Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
sss
őstag
válasz FoxiestFox #37951 üzenetére
Az account eladás ami problémás szokott lenni, szóval nem is gond, hogy az tiltva van.
-
félisten
-
Rawulf
őstag
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
boba6
senior tag
válasz Rawulf #37947 üzenetére
ingyé
vanvolt nem hirdettem (dying_star vitte is)
tücsök: köszi, a megyeháza itt van mellettem de nem is tudtam hogy ilyen jellegű[ Szerkesztve ]
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
martonx
veterán
-
-
MODERÁTOR
A te szempontodból persze. De mivel gondolom nem villamosvezetőnek tanultál, az ő szempontjából nem feltétlen van mindig elsőbbsége, ilyen esetben szerintem a rendőrnek van, a megkülönböztető jelzés miatt. Gondolj bele, egy kereszteződésben ha jön bármi megkülönböztető jelzéssel /mentő,tűzoltó,rendőr/ egy villamos sem fog kihajtani elé...
-
-
Persze a tévedés jogát fenntartom nagyon régen tanultam a kreszt (27 éve).
Rendőrautóra nem találtam, de sokmindenre van kivétel. A magyarázat pedig:Miért biztosít a KRESZ a villamos részére rendkívüli előnyöket?
A rendkívüli elsőbbség azért szükséges, hogy a villamos ne legyen hátrányban a gyengébb fékhatása és gyorsítóképessége miatt. A villamos a gépjárművekhez képest eltérő menetdinamikai tulajdonságokkal rendelkezik. A villamos gyorsítását az álló utasok miatt általában 1 m/s²-re korlátozzák, hogy biztonságosan utazzanak, és ne kelljen erőteljesen kapaszkodniuk. A villamos kereke és a sín tapadási tényezője 0,2 értékű, ezzel maximálisan kb. 2 m/s² lassulás érhető el. A villamosokat közvetlenül a sínekre ható sínfékekkel is felszerelik, így a lassulása a 3-3,5 m/s²-et is elérheti. A gumiabroncsos gépjárművek átlagos lassulási képessége 6-8 m/s² !!!
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
macilaci78
nagyúr
A KRESZ öregebb, mint a topiklakók legjava. A mai modern villamosok gond nélkül lealáznak egy mai átlag járgányt gyorsulásban és lassulásban is, ha nekiveselkednek.
Ha a megkülönböztető jelzést használó autónak azzal kellene számolnia, hogy bárminek is elsőbbséget kellene adnia, nem hiszem, hogy sok értelme lenne. A vonat is csak a sokszáz méteres fékútjával kivétel, illetve azért egy vasúti átkelőhely szépen ki van díszítve és ritkábban is fordul elő.
Szvsz a villamosnak is elsőbbségadási kötelezettsége van a megkülönböztető jelzést használó gépjárművekkel szemben (, de nap közben rákérdekek).Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
válasz macilaci78 #37967 üzenetére
Tévedés tévedés hátán. A kötött pályás jármű különösen -de úgy általában minden tömegközlekedési eszköz- nem tud megállni hirtelen úgy, h a rajta utazók ne sérüljenek meg. Álló helyen ugye nincs biztonsági öv.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem nagyon van kedvem kreszt bújni, csak belegondolok életszerűen, melyik tud kitérni melyik elől, a villamos vagy az autó.
"B" kérdés, hogy mennyiben logikus bevágni a másik elé, egy másfél tonnás kocsival egy tizen-huszon tonnás villamos elé, ami nem tud lefékezni. Amivel szembe jön még huszon-tonna, ami szintén nem tud.Hozzáteszem a rendőrök sokszor teljesen visszaélésszerűen használják a McKülönböztető jelzést. Pesten láttam múlt héten, a délutáni dugó volt a 2x3 sávos úton, nem volt kedvük 5 percet várni a lámpára, villogó be, fel a középső villamospályára, át a kereszteződésen a piroson, majd besorolás, villogó ki és ment tovább a sorban. Az egész egy piros lámpa elbliccelése miatt volt.
Szerintem most sokan röhögnek ezeken a rendőrökön és szerintem joggal.
-
pmheros
őstag
Szegeden (is) ma autómentes nap van: Tisza volánnál és az szkt -nál az autód forgalmijával ingyen buszozhatsz, villamosozhatsz.
Ezen túl lesznek programok is: pl élethű baleseti szimuláció a rakparton 11órától. Érdemes megnézni.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
Ted_Beneky
senior tag
Eladó erősítős szobaantenna Iskra G-2235-06
3K.Csillagkaput a Csillag térre!
-
őstag
válasz lugosi #37976 üzenetére
Én az autó mentes napra és a baleset szimulációra irtam,hogy azt legalább láthatnák a gyerekek és talán elgondolkodnának.De az autó,motoros száguldást azt meg tudják nézni mert az bezzeg szombaton lesz....
Azt vasárnap meg majd linkeli valaki,hogy "160-al akart kézifékkel megfordulni a fiatal" című cikket...Üdv:Attila
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz totya694 #37977 üzenetére
Ja értem! Én a plakátot néztem, azon a szombati program van.
Ahogy látom, tavaly is sokan voltak kint gyerekek, lehet hogy ilyenkor iskolástól kiviszik őket ilyen kihelyezett osztályfőnöki óra keretében vagy valami ilyesmi. Lehet jobb, is, ha iskolai foglalkozás keretében "kötelező" menni, mert különben lehet hogy pont azok nem néznék meg, akiknek szólna. Mert akit érdekel, az törődik az ilyesmivel, és általában nem ők okozzák a balesetet. -
Rawulf
őstag
Csak nekem van hányhatnékom ettől a számlától?
Bezzeg az igazi kreatív emberek gombokért dolgoznak:
"A közlekedési rendőr talált egy tökéletes helyet, ahol bemérheti a szabálytalankodó autósokat. Egy nap azonban meglepve tapasztalta, hogy mindenki a sebességhatár alatt közlekedik, mikor az ő közelébe ér. Eldöntötte, hogy kivizsgálja a helyzetet. És hamarosan rá is jött a probléma megoldására… Egy 10 év körüli srác állt az út szélén, a kezében egy nagy kézzel festett felirat: „Vigyázz sebességmérés!” A sebességmérő háromlábútól néhány 100 méterre megtalálta a srác cinkosát is, kezében a következő felirat: „Borravaló”, és a lábánál egy vödör teli aprópénzzel."
[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
ro_bert17
őstag
válasz Rawulf #37982 üzenetére
Bezony ám. Sőt, már gombokért sem. Vagy esetleg még azok, akiktől még nem búcsúztak el.
Miközben a mára szürkévé, és közönségessé vált sómenjük ennek a lóvénak a többszörösét vitte haza. Ezzel van aki szerint tényleg csak annyi a baj, hogy mi nem kerültünk bele a buliba. (és ráadásul szerintem a mi pénzünkből lettek ezek fizetve).Amúgy meg: [link]
-
Rick4
félisten
válasz lugosi #37969 üzenetére
Az semmi, ez napi szinten előfordul, ha a munkavégzés emiatt gördülékenyebb és hatékonyabb, hát hadd csinálja, de azért van ennél jobb sztori is:
A haveromat igazoltatták, azt állítva, hogy párszáz méterrel arrébb nem állt meg a stop táblánál a vonalnál, és hogy 5 ezer lesz, nem ismerte el, feljelentették. Megbeszéltük a dolgot, igazából volt pár érdekes mozzanat a történetben. Megjött a papír, reagált rá. Elmondta a szabálysértési előadónak, hogy a rendőrök feljelentése szerint nem állt meg a stop táblánál a vonalnál, ő viszont elővette az ide vonatkozó kresz paragrafust, amiben ugye feketén fehéren le van írva, hogy a vonal előtt kell megállnia. Erre nem tudott mit mondani az előadó, elintézte volna egy ejnye- bejnyével, de mivel a dolog bent marad a rendszerben, a haverom nem hagyta annyiban. Kikérte a rendőrök vallomását, amiben ők leírják mindketten, hogy nem állt meg a vonalnál (egyszer se nyilatkoztak, hogy mi történt a vonal előtt, nyilván, hiszen keresztutcában, takarásban voltak) majd azt állították, hogy a haverom nagy sebességgel elhajtott, és 300 m után tudták megállítani. Ahhoz, hogy megforduljanak, meg felgyorsítsanak az üldözöttől nagyobb sebességre, meg 300m után utol is érjék, vagy neki kellett lassan mennie, vagy a rendőrök nem használtak villogót, miközben a "nagy sebességnél" még gyorsabban mentek... A másik rendőr is nyilatkozott, mintha hallott volna bármit is, de az nem állt a haverom mellett, tehát mindent csak a másik rendőrtől tudhat.... Most bírságon tart az ügy..... Szerinted?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
SirRasor
addikt
Tudom marhára idevág, de:
Valódi bőrt mivel lehet ápolni? Mármint pl: bőr övet. Szimpla testápolót olvastam már pár helyen, de elég bizarr ötletnek tűnik.
Make Love not war!
-
félisten
-
sss
őstag
válasz vizslakutya #37991 üzenetére
Elsőre bobaolajnak olvastam.
-
-
válasz Rawulf #37995 üzenetére
Teljesen mindegy minek a beszerzés miatt b@sz meg a NAV! Ezen módszer mentén, gyk bármelyik számlabefogadó megszívta, mert rendelkezésre csak annyi adat áll, hogy éppen az adott pillanatban mit lehet látni a NAVnál. De ez nem jelenti azt h nincs már folyamatban lévő ügy , és nem lesz a vége geb@sz
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest