Új hozzászólás Aktív témák

  • Vhiktor

    veterán

    válasz Kiskutya #7505 üzenetére

    PH oldalon nem is tesztelnek HDR-t :), mindig csak az SDR-re vonatkozó méréseket adják meg.... Arról nem is beszélve, hogy icc profilt hoznak létre a tv-hez.

    Gondolom megadták a gyári értékeket.

    Tegnap mértem ki HDR és Dolby Vision esetében is a maximális fényerőt (temészetesen mindekét esetben teljesen ugyanaz) és köze nincs a 600-hoz.
    De ettől függetlenül szerintem jó a HDR teljesítménye.

    A 600 nagyon esetleg csak úgy lehet meg, ha a leghidegebbre van állítva a színhőmérséklet, és dinamikus képmódban van a tv valamint az összes dinamikus cucc be van rajta kapcsolva.

    Ezt én nem szoktam mérni, mert hiába nagy valaminek a fényereje, ha közben meg nem színhelyes és nézhetetlen a kép.

    De kiváncsiságból megfogom nézni így is.

    Rtings-en is sokszor hamukálnak a maximális fényerőt illetően, de ők legaalább odaírják, hogy milyen beállítások mellett mérték és sokszor a legszínhelytelenebb, dinamikus módban adják meg ezt az értéket ők is, de legalább feltüntetik, hogy ez nem színhelyes állapot.

    [ Szerkesztve ]

    ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Új hozzászólás Aktív témák