Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecus
őstag
Eladó, működő 2-4-8GB microSD kártyákat keresek.
Raspberry Pi-t hergelek és jó lenne több kártya amin a kísérleti szoftvereket cserélgetném.
Nem kellene mindig újraírni azt a kettőt ami van.Néztem az aprón, de sok a posta a használt kártya árához képest.
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
DarkByte
addikt
Eladó: [Alaplap: MSI B350 Tomahawk AM4 (RMA) 1+ év garancia - 20k]
---
fecus: ez csak ötlet, anno Cubieboard-al csináltam network boot-ot u-boot-al, TFPT-ről lekapta a kernel-t és NFS-el mount-olta egy távoli helyről a root fájlrendszert. Így elég volt csak a forrás gépen berhelni az image-et és nyomni egy reset-et a board-on. Biztos lehet ilyet Raspberry-vel is.
Apropó, van egy Cubieboard 1-em is kihasználatlanul, ha valaki keres ilyesmit Bár sajnos már nem egy mai jószág, azért apróságokra még jó lehet, pl. tvheadend-et futtatni egy DVB-T stick-nek. Én is igazából ennek tartogatom, csak a Digi FTTH-t várnám.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
Oldfox rol van valami publikus infoja valakinek? Irtam rá egy privit , de utolso aktivitasa 2015 03 01 volt, tehát jó eséllyel nem fogja olvasni..
[link]
Telszámát is tudom,(+ a címétis) legalábbis azt ami régen volt, de arrol sem tudom hogy az hivható e még
( holnap majd kiderül az is) egy táp javítasa lenne a feladat..[ Szerkesztve ]
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna egy 2m-es HDMI kábelt pár napra kölcsön adni?
-
vizslakutya
senior tag
Miként működik a halfőző fesztivál? Amit az egyéni versenyzők főznek a partfürdőn, abból is lehet venni vagy csak a szegedi oldalon lévő árusoktól?
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
macilaci78
nagyúr
válasz vizslakutya #84864 üzenetére
Venni attól tudsz, aki eladja. Az árusok nyilván adnak el, az egyéni versenyzőkről nem tudom, de a NAV is kíváncsi a válaszra.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Luighi
senior tag
Mondom én hogy jól érzem: link
2013 óta +20% szgk megy +25%-ot, akkor a huszoniksz éves jogsim jól gondolja h jól megnőtt a forgalom.
Plusz teherforgalom, plusz jóval több netes árukiszállítás...
De már értem hogy miért nem érzed, alapvetően más szemszögből közelítjük meg a dolgot. Bár évente csak 20.000-et megyek (nyaralással, pár bp, kecsó), de amikor a gyerekeket kell vinni ide oda, vagy időre kell menjek, akkor bosszantó a nagyobb forgalom.
Nincs mese, fejleszteni kell az infrastruktúrát. Most.[ Szerkesztve ]
-
Luighi
senior tag
válasz ShadowX #84842 üzenetére
IKV csodabogár, de meg lehet találni velük a hangot. Érdemes átolvasni a társasház alapító okiratát és a működészi szabályzatot.
50%+ magántulajdonosi többséggel már elég jó dolgokat meg lehet szavazni, 2/3-al főleg, 80%+ meg kb mindent visz.
Mi így raktuk ki a szint takarítósokat (55e-t kértek havonta a semmire) és beszavatuk Mancikanéni EV-t takarítani 15k-ért.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Luighi #84867 üzenetére
Mi nem tudtuk leváltani a közös képviselőt egy 130 albetétes társasházban. Kampányoltunk komolyan a részvételért, hogy minél többen jöjjenek el szavazni. A napirendi pontok közt ott volt a közös képviselő választás is.
Elhangzott, hogy a közös képviselő lop.
Erre a közös képviselő nem reagált.
A részt vevő kriptaszökevények pedig egybehangzóan "ne váltsuk le, mert a következő esetleg többet fog lopni".Ez tavaly májusban volt, amikor a társasház pénzállomány nem érte el 900.000 Ft-ot, megtakarítása nulla, nincs is megtakarítási számlája.
Mi is arra apelláltunk, hogy nagyobb arányú személyes részvétellel szebb jövő felé fordulhatunk, de sajnos úgy alakult, hogy nem arccal, hanem seggel.
-
fecus
őstag
válasz DarkByte #84854 üzenetére
Bocs, nem írtam, hogy Pi0. Nincs neki ethernet csatija.
Pont a wifi stick-be fagy bele a boot."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
lorcsi
veterán
Olyannal találkozott e már valaki szegedi boltban hogy digitális nagyító ?
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Rick4
félisten
válasz Luighi #84866 üzenetére
Most értem haza Pestről, 10 után indultam, 11-kor még a kecskeméti kúton ettem a bajor szendvicsemet, délre értem fel, tény, voltak a pályán, de lehetett haladni, se dugó, se tötymörgés nem volt, Pesten tényleg voltak elegen, de dugó sehol se volt, visszafelé az M0 rendben volt 15:30-kor, Dabasig páran voltak, ott megkajáltunk, az M5-ös is rendben volt hazáig, Dabasnál mentüünk fel rá, és akkor igencsak csúcs kellett volna legyen, a 16 órás pesti dugó egy része 17 órakor már Dabasnál kellene legyen.. Ennek ellenére konkrétan nem hogy sokan lettek volna, hanem épp ellenkezőleg, észrevehetően kevesen voltak. Akkor most mi az igazság? Megszaporodtak, de a plusz csak csúcsidőben mérhető? Ma sem éreztem, hogy annyival kevesebben lettek volna pár éve, pedig direkt figyeltem.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
martonx
veterán
"Akkor most mi az igazság?" - hogy rutinosan elkerülted a csúcsidőt. Próbáld meg ugyanezt úgy, hogy délelőtt 7:30 és 9 óra között futsz be pestre, visszafelé pedig 16:30 és 18 óra között indulsz.
Pár éve még ezekben az idősávokban is egész simán lehetett Pesten mozogni.
Én kérek elnézést!
-
ShadowX
őstag
válasz macilaci78 #84868 üzenetére
A kriptaszökevények miatt gyakorlatilag nem tudjuk a postaládákat sem lecserélni, mert úgy vannak vele, hogy ami most van az őket már úgyis kiszolgálja.
-
Rick4
félisten
válasz martonx #84873 üzenetére
Namost a vicc, hogy ugyanezt már leírtam én is 3x. Igyekszem kerülni a csúcsidőt, mert ha én döntöm el, mikor megyek, miért is mennék csúcsidőben?
Amúgy 6-7 éve is a Teréz krt 1 óra 2.5 km volt, nemrég írtam friss példát, szóval nem változott a csúcsidőben se semmi...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
martonx
veterán
Hidd el, hogy csúcsidőben romlott, vagy maga a csúcsidő is szélesebb tartomány lett. A linkelt adatok is ezt mutatják.
És tudom, hogy már sokszor leírtad, hogy direkt nem csúcsidőben mész, mi csak Luighival arra próbálunk rávilágítani, hogy hiába írod le, hogy véleményed szerint nem nőtt a forgalom, ha a véleményed teljesen irreleváns. Jó, hogy nem azt írod, hogy azért nem nőtt a forgalom, mert nézzük már meg, hogy hajnal kettőkor most is pont ugyanakkora a forgalom, mint 10 évvel ezelőtt hajnal kettőkor. Ami önmagában nyilván igaz, csak épp semmit nem bizonyít a forgalom valós méretéhezez képest.
Remélem érthetően sikerült megfogalmaznom, hogy mindkettőnknek igaza van a maga kontextusán belül, csak épp mi Lughival jóval szélesebb kontextusban fogalmazzuk meg az állításunkat, te pedig egy szélsőséges esetre. Ez a szép a statisztikában, hogy mindenki megtalálhatja benne a saját igazát
Én kérek elnézést!
-
Rick4
félisten
válasz martonx #84877 üzenetére
Nem azt írtam le, hogy a véleményem szerint nem nőtt, hanem azt, hogy nem érzem, hogy nőtt volna, de ettől még nőhetett.
Miért is ne lenne reveláns, ha én pont úgy, mint mások, fel tudok menni Pestre, el tudok intézni mindent, és eddig se volt több idő, mint most? Miért kellene statisztikát gyártani azokkal, akik CSAK csúcsidőben közlekednek, hiszen időre mennek melóba, időre jönnek ki a melóból, másik 700 ezer emberrel egyszerre?
Végig félreérthetted, ha azt olvastad, hogy én bárhol is állítottam, egészen biztosan nem nőtt a forgalom. Nem állítottam ilyet.
Csak hogy értsd, egy ilyen szösszenetben mit látok én:A hajnal 2 órás példád pont olyan, mint a 16:30-as, aki megteheti, hogy hajnal 2-kor, délelőtt 10-kor, 14 órakor autózik át a városon, annak nem életszerű, hogy direkt beáll xopni valamelyik körútra 16-18 óra között. Ezáltal nem csak hogy ő nem lesz a statisztika része, de még csak az sem érdekli, hogy arra a rétegre leosztott statisztika valójában mit mond, 16-18 óra között hány km/ óra átlaggal lehet haladni a belvárosban. Arra se kaptam választ, (se tőletek, se a statisztikából), hogy a megnövekedett forgalom milyen arányban oszlik el a nap 24 órájából? Ha abból indulunk ki, hogy minden statisztikai csoportban egyenes arányban nőtt a forgalom, akkor a jól autózható 12-14 órás időszak jól autózható marad megnövekedett forgalom esetén is, a rosszul autózható 16-18 órás időszak pedig a forgalomnövekedés előtt is rosszul volt autózható, és most is az.
A statisztika pont arról szól, hogy egy vizsgált dolog teljes spektruma részekre bontható, és a részek sok esetben nincsenek átfedésben. Lehet pl azt vizsgálni, hogy a penny marketben milyen árváltozáson van túl a tojás, ez pl engem egyáltalán nem érdekel, mert nem járok a penny marketbe. Így aztán amikor esetleg kihoznak egy globál statisztikát, hogy az emberek 99.9999999 %-a fel van háborodva, mert felment a tojás ára a pennyben, én nem azért nem leszek a statisztikában egy +-os adat, mert elégedett vagyok a pennys tojás árával, hanem mert nem érdekel, nem járok oda, nem vagyok célcsoport.
Na pont ugyanígy igaz ez a csúcsidei autótömegre is, amit még mindig nem tudunk, milyen arányban oszlik meg a globálban meghatározott autószám- növekedés napi 24 órájából, hiszen a napi 2X 2.5 óra esetén jelent csak problémát az úthálózat, az azt követő időszakokban tökéletesen elég a méret és az elosztás... És pont ugyanígy nem tudok azzal mit kezdeni, hogy a vonatok késnek, hogy a buszos rosszul ad vissza, vagy megfertőződsz a buszon, mert előtted beteg ember kapaszkodott a csőbe, ezekben se nem vagyok statisztikai elem, se nem vagyok érdekel, és itt jön a lényeg, azért hidd el, rám is rámszámolják az arányokat, ezek szerint csúnyán nagyot tévedve. Na ennyit a statisztikáról.Érthetően fogalmaztad meg, hogy végig félreértetted azt, amit írtam. Így már oké, el tudlak a témában helyezni.
Amúgy halkan mondom, Pl Los Angeles elég nagy és elég fejlett város, utána lehet olvasni, milyen úthálózattal, és milyen forgalomszervezéssel rendelkezik, mennyire jól vannak kiépítve az utak, ennek ellenére meglepő, de reggel meg este simán állsz odakint a dugóban 1 órát, mindezt másokkal együtt 9!! sávon egy irányban. A Londont körülvevő körgyűrű tök jó, a befelé mutató sugárutak tök jók, mindaddig, amíg nem lesz csúcsidő. Jártam ott, semmivel sem külömb, mint Pest. És igaz ez Párizsra, ott is voltam, a körgyűrűn álltunk közel egy órát, nem számoltam, de 8-10 sávból lett 5-6 sáv, tülekedés, dugó,dugó, dugó, de megnézhetsz bármit, ugyanez igaz lesz akármelyik nálunk sokkal előrébb járó ország legfejlettebb nagyvárosára. Az utakat 50-60-100 éve tervezték. Nem csak most, már 20 éve is telített volt minden. Nincs olyan, hogy minden alkalomra megfelelő infrastruktúra. Nincs rá alkalmas kormány, nincs elég idő, nincs elég pénz, akikkel, amiből ezt meg lehetne valósítani, és ez igaz a világ bármely országára.
És pont ugyanilyen okból nem működik sehol minden alkalomra megfelelő módon sem a csatornarendszer, sem a villamos hálózat. Floridában épp hurrikánszenzon van, ahogy minden évben augusztus végén. Ennek ellenére ugyanúgy mindent elhordtak a boltokból, üresek a polcok, minden csepp benzint betankoltak, és ismét rengeteg olyan autó van, amit egyszerűen ott hagytak az út szélén, mert kifogyott a benzin. Egy éve is tudták, hogy hurrikán lesz, nem tudtak betenni 5 marmonkannát mondjuk 2 havonta megvéve? Nem tudtak megvenni egy házra való deszkát fél év alatt?
A bolygó sajnos nem így működik..
Csak egy apró szösszenet a mindent tudó, igen jól szervezett japánoktól. Itt sírnak, hogy nincs még egy vagon, amit oda lehetne csatolni. Nincs. Oké, de a japánoknak sincs, hogy így közlekednek? Hja, ugye rush hour, szóval csúcsidő. Ők nem tudják másképp? Akkor mi hogy tudnánk? [link]
-
DarkByte
addikt
Gadget Ethernet-el is meg lehet csinálni ahogy nézem ezt, vagyis a PC-n az USB OTG csatoló felett emulált Ethernet-en keresztül fog beboot-olni NFS-ről. [link]
Nekem is van amúgy egy Pi Zero-m és ez most kíváncsivá tett. Ráadásul a nem WiFi-s verzióm van, még az első sorozatból[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Szuper, hogy lóg a vonat, de ahhoz, amiről mi beszélünk, ennek semmi köze. íme egy 3 éves felvétel egy másik japán vonatról, a kucs- kifejezés ismét csak a rush hour, azaz csúcsidő... [link]
Szóval mehetsz te a shinkanzennel is, cseszheted, ha kevés a vagon, és nem férsz fel rá.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Vezetési tudás frissítése céljából melyik autós iskolába érdemes menni?
Kb. 10 éve szereztem meg a jogosítványt, de a megszerzés után kb. egyáltalán nem vezettem, tehát semmi rutinom nincs. Most viszont neki kellene állni vezetni néha, de mindenképpen oktatóval kell kezdenem, bizonytalan vagyok. Mivel anno az oktatómat utáltam és rühelltem, jó lenne olyan helyre menni, ahol nem úgy bánnak az emberrel mint egy zsák krumplival[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
macilaci78
nagyúr
válasz garga01 #84883 üzenetére
Én a Stop Autósiskolánál csináltam a jogsimat 20 éve, Dudás Lacinál. Nekem bevált az oktató.
Ahhoz hasonló autót válassz, amit később is vezetni fogsz, vagy valami nagyot, hogy megtanulj parkolni is.
Esetleg érdemes lehet a télen a friss hóban is venni egy-két órát...[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz garga01 #84883 üzenetére
STOP autós iskola - Dudás László, ha még vállal ilyet.
De szerintem bárhova bemehetsz, csak külön szólj, hogy ilyen igényed van és extra türelmes oktatót adjanak melléd.macilaci78 na megelőztél, de akkor +1 a Lacinak Nála csináltam kismotor, nagymotor meg autós jogsit is.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz vizslakutya #84864 üzenetére
Tavaly előtt és tavaly is kint voltam, mint vendég, erről tudok nyilatkozni
Az az általános, hogy az "egyéni versenyzők" amúgy csapatok, asszem a Hansági suli biztosít a főzéshez dolgokat, ált. iskolák/középsulik is nevezhetnek, baráti társaságok, stb. Szóval ezek a csapatok megeszik amit főztek vagy ha nem bírják, szólnak a rokonoknak/barátoknak és pillanatok alatt elfogy. Volt olyan ismeretlen érdeklődő több is, aki csak úgy leült az asztalukhoz, hogy ő kifizetné, de annak határozottan a túlpartot javasoltákCsillagkaput a Csillag térre!
-
vizslakutya
senior tag
válasz Ted_Beneky #84887 üzenetére
Köszönöm, gondoltam én is, hogy így megy.
Valószínűleg kimarad a kaja a szegedi oldalon, kétszer már próbáltuk, moslék volt mindkettő. 😰>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
martonx
veterán
Némi program ajánló: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-repulonap-szatymaz.html
Én kérek elnézést!
-
veterán
huh van baj... szerintem olvass utána , hogy mi a kát meteár és mi a 50 kWh alatti és feletti rendszerekre vonatkozó szabályozás... Mert ez konkrétan 3 kategória...
1) Kát esetén 32 ft körüli ár van 25 évre fixen kát-ot már jó ideje nem lehet kapni...
2) Meteárnál más az ár számítás ott lehet 25 ft körüliDe ezek mint 50 kWh nagyobb rendszerek...
3) Otthoni rendszereknél jelenleg éves szaldó van ha éves szinten túltermelsz akkor 15 ft körül adnak 1 kWh-ért ha túlfogyasztasz akkor 38 ft-ba kerül mint a normál áram
2017 május 1-től telepített rendszerek esetén (tehát ez a korábbiakra nem érvényes) 2020 ig 0 ft a 4 kWh feletti rendszerek hálózat használati "adója" vagy mi a neve... eddig nincs szó ennek emeléséről 4 kWh alatti rendszereknél ez sincs 2017 május 1 után sem tehát elvileg adómentes
egyszercsak lehet hogy nem lesz éves szaldó és akkor lesz vételi és eladási ár minden hónapban itthon is de ettől még messze vagyunk mert minimális a napelem termelés aránya... S a kát miatt 20-25 évig még drágább ha nagy naperőművek termelnek mintha a háztetőn van (pl nekem is) napelem...
-
Rick4
félisten
Nincs baj, miért is lenne, ez nem egy szaktopic, és én sem mondtam, hogy szakelőadó vagyok a témában. Egy 10 perces részlete volt ez a napelem egy délutánnak, egy sokéve felszerelt rendszerről beszélgettem a tulajdonosával, ő tudja, mi hogy van, én nem, és nem is foglalkoztat, 2 hete mesélte, a haverjánal 300 ezerért tették most be a nagyobb oda- vissza számolós órát, meg a bővítést, napelem még nincs, de már 20 havi villanyszámlát erlőre kifizetett... Na pont ennyire fogott meg a véleménye alapján az, hogy mi van a napelemmel. Nem olvasok utána, mert nem érdekel a téma, egyrészt másokkal rég lezártuk, szóval érthetetlen, ha eddig nem, most mire fel hozod fel a témát.
Lapozz kérlek gyorsan tovább, sem a téma, sem a véleményed nem érint semmilyen szinten. Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ha sokáig nem jössz vissza, szerintem ugyanúgy mint eddig, mindenki jól lesz. Szevasz!
Az már mellékes, hogy ha nem érdekel a véleményem, miért válaszoltál egy régi hozzászólásra. Sebaj, legyen ez a te bajod, ha csak így tudod kifejezni az érzelmeidet.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Hehe, napelem témában a legaktuálisabb infóm: Feleségem kollégája valami pályázat keretében napelemesíti a régi kertes házát. Mivel pénze nem sok van, ezért 30 évre hitelt vett fel, aminek a komplett kitörlesztése 5 millió Ft lesz.
Viszont a villanyszámlája havi 9.000Ft.
Azaz gyors számolás után, ha ettől kezdve minden hónapban 0Ft lesz a villanyszámlája (ami egyébként nem tudom mennyire reális, a hűtőszekrény szerintem akkor is fogyaszt áramot, ha éjszaka van, meg feltételezem egyébként is van valami alap díj a villanyszámlában), akkor röpke 46 év alatt vissza fog jönni neki a befektetése.
Zseniális. És komolyan, boldogan mesélte, hogy hitelt vett fel, és végülis mi az az 5 millió Ft 30 év alatt, ha közben meg nulla lesz a villanyszámlája.
Engem egyébként érdekelne a napelem téma, csak hát a társasház nem nagyon vevő rá, így igaziból még addig se jutottam el, hogy komolyabban utána nézzek, hogy esetünkben mibe kerülne, csak ha már előjött, gondoltam megosztom, hogy van aki így csinálja, mint a fent leírt eset.Én kérek elnézést!
-
csoszogi
tag
válasz martonx #84894 üzenetére
Napelemre: nálunk tízemeletes, kb három éve volt hőszigetelés. Akkor már a pályázat részének kellett lennie a napelem felszerelésének is. Viszont abból én közvetlenül nem látok pénzt, majd ha lesz lakógyűlés megkérdezem hova csatornázódik be a befolyt összeg. Habár nekem az is jó, ha a ház közös költségéhez járul hozzá.
De ha nem panel, akkor passz, habár ha jól tudom a társasházaknak is lehet pályázni hőszigetelésre, nem?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest