Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
Hello,
Tv elofizum nincs, viszont egesz nap megy a keszulek.
Hdmivel ra van kotve a gep,monitornak hasznalom radios billentyuvel a kanaperol.
Ez a komment is tvn keszult, van monitorom, de szinte soha nem ulok le az iroasztalhoz.Filmekbol altalaban netflixet, vagy mkv 720p-t, 1080pt nezek, nem igazan erzem a kulonbseget koztuk es a 4k kozott, igy nem pazarolom a helyet,savszelesseget a 4kra.
Youtubeon is gyakori a 480 meg a 720p, igy azert nem artana, ha a felskalazas normalis lenne.Kozel ket evig egy LG60UJ634V modellt gyurtem. Nem volt olyan szep kepe,mint a Haver 55XE85 Sonyjanak,de meg lehetett szokni. Fekete hatternel volt 1-2 szurke "oszlop" ha nagyon neztem, de alapvetoen meg voltam vele elegedve, csak decemberben lejar a gari (meg torlesztok ) ,es inkabb eladtam, veszek egy masikat reszletre.
Atmenetileg egy Samsung 46EH5300-at hasznalok. Nem tudom, hogy a kisebb meret miatt, de minden szempontbol jobbnak tunik az lgnel. Egyseges fekete, sehol egy sav/folt picit szebbek a szinek is.
Sajnos a 46" kicsi nekem, igy mennie kell.Utodnak egy TCL 65EP660-at neztem ki, az 5 ev gari szimpi.
A masik opcio
Az LG 65UM7050 lenne, de az csak ket ev garis, meg LG.
A kerdesem, hogy a leirtak alapjan jo lesz nekem a TCL, vagy az meg az uj634v-nel is tragyabb ?
Illetve a ketto kozul melyik lenne a jobb nekem ?
Esetleg felejtsem el mindkettot ?[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-
kenwood
veterán
Ok,de en a 150K kategoriaban gondolkoztam, ilyen 180-ig, nem 300,at. Meg 230-ert nonamet 2 ev garival.
Alapvetoen az LG sem volt rossz, feljebb nem szeretnek menni arkategoriaban, csak ala sem minosegben.Egyebkent rakerestem az Ep660 kulcsszora, de az a baj, hogy egymasnak megy a valaszolgatas,es azt nehez mar ugy lekovetni. Nagyon rossz a forum engine,mert nem rendezi egymas ala a valaszokat.
Szerintem amit te mutattal kepet, az konkretan egy gyari hibas darab volt.
Kizart, hogyha kettot kertel volna belole, akkor a masik csak egy picit is hasonlitott volna ra.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Ok, mar csak annyi a kerdes mindenkihez, hogyha ez a ket opcio van csak (ep660, um7050), akkor melyik a jobb valasztas?
Szoftver nem szamit, mert csak hdmin lesz hasznalva.
Szinek gondolom ebben a kategoriaban kb. azonos szintet kepviselnek,es par nap alatt megszokja az ember a kozepeset, egyedul a nagyon szarhoz nem lehet hozzaszokni.Igy marad a felhosodes,megbizhatosag,kockasodas,felskalazas, mint szamomra fontos dolgok, ha jol ertem.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Szolgaltatol lesz, igy nem random valogatok.
Ott is van visszakuldes, csak macerasabb, mint egy sima webshopnal, annal meg foleg, hogy itt kerdezzek
Egyebkent nehez a kerdes, mert amit az egyik ember eszre sem vesz, az a masiknak valook.
Nem vagyunk egyformak.
Nekem az uj634V majdnem tokeletes volt, tehat en nem a felso kategoriat celzom meg, hanem azt,ami annal nem rosszabb.
Az ilyen iranyu inputokat tovabbra is varom.
Ertekelem, hogy jobb ar-ertek aranyu tvre probaltak rabeszelni, a legtobb teruleten en is igy gondolkodom, de tvnel pont nem.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Vezetekes netem van, az is eleg
Abba tenyleg nem mennek bele,miert inkabb a szolgaltato, mint egy aruhaz.
Ebbol meg mindig nem derul ki, hogy miert jobb a 2 ev garis 7050,mint az 5 ev garis ep660.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
válasz Kiskutya #2943 üzenetére
Nem csak a Telekom, globalis a problema.
Covid bedontotte a logisztikat.Vodanal fel is fuggesztettek az online rendelest. Be kell menni szemelyesen, ahol elmondjak,hogy 1 het helyett 1-1.5 honap,es a kiszallitas napjan 12 oras intervallumot adnak meg.
Mas nem veheti at, csak akinek a neven van a szerzodes.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Sokaig vergodtem,mi legyen az uj tv. A vegen ket opcio maradt :
- Philips 58PUS7505/12
- TCL 65C715
Nagyon nehez dontes volt, mert kozel a duplaja arban a tcl,es alig nagyobb a phliipsnel.
Valszeg rosszul dontottem,de vegul a TCL lett.
Szemet dolog ez a reszletfizetes,mert ha egyben kellett volna kirakni, akkor 100%, hogy a Philipset veszem
Elvileg 22.-en erkezik, reemelem ennyi penzert szebb kepe lesz,miht a haver XE85-os Sonyjanak.(az a legjobb tv,amit otthoni korulmenyek kozott is lattam,tobbszor)[ Szerkesztve ]
-
-
kenwood
veterán
akkor felesleges a szolgaltatot keresni ezzel.a halozati eszkozok nem tudjak megkulonboztetni a csomagokat az alapjan, hogy sd,hd vagy dv videot tartalmaznak.
-
kenwood
veterán
-
kenwood
veterán
Megjott a 65c715.
Elso tapasztalatok.
A kep egyseges, felhosodes nincs.
Egyszinu (piros,zold,kek) tesztnel a szelein nem tokeletesen egyseges,mintha edge-ledes oldalso bevilagitas lenne.
Nagyon minimalis, par milimeteres sav,nem zavaro. Nem egyszinu kepnel nem eszreveheto.
A kep rendben van, de nem tudja utolerni a haver XE85 sonyjat.
Mivel akcioban lattam 250-270 kornyeken XG85-ot, ugy erzem, annyira azert nem volt jo vasar ez a TCL.
Rossznak sem mondanam azert,mert a Sonyra csak ket ev gari van, es azert az eleg magasra rakja a lecet az LCD tvk kozott a 300k alatti kategoriaban (nem ackioban inkabb a 400 kornyeke amugyis)A Youtube kliensnek komoly kihivasokat jelent a 4k tartalom. Neha az elejen durvan akadozik, neha nem.
Az viszont fix, hogy valami gond van. Altalaban a finom szaggatas,amit az avatatlan szem eszre sem, mintha idoszakosan mondjuk par fpsel kevesebb lenne,mint 24, vagy nemtom,nehez leirni.
Gondolom, ez inkabb szoftveres hiba, delutan tesztelem majd egy 8. genes i5 notival, ha ott is lesz kulonbseg a 1080p és 4k videok sebessege,finomsaga kozott,akkora fw upgrade, aztan kuldom vissza.Ami meg picit zavaro,hogy inditasnal van egy ilyen 15-20 masodperc,mig teljesen kirajzolja az Android szoveget.
Nem vagyok hozzaszokva,hogy ugymond bootol a tv, de valszeg ez semmilyen modon nem gyorsithato.Nezelodtem a TCL oldalan,es a felepitese finoman szolva is egy kalap szar.
Kereso nem talalja a 65c715 kifejezest, firmwareket 5-6 perc kereses utan sem talaltam meg.
Nyilvan meglesz majd,de azert tobbet varna az ember egy ekkora ceg honlapjatol.
Az fix, hogy 2-3 klikk utan bekerul az IN,INDIA az urlbe[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Kiskutya #3164 üzenetére
Jogos. Nekem logikusnak tunt, hogy az XG85 az XE85 ket evvel fiatalabb,tovabbfejelsztett valtozata, A spec alapjan inkabb az erosen butitott verzio. Igy mar ertheto, miert akciozzak be 300k ala.
Az viszont nem ertheto, hogy miert kell azonos modellszammal joval alacsonyabb kategoriaju tvt kiadni.
Samsungnal is ugyanez van,az idei Qledek azonos sorszam mellett sokkal gyengebbek a tavalyiaknal.
Igazi patkany dolog ez,mint a 19 szal cigi , a 90 darabos zsebkendo,meg a 250 grammosnak kinezo 175 grammos yoghurtUI: baromi jo lenne egy olyan talp a tcl tvmre, mint ami az XE85-nek van (hasonlot rak a Hisense is a Qledre).
Ezerszer jobban nez ki,mint ezek a csirkelabak.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Kiskutya #3170 üzenetére
10-20 kb.
Home officeban dolgozom ceges notin, a tv pedig a privat gepem monitorja.
Ha elmegy alvoba a gep,akkor nem sokkal kesobb kikapcsol a tv is.Mondjuk alvoban ram mennyit fogyaszthat eves szinten ?
1 kwht talan ?
Az 40 forint.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Ha valaki nezi a raised by wolvesot C715-on,csekkoljon plz valamit nekem :
8. resz, azok a jelentek, ahol Mother a barkaban van,es sotetek, nalatok is gyalazatosak ?
Ilyen youtube 360p szinten van nalam. Ami fekete lenne az ilyen szurke-barna pottyos pixelhalom, mint azok a divxek,amikbol 700 mega 1.5 ora.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Kiskutya #3191 üzenetére
Probaltam pcrol hdmin,meg a tvre telepitett appbol is.
Szerintem mar az HBO is eleve agyontomoritett fost streamel.Mi az a 379fw, mar becezgetjuk is oket? Nekem nincs semmi haromjegyu a menuben.
Kernelnel ha az utolso 3 karaktert kell nezni,akkor 277, a pont elott 317 van.Automatikus updatet nem enged,azt irja a legfrisebb,betat es feleksz szoftvert pedig nem hasznalok sem mobiltelefnon telefonon,sem tvn.
Csak olyat ,ami magatol felmegy,nem kell ganyolni.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz belashx #3193 üzenetére
Ertem, mire gondolsz, nyilvan ez nem oylan,mint egy custom rom a mobilra. Csak en ugy vagyok vele, hogy az menjen ra a keszulekre,amilyen allapotban van,hogy menubol felrakhato.
Egyebkent nem kell a 8. reszt megnezni, eleg ha a focimet nezzuk,az is sotet,es az is baromi pixeles. Mas filmeknel nem ez van, igy szerintem tuti, hogy maga a tartalom gyenge minosegu. Lehet,hogy jobban jarok, ha nem az HBOGO-n nezem,amiert fizetek, hanem lelopom a netrol jobb minosegben a sorozatot ?Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
válasz Kiskutya #3200 üzenetére
Az elso videonak nem sok koze van a valosaghoz.
Agyon van filterezve. Sose ertettem, ezeknek mi ertelme van.
Mintha egy makett lenne lent,nem egy varos.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
válasz Kiskutya #3202 üzenetére
Szerintem meg az elso felvetelt akarmilyen tvn nezed,nagyon fog latszodni, hogy igen agressziv utomunkalatok aldozataul esett,es jobban hasonlit egy videojatekra,mint egy filmre.
-
kenwood
veterán
-
kenwood
veterán
Azert az nem franko, hogy facebookrol meg forumrol kell osszekukazni ezeket az infokat
-
kenwood
veterán
Gondolom ugy vannak vele, hogy majd ha bajod van,elmondjak,mi a megoldas.
Felteve,hogy mondjuk 4.5 ev mulva meg letezni fog az a ceg, amelyik a garit inteziMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Vegre van egy 4k kepes vgam (1050ti).
Picit tesztelgettem (gyari fw egyelore)
Erdekes modon ez a video pcrol sokkal szebb,mint a tv youtube kliensebol.
Nem is gond,nem tervezem a HDMIrol elkapcsolni a jovoben.Viszont hiaba van a kepmod pcre allitva (ami elvileg,a tobbi gyartonal minden ilyen trumotion fele nyomorultsagot kilo) elegge szappanoperas az egesz.
Ez vajon a feltoltott film hibaja, vagy lehetne meg menubol emberszerubbe tenni a mozgast?
Fontos, hogy itt nem akadozasrol van szo (pcrol legalabbis biztosan nem), hanem kulonbozo "javito" mechanizmusokrol, amik teljesen megolik a filmeket.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-
kenwood
veterán
válasz Botika89 #3268 üzenetére
Persze,mindjart, csak elotte kiszelloztetek,nehogy a vacsora szaga is rajta legyen
Hangfalamrol ne kuldjek valami mp3-at,hogy szol ?Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Azt az appot el kell felejteni.
Kepminosegben is joval elmarad ahhoz kepest,amit a 1050ti attol neki hdmire.
Nekem most az a nyugom, hogy ennek a ketventis Palit vganak idleben is van egy pici bugos alapzaja. Arukereson is irjak, hogy ez ilyen. Eddig tok nema volt a gepem, es zavar. Kell neznem helyette valami olyan kartyat, ami 60 fok alatt passziv.
Nem jatszom,nem is kellett volna vga, de az Intel procik nem tamogatjak a 4k 60hzet hdmin, meg a 2-300 ezer forintos Z490-es lapokon is 1.4 van, igy kenytelen voltam valami gput szerezni.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Kiskutya #3281 üzenetére
Dehogy lehet megcsinalni.
Raadasul az adott kep teljesen maskent fog kinezni attol fuggoen, hogy min nezed meg.
Erre probaltam a 3269-ben utalni.
Jo lenne, ha mukodne. Felvennem a legfelso kategorias oleden lejatszott filmeket kameraval,es megneznem a legolcsobb leden oket,
A minoseg ugyanaz lenne. Egy valag penzt sporolnek[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz pucu9011 #3355 üzenetére
Szerintem pcn probald. Egy hetedik-nyolcadik generacios intel, vagy egy igps ryzen nem hiszem, hogy elhasalna rajta. Talan a 6. gen intel is tudja, a 4-5 biztos nem.
-
kenwood
veterán
Nem rossz keszulek,de ne tevesszen meg a Qled technologia. Egy sima also-kozepkategorias led tv szintjen van. Ezt az ara is tukrozi, mivel a sima ledek is ebben a 2-300k savban mozognak 65 inchen.
-
kenwood
veterán
válasz kecsawi #3363 üzenetére
A kabeltv es az hbogo azert messze van a jo minosegtol. A netflix mar egy fokkal jobb, de ott sem a 100 giga/1.5 ora tipusu tomorites a jellemzo.
[ Szerkesztve ]
-
-
kenwood
veterán
"Ezek szerint nem teljesen 100%-os egy friss verzióról visszamenni régire mert egy idő után valami összecsinálja magát a rendszer alatt és jönnek a képhibák."
Ilyen nincsen.
Egy ideig csak azt hittem, hogy az esz nelkul frissitgetesek miatt tartasz a 15-20. hibajelensegnel, de a hibaid jellege eddig sem tunt szoftveresnek nekem.
Szinte biztosra mondom, hogy vagy az alaplapon, vagy a panelban szar nalad valami.
Kicsit le kene nyugodni,felrakni egy stabil, vegleges szoftvert,es ha ott is (barmikor reprodukalhato) hibat latsz,akkor felvenni a szervizzel a kapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Nem kenyes ra,csak nincs fenn annyi ideig 1-1 verzio, hogy kideruljon ,mi okozza
Szereztem egy i5-7500T procit, ez mar elvileg mindent tamogat 4k-bol hardveresen,gyakorlatilag meg amiket eddig beszereztem, az osszes dolby vision nezhetetlen.
Bsplayerben ha audio savot valtok, akkor 20-25 masodpercre megall film,es akadozik,csuszik a hang,a kepben sincs meg a 24 fps.
VLC-nel el se indul a video,csak az audio.Az itt felsoroltak kozul vajon mi fektetheti meg az i5-7500t-asrock h270m itx- Tcl C715 triot ?
UHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.DL.DTS-HD.MA.7.1.HEVC.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Kiskutya #3397 üzenetére
Igen, en is attol felek, hogy elkerulhetetlen lesz egy gpu. Jatszani nem szoktam, ezert tul sokat nem akarok kolteni, viszont az also kategoriaban ritka az olyan kartya,ami 60 fok alatt nem porgeti a ventit. Plusz zajforrast meg nem akarok. Lehet, hogy egy GT1030, passziv hutessel lesz a gyoztes.
Van nehany alaplap, ahol a displayportot alakitja at egy chip hdmire, de azok annyival dragabbak a simanal, hogy ugyanott vagyok,mint a 1030-cal. A displayport-hdmi aktiv atalakito is kb. annyiba kerul.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Csinaltam windows 10ben mediaszervert,megosztottam a 60 gigas dolby vision filmet. Ezt jatszottam le a tv szoftverevel. Igy mar megy akadas nelkul,es kiirta,hogy hdr 10 indulaskor.
Valami viszont nem kerek, mert 1-2 effekt lathatoan hibas volt,illetve szinte vegig apro pixelpottyokkel van tele,mint egy 600 megara tomoritotett film.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
C715-nel mit kell csinalni ahhoz,hogy a notebookom lassa ot a wireless displayek kozott ?
Megnyomom a Windows-P kombot,lat is ket tvt,de az egyik samsung,a masik meg lg.
Ez mondjuk fura, mert azt hittem, egy lanon kell lennunk, azok pedig biztosan nincsenek az en halozatomra csatlakozvaMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
-
kenwood
veterán
válasz Kiskutya #3502 üzenetére
En probaltam, de a "tisziel" kifejezesen elhasalt. 4x futottam neki,egyszer sem sikerult megertenie. Lehet,hogy magyarul probalta ertelmezni?
En vettem ala 160 centi szeles szekrenyt. Ott irta az utmutato,hogy ketszemelyes. Siman osszeraktam egyedul, de a tvt nem mertem atrakni ra, inkabb hivtam egy havert masnap.
Az a baj, hogy olyan messze van egymastol a ket vege, hogy nem tudom biztonsagosan megemelni. Tul nagy lenne a kozepere hato ero.[ Szerkesztve ]
-
-
kenwood
veterán
válasz ritkaság #3853 üzenetére
Nekem egy sima jeloletlen kabelen atmegy a 4k 60 hz, hdr
Raadasul 5 meter hosszu.
Csak az ilyen nagyon vekony, ultragagyi kabeleken nem megy at minden.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Semmi ilyesmi nincsen.
Az erosen tomoritett filmeknel a hosszabb, nagyon sotet jelentekben fekete helyett szurke-barna minden, nehez az arcokat felismerni, es pixelottyos, de szerintem ez 4-500k alatt egyik tv sem tudja normalisan kezelni. Az is lehet, hogy felette sem.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest