Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz tisn #84352 üzenetére

    Faszság hát. :D Ha egy ovis- kisiskolás szinte nézzük, akkor mindenképp az! :D Elég lenne átlátni a szitut, és nem kellene ilyesmit írni. :D

    Csúcsidei áramtermelés megy ezerrel, pont akkor, amikor mindenki termel a napelemmel. Ugyanaz a szitu, mint amikor mindenki egyszerre akar lemenni az M7-esen a Balatonra szombat reggel. Az működik? Nem! Jön egy felhő, a termelés bezuhan, akkor jön ugye az atom, este meg éjjel a napelemek megint nem termelnek.

    Abban mi a faszság, hogy a napelem a mai napig nem úgy működik, mint kellene? Nem akkor termel, amikor kell, hanem amikor tud. Nincs hol, hogy tárolni az energiát, ahonnan csak előhúzod, mint a télikabátot a hidegben. A többhektáros napelem parkolnak nem eladni kellene az áramot a hálózatba, főleg nem nappal, hanem munkát végezni, pl egy szivattyúval vizet feltolni magasra, majd éjjel, amikor a napelem lóxart sem ér, szépen leereszteni a vizet, hogy valami generátort meghajtva abból is legyen áram.

    Azt nem értik meg sokan, hogy a napelem csak egyvalamit tud, áramot termel amikor süt a nap. Ez így önmagában kevés, de ha mi magyarok okoskodni akarunk a témán, rögtön kereshetünk követendő példát, ahol se a lopás, se más nem akadályozza, hogy a napelem elterjedjen, ugye? Mondasz egy országot példaként, ahol ez működik? Nagy ugye hogy nincs példa.

    Előttünk járó országok vannak, vegyünk példát róluk. franciáknak, akik megtehetnék, hogy máról holnapra váltanak, miért is van hogy az egész világon mért atomerőművi áramtermelés 76%-át adják? Az miért van, hogy a francáknak 58 működő atomerőművük van? Nincs hegyvidék, ahol lehet vízerőművet építeni? Nincs tengeri rész, ahol megy a szélerőmű? Nem süt náluk a nap? Nincs lóvé erre? Hát persze. :D

    Mondok jobbat, ott vannak a németek, ők megtehetik helyi, állami szinten is, abban biztosan maradhatunk, hogy ők azok, előttünk járnak legalább 10 évvel mindenben, ugye?
    Ehhez képest mik a tények? Van 80 millió emberre 19 atomerőmű. A 2011-es Fukushimai erőműbaleset után bejelentették, hogy csökkentik az atomerőművek számát, sőt, 2021-ig mindet bezárják, és megújulóra állnak át, komoly elhatározás. Nos, eddig (8 évről beszélünk) semmi érdemi léptékkel mérhető nem történt, de a gázerőművek termelése már 46%-kal nött, szénbányákat nyitottak újra, ugye ellentételezni kell az atom hiányát, de a megújulókból (víz- szél nap) kemény 10%-ot tudtak kikaparni? Ma már 2035-re ígérik az atomerőművek végleges bezárását...
    Nincs lóvé? Nincs tengeri terület sok széllel? Szerinted mi az oka mindennek? Mert ha faszság, akkor velük is baj van, nem is kicsi...

    Az már csak hab a tortán, hogy erről a dologról a döntést megelőzően egy 180 oldalas tanulmányt is csináltak, és szövetségi szinten is úgy vélik, hogy az egész eu-ban támogatások, eu-s pénzek nélkül kell a megújulókból építkezni, ki ki hogy tudja ezt összehozni. Lehet próbálkozni..

    Bocsmár, ha egy picit tovább látok annál, hogy felrakok a házra egy napelemet kamatmentes kölcsönre, oszt' hadd termeljen, 6-7 éve figyelemmel kísérem a történéseket, több olyan emberrel tudok erről beszélgetni, aki a faszság kifejezésnél tovább lát, ha más nem szakmai oldalról 10+ éves tapasztalatai miatt is. Olvasgass a témában egy picit, mert ez így elég egzakt megnyilvánulása a témában való járatlanságodnak, hogy mindez faszság. Aláírom, hogy az ötlet jó, de működő példát te sem tudsz mondani, még csak e egy 1 mk2-es területen sincs sehol teszt terület, ahol működnek a folyamatos áramellátás, bármilyen módon megoldva, mert utána már méretezéssel ki lehet váltani bármi problémát. De egyelőre nincs megoldás.

    Na mindegy, én be is fejeztem itt az erről való társalgást, ahogy nézem értelmetlen a diskurzust tovább folytatni.

    [ Szerkesztve ]

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák