Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
Hát azért ennek az írásnak én nem teljesen hinnék:
Akkor nézzük:
"Igaz, hogy természetes állapotában (paradicsomban, zöldborsóban) veszélytelen a glutamát, hiszen azt mint komplex (aminosavakból álló) fehérjét a gyomor képes megemészteni,
Ad1: mint írtam aminosav, mint fehérjealkotó a glutaminsav, de mint minden aminosav az is előfordul szabad formában is a sejtekben. Az emésztés során meg egészen aminosavakig bontódnak a fehérjék, a bélrendszerben, de igaz kisebb peptidek is képesek felszívódni a vékonybélből.
Lásd még, glutaminsav, glutamát tartalom:ám ha a gyártók hidrolizálják, vagy élesztő kivonatként adják az ételhez, akkor az már nem természetes, és az ilyenfajta címkézés is megtévesztő.
Ad2: Élesztő kivonat van, az angolok egyik kedvenc kenyérre kenhető kulimásza is az, Tescoban is kapható. Tele van B vitaminnal, fehérjével, és DNS/RNS hidrolizátummal, ami szintén ízfokozó hatással bír lsd: 5′-ribonukleotidok
De végül is a kenyérben is van, már ha élesztővel készül.A szabadkötésű aminosav a szervezet számára már méreg.
Ad3: hoppá, ez nekem új....eressz meg egy keresést, azért rohadt sokféle aminosav tablettát lehet kapni...
Nézzük csak ezt a na-glutamát (glutaminsav-Na sója) mérget:
[link]A gyártóknak nyilvánvalóan nem érdeke beismerni ezt, inkább próbálják más nevek mögé bújtatni az adalékanyagot (a már említett E-621 és élesztő kivonaton kívül mint hidrolizált vagy texturált növényi fehérje, autogénezett élesztő, kalcium kazein, nátrium kazein vagy egyszerűen "ízfokozók", "fűszerek").
Ad4: erre most mit mondjak...azért az a hidrolízis nem ördögtől való dolog... a kazein meg kazein ha iszol tejet vagy eszel sajtot már veszed is magadhoz tonnaszám..
Hasonló mizéria van a nitrit/nitrát dologgal is, az is megérne egy misét.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen