Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DRPCDoki

    tag

    válasz Cs1csó #12692 üzenetére

    A lényegi gond és a főbb körülmények: az UPS-re rá van kötve 1 wifi és 1 modem - tehát a laptop nincs USB-n van rádugva, hogy az UPS-sel kommunikálhasson, de USB-n is csak egy ideig -, ezeket látja el tápfeszültséggel. Az UPS kb. 60 perc múlva kikapcsol, de ekkor az akkumulátor még nagyon messze van a lemerült állapottól, és bár nem próbáltam, de jó eséllyel akkor is kikapcsolna, ha nem lenne rá kötve eszköz.

    Az UPS kikapcsolásáról remélhetőleg a PC-n levő szoftver tehet és remélhetőleg nem állít semmit az UPS-en az UPS kikapcsolásával kapcsolatban, hanem csak adott időpillanatban tud parancsot adni az UPS-nek, hogy álljon le. Ha így van, akkor ha lehúzom a laptopról az USB-t, amivel az UPS-sel kommunikál, akkor nem fog fölöslegesen ~ 60 percenként leállni az UPS.
    A pittyegés kikapcsolható a szoftverrel, erről lentebb írok részletesebben, tehát ez nem lenne gond, viszont ha a szoftvert elindítva az UPS kap parancsot arra vonatkozóan, hogy adott időpontban kapcsoljon ki, akkor ezzel egyből lábon lőttem magam és kikapcsol az UPS hiába húzom le az USB-t - de ezt még nem tudtam tesztelni.

    - 10 másodpercenként pittyen egyet akkumulátor üzemmódban, tehát akkor, amikor nincs csatlakoztatva a hálózatra. Ezt a pittyegést ki lehet kapcsolni a szoftverével, de az UPS nem jegyzi meg a beállítást, ezért az UPS újraindítása után ismét be kell állítani. A pittyegés kikapcsolása tehát az USB csatlakoztatásába, a szoftver és az UPS közti kommunikáció felépülésébe és pár kattintásba kerül, ami még elviselhető időköltség, ezért ez nem nagy gond.
    - Az UPS szoftvere valószínűleg az UPS újraindítását követően az 1. pillanatban a helyes akkumulátor töltöttséget jeleníti meg - ez csak egy tény, ez nem probléma, az output load viszont alapból kb. 60 Watt, de még ez sem nagy baj.

    Röviden összefoglalva:
    - A szoftver az UPS bekapcsolásakor képes kiolvasni a helyes akkumulátor töltöttséget, és képes kikapcsolni az UPS hangjelzéseit, ami azért fontos, mert ez az UPS akku üzemmódban 10 másodpercenként pittyen egyet.
    - Az UPS kikapcsol akku üzemmódban a bekapcsolás után ~ 60 perccel, pedig ennyi idő alatt csak alig merült az akku - jelenleg azt tesztelem, hogy az UPS kikapcsol-e fölöslegesen (mert bőven van még töltöttség) ~ 60 perc akku üzem után, ha a szoftverét csak addig használom, amíg kikapcsolom a hagjelzéseit, aztán leállítom a szoftvert, a szoftverhez tartozó háttér szolgáltatást és kihúzom az USB-t is a laptopból, hogy ne kommunikáljon az UPS-sel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák