni)
Én kétszer ittam igazán szuper puer teát, aminél kb jelentkezett a tea drunk hatás is Az egyik egy pesti teabolt, aminek kínai tulaja van és teákkal kereskedik. Jó fej volt és már egy baráti teázásba beinvitált. Akkor kóstoltatott velem egy kb 50-60 éves puer teát, aminek korongja ilyen liciteken szokott elmenni brutál árakon. Érezhetően más liga volt, mint amit én eddig ittam, igaz persze, hogy amit megkóstolhattam, az egy gyűjtői darab volt.
Amúgy az Oolongokhoz kell talán a legnagyobb szakértelem is. Illetve nagyon bírom a GABA Ooloong teákat is, az egyik olyan szinten "leszedált" hogy csak na Soha nem aludtam olyan nyugodtan és jól, mint akkor, mikor egy stresszes időszakomban rákóstoltam.
Milyen amúgy egy ilyen teás fagyi? Van élvezeti értéke? Sokszor agyalok, hogy valami matchás tematikában (akár fagyi) valamit elindítani idehaza, akár energiaital, vagy csak szimplán ilyen teakoktélokat gyártani aminek alapja a matcha. Gondoltam a kombuchára is, mert nyugat eu-ban már látok szép számmal példát jól menő kombucha italgyártókra.
-
adlersson
aktív tag
Jó ez a teás fagyi, nem ilyen ipari cucc <1% teával, hanem valódi teaíze van, mintha egy jól behűtött oolong milkshake-t ennél. Ráadásul még a felhasznált Jinxuan tea is dukál ehhez a felhasználási módhoz.
Hazai terjesztéssel kapcsolatban nem tudok mit mondani, mikor eljöttem Magyarországról, akkor még a Zöld Teknős Barlangja meg a citromos earl gray volt a teázás non-plus ultrája, nem tudom, azóta mennyit változott az ízlés, de gondolom az ázsiai boltok elszaporodásával az érdekesebb teák is könnyebben hozzáférhetőek.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
kr:sz
tag
válasz adlersson #1068 üzenetére
Szerencsére az ilyen helyek már nagyon kiveszőben, de az tényleg más "kor" volt teázást tekintve. Volt egy hangulata annak is. Ma már egyre több minőségi teázó és importőr lép/lépett be a hazai piacra. Kíváncsi lennék a fagyira, leírásod alapján eléggé jó cucc lehet. Amúgy mi volt az, ami miatt a kombucha otthoni készítése felé elmozdultál?
-
adlersson
aktív tag
Asszony kitalálta, hogy az egyébként kb. 70%-ban növényalapú, kontrollált nátriumtartalmú étrendünkbe a kimchi, miso és a különféle ecetes cuccok mellé be kéne illeszteni további fermentált táplálékot is. A kefír és a kovászos uborka - amiket spec. még ismerek és szeretek is - itt elég hozzáférhetetlen, illetve fermentált tejtermékekkel alapból nem kísérleteznék az itteni időjárási viszonyok tükrében, a kombucha vagy a szójaszósz / szaké alapjaként szolgáló koji viszont pillanatok alatt összedobható, utána már csak aratni kell. (A koji pl. nálunk a legtöbb sót is helyettesíti, illetve enyhe umami ízt is kölcsönöz az ételeknek.)
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
őstag
Sziasztok,
az újhullámos filter kávézás mellett belekóstolnék a teázás világába is, lévén a kávékból is a kicsit lágyabb teás, gyümölcsös ízvilágúakat kedvelem.
Elkezdtem olvasgatni a topicban, hogy merre érdemes indulni, hol érdemes nézelődni, mert eddig csak simán delikát boltokban vettem szálas zöld, fekete, puerh teákat.
Elsősorban a munkahelyemen, egy irodában teáznék így nem csapnék nagy felöntéses szertartásokat . Véleményetek szerint, mennyire jók, használhatók az ilyen jellegű üvegek, érdemes egy ilyenbe beruházni?
Az az elképzelésem, hogy így viszonylag könnyen tudom szabályozni a felöntés idejét, nincs különösebb pancsolás, félreöntés és talán könnyen is tisztán tartható.Samadoyo üveg teás kanccsó
Navaris Glass Tea Bottle with Stainless Steel Strainer - 240 ml
Navaris Teeflasche aus Glas mit Edelstahl Sieb - 500ml Tee Flasche
Kamjove TP 160 gyors kungfu teakészítőVagy nem kell ezt túlgondolni, csak legyen egy hőálló üveg poharam meg egy műanyagkeretes fém nagy filterem amit kiveszek a poháról x idő után, aztán újra fölöntöm friss meleg vízzel amikor újra teáznék?
[ Szerkesztve ]
-
adlersson
aktív tag
Kb. az utolsó mondatod a lényeg. Úgy tűnik kicsit még mindig túl van misztifikálva ez a teázós dolog (a rizsfőzéshez hasonlóan ), de érdemes belegondolni, hogy olyan emberek milliói fogyasztanak teát napi szinten, akik a s*ggüket se törlik ki mindig és a nappal kelnek, fekszenek. Persze lehet mondani, hogy ezek a fess teásibrikek mennyivel kulturáltabbak, de szerintem csak túlbonyolítják az egészet, illetve gyakran kínszenvedés rendesen kipucolni őket.
Az a Kamjove használhatónak tűnik (bár nem tudom, mitől "kungfu"), de ezek hiányában egy nagyobb, fedeles v. szűrős kancsó, illetve egy kisebb csésze, pohár, kedvenc ivóedény bőven elegendő, előbbiben ázik a tea a kívánt ideig, melyet aztán leöntesz pohárba. Ha elfogyott, akkor feltöltöd újra forró vízzel egészen addig, míg kívánod vagy el nem megy az ereje a teának, de fontos, hogy ne hagyd ázni a teát túl sokáig a kancsóban. A legjobb, ha csak annyi forró vízzel öntöd fel, amennyit azonnal ki tudsz tölteni.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
kr:sz
tag
Irodába a leírásod alapján szerintem a Kamjove a legjobb választás. Jól tudod kontrolálni az időt, víz mennyiséget. Szerintem, ha minőségi puer/zöld stb teát fogyasztasz a hőmérséklet és az áztatási idő eléggé fontos. (legalábbis abban az esetben, ha érdekel az, hogy minden egyes leöntéssel, hogyan változik a teának a karaktere.) A nagy nyári melegben szerintem érdemes lehet a hidegáztatás is. Este beteszed a teafüvet a hűtőbe és másnap reggelre egészen finomat kiázik. (szerintem itt a zöld teákat tudod igazán élvezni)
-
őstag
Köszönöm a tippeket mindkettőtöknek. A zöldteás áztatást már ma megpróbálom, nyáron kávéból is gyakran készítek jégre csepegtetett változatot, a reggeli 30 fokban én is kevésbé kívánom a meleg italt.
Az eszközök beszerzését pedig egyenlőre késleltetem, először a tea füvekre, vízre fókuszálok -
őstag
Szerkesztési idő után jutott már csak eszembe, hogy pl ilyen tippekért, technikákért mint pl a hideg áztatás, mely oldalakon érdemes tájékozódni?
-
kr:sz
tag
Szerintem az egyik legjobb ebben a témában a Mei Leaf videók. Rengeteg tudást lehet a videóik által begyűjteni. (rengeteg a saját tea kóstolás és ezáltal a saját portéka reklámja, de ugyanakkor rengeteg ismeretterjesztő videó is van. Legyen szó elkészítésről, vagy a teák feldolgozásának a menete stb.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Kávémániám mellett jön a hideg időben való tea is, aminél szintén szeretnék valami minőségi italt fogyasztani. Milyen beszerzési forrást javasoltok? Gyakorlatilag egy french press vagy egy sima tojás segítségével készíteném el, a cél nem a megalománia csak a minőségi ital. Tudtok jó webshopot javasolni szálas tea beszerzésre? Köszönöm! -
kr:sz
tag
Szia!
Hova valósi vagy? Budapesten elég jó a helyzet, mert be tudsz menni jó pár helyre személyesen és az igényeidnek megfelelően tudnak ajánlani. Ilyen pl. a zhao zhou, teavolution, flying bird teahouse. Nekik van webshopjuk is és rengeteg választék. Amennyiben csak webshop, akkor jó lehet a yeatealeaves is, nekik kevesebb a szortimentjük. -
kr:sz
tag
válasz adlersson #1083 üzenetére
na igen bár az, hogy egyre több ilyen bolt nyílik arra enged következtetni, hogy egyre nagyobb a tábor akik szívesen vásárolnak szálas teát, így tuti eljön a pillanat, mikor nem érdeklődnek, hanem egyenesen követelik én már mentem be a zhaozhou-ba hogy ezt kérem: [link]
-
kr:sz
tag
Mondjuk előző hozzászólásomban írtam, hogy talán növekszik a tábor, de mindig szomorúan könyvelem el, hogy a kávés topichoz képest ez a teás jóformán halott. Nem tudom mi lehet az oka, de külföldön is megfigyelhető (pl reddit). Pedig lenne benne eléggé sok potenciál, tök jó lenne a tapasztalat megosztás is. Talán majd egyszer ez is eljön.
-
kr:sz
tag
válasz kisninja #1086 üzenetére
Hát igen, vidéken nehezebb az élet ilyen szempontból. Hova valósi vagy? A yeatealeavesi srác ha jól emlékszem Szekszárdi, így ha felveszed vele a kapcsolatot akkor tuti leviszi magával pl. Mondjuk 10e alatt a Yea-nél GLS-el 990 HUF. Felette ingyenes. Vagy a teautja asszem Kőszegi, ha onnan vagy a környékről lehet ott is meg lehet oldani a személyes átvételt. ZhaoZhounál 1550 HUF. Teavolution 1600 HUF. Érdemes akkor már mondjuk egy félévre teát rendelni, akkor talán elenyésző ez a költség.
-
adlersson
aktív tag
Igen, én most tesztelek egy kisebb adagot, melyhez kristálycukor helyett nádcukor szirupot adtam. Nem olyan édes mint a méz, de kíváncsi vagyok, hogy tud-e vele mit kezdeni a SCOBY, illetve milyen lesz a végeredmény.
Egyébként most készült el az első adag puer kombucha. Szép lett a színe, bubis is, az egyetlen gond, hogy ha nem tudnám, akkor nem mondanám meg, hogy puerből van, szóval a jövőben inkább nem "pazarolom" erre a puert. A GABA oolong-gal még futok egy kört poénból, de - hacsak nem lesz valami rendkívüli a végtermék - szinte biztos, hogy maradok a "normál" oolongoknál a jövőben.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
adlersson
aktív tag
Egyébként te szoktál foglalkozni azzal, hogy mennyire "sterilek" a kombuchagyártás során használt eszközök. Én alkohollal át szoktam törölgetni a tölcsért, merőkanalat, de egyesek szerint tök felesleges, ha nem disznósz*ros az eszköz, akkor használható úgy, ahogy van.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
kr:sz
tag
válasz adlersson #1089 üzenetére
Én eddig is kristálycukor helyett jó minőségű nádcukrot használtam, szerintem működhet a szirup, bár tényleg érdekes, hogy mit kezd majd vele a scoby. Ha eljutok a mézes projekt végére, akkor beszámolok róla
Tényleg szép a színe, nekem is tetszik. Ennek milyen ízesítést adtál, ha adtál? Én az oolongot használom mindig alapnak és ahhoz adok egy kis ezt meg azt (pl, puert, mert szeretném hinni, hogy komplexebb lesz az íze, de a gyümölcsök mellett, amit hozzáadok nem érzem ki olyannyira...) Extraként legutóbb raktam bele Osmanthus virágot. Apropó, Osmanthus-t ajánlom, hogy ha tudsz beszerezni az oolong tea mellé is. Imádom a mézédes illatát, és ízben is hozzá add az oolonghoz valami pluszt. Kellemes, feldobja, nem feltétlen az első leöntésnél, hanem mondjuk 2-3-tól hozzá adni.
Én mondjuk szeretem ha el vannak tisztítva a dolgok, viszont valahol olvastam, hogy a mosószerektől (vegyi anyagoktól) érdemes tartózkodni, így én vagy forrázzom a dolgokat, fertőtlenítés gyanánt vagy pedig citromsavat használok.
[ Szerkesztve ]
-
adlersson
aktív tag
"Ennek milyen ízesítést adtál, ha adtál?" - Mindig adok valamit, ami éppen akad itthon. A natúr kombucha íze szerintem nem akkora durranás. Kezdetben almás-fahéjas meg uborkás-mentás változatot próbáltam, de ez egyik sem lett túl jó. Ízre vállalhatóak voltak, de egyáltalán nem lett bubis (lásd fentebb, lehet, hogy az üveg miatt?), pedig fahéjból direkt nem port, hanem egész darabot használtam, a menta meg itt terem az erkélyen. Miután megjöttek a csatos üvegek, a maracujás mindig jól sikerült, legutóbb a mangós is, úgyhogy gyanítom, hogy az üveg lehet a bubisság titka, mert a készítési mód nem változott.
Most legközelebb feláldozok egy cukoralmát, meg futok még egy kört az almás-fahéjas változattal, hátha a csatos üvegben már jobb lesz.
"Én eddig is kristálycukor helyett jó minőségű nádcukrot használtam..." - Jaa, azt nem mondtam, hogy errefelé bármilyen cukor szinte kizárólag nádcukrot takar, ezért írtam, hogy a kristályos cukor helyett próbálkozok sziruppal. Magyarországon az éghajlat miatt a cukorrépa a divatosabb, ezért számíthat egzotikumnak a nádcukor (pedig szerintem semmi különbség nincs a nád- és a répacukor között, mindkettő ugyanúgy szacharóz, ami barna, azt meg felütik egy kis melasszal is).
[ Szerkesztve ]
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
adlersson
aktív tag
Ezt hozta a galambposta Thaiföldről. Gondoltam, a sok "sznob" tea mellé beiktatok valami "desszert teát", pár hete az egyik thai étteremben úgyis megízlett. Sokat tűnődtem, hogy mi a bánat adhatja a thai tea narancs színét, míg végül utánaolvasva kiderült, hogy az E110. Receptnek ezt találtam (a tea mellé még jött egy ugyanilyen, a receptben lévő Carnation sűrített tej is), úgyhogy remélem sikerül reprodukálni a kívánt ízvilágot.
OFF: Menet közben bukkantam erre a gyönyörre is: Healthy Thai Tea. Van itt csillagánizs, kardamom, vanília stb., az eredeti thai teában meg van asszam tea, cukor, sűrített tej meg jég. Szóval ez a "healthy thai tea" inkább oximoron, semmint "thai tea". A thai tea nem egészséges és egy fűszerezett fekete tea nyomokban sem lesz az. Kicsit arra a 2019-es hírre emlékeztet, mikor valami NY-i maca "tiszta" (zsír-, olaj-, MSG-, mindenmentes) kínai kaját akart árulni. El lehet hagyni kulcsfontosságú összetevőket, csak akkor már köze nem lesz az eredeti ételhez, italhoz.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
kr:sz
tag
válasz adlersson #1095 üzenetére
Hát ennek nagyon beteg színe van mintha sárgarépa levet innál. Én nagyon oda vagyok a tea koktélokért, de ez még nem jött szembe velem Igen ez a Healthy verzió kicsit megvan csavarva ízvilágban. Nem tudom miért, de erről valamiért eszembe jutott egy régen olvasott cikk miszerint egy kínai étteremtulaj úgy akart asszem étteremláncot kialakítani, hogy a büféjében a kajákhoz egy kis kokót is hozzá dobott Nem elég a nátrium-glutamát?
Amúgy odakint mennyire van keletje, hogy a jó minőségű szálas teákat filterbe csomagolva árulják? Gondolom ott ennek nincs hagyománya annyira.
-
adlersson
aktív tag
"Amúgy odakint mennyire van keletje, hogy a jó minőségű szálas teákat filterbe csomagolva árulják?" - Semennyire. A szemlélet szerint a jó minőségű tea emlékeztet az eredeti növényre (egész, töredezetlen, szép alakú levelek pl.). A filter többnyire kilövi ezt a lehetőséget, így inkább úgy mondanám, hogy a filter kvázi lekorlátozza az elérhető legjobb minőséget.
Puer esetén is a legjobb minőségi fokozatok, a jinya (金芽, jǐnyā), gongting (宮廷, gōngtíng) stb. azért kerülnek sokba, mert a kész termékben szinte nincs töredezett levél, ezt viszont csak nagyon gondos, időigényes kézi feldolgozással lehet elérni.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Itthonról honnan érdemes zöld teát rendelni?Buliban hasznos! =]
-
kr:sz
tag
válasz adlersson #1097 üzenetére
Vettem már Bp-n is olyan coldbrew teát kínaiaktól üvegben, amiben egy hatalmas gúla alakú nylon filter volt és abban a tea leveleknek volt kellő helyük kinyílni, így fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy talán hasonló kialakításban adnak-e el így teákat.
@inferno: pár hozzászólással feljebb van pár webshop/bolt említve ott érdemes idehaza nézelődni. Milyen zöld teára gondoltál amúgy? Inkább kínai/japán vonal? Vagy esetleg oolong/wulong tea, ami sztem már komplexebb ízvilággal rendelkezik, mint egy "sima" zöld tea, így érdemes azt is megkóstolni.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Köszi!
Hát olyan 10 éve nem ittam zöld teát. Annak idején haveroknak teaháza volt és egy évig szinte minden nap ott lógtam. Azóta viszont már teljesen elfelejtettem, hogy mik a fajták és miket szerettem. Kávézok már egy jó ideje, de savam van, és muszáj abbahagynom miatta. A fekete tea sem jó emiatt és a füstös tea sem. A matét azt tudom, hogy nem szerettem. A japán és kínai teák jók, szinte csak olyat ittam. A legjobb teám érdekes módon filteres volt, egyenesen japánból selyem filterrel. Na szerintem olyannal már nem fogok találkozni ebben az életben. :-)[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- Stellar Blade
- Motoros topic
- Autós topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Politika
- PlayStation 5
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...