Új hozzászólás Aktív témák

  • #64791808

    törölt tag

    válasz Hequila #33005 üzenetére

    Ez igaz, es megsem. Ez egy folyamat, amit el kellene kezdeni. Ma Magyarorszag informatikai szervizellatottsaga "az utca embere" esetben a gyenge buherator szintjen all. Ertem, muszaj neked is igy szolgaltatni, mert ha nem, akkor csokken az ugyfelkorod.

    Vegyuk eszre, hogy ez hianygazdalkodas.

    Ha elindulna egy folyamat, hogy megfelelo szolgaltatast megfelelo arert, akkor par even belul az utca embere szamara is ertek lenne a szervizszolgaltatas. Sot, kevesebb lenne a gyoker is (nem a rootra gondolok :) ), mert anyagi erdeke lenne, hogy ertsen hozza.

    10-12 evvel ezelott rendszeresen indultak informatika kurzusok, es sokan elmentek ra. Ma mar ez ciki, hiszen mindenki ugy szuletik, hogy C# programozo, meg Domain Admin. Hogyne.Es inkabb hulye marad, mint hogy a haver azt mondja, hogy "mivan, nem tudod, hogykell a zikszpet telepiteni". Holott o sem tudja, csak ganyol.

    Ezert lenne fontos, hogy a szervizesek kialljanak a minosegi munka erteke mellett. De ez klasszikusan olyan valtozas, ami csak alulrol johet. Evek kellenek hozza. De ha el sem kezdjuk, akkor marad az, hogy az utca embere szerint te lofaszt se csinalsz, csak jol lehuzod ot, bezzeg neki van szakmaja, vasutas! Amig ez nem valtozik, addig a munkatok minosegetol fuggetlenul a szomszed pistike oraberet szanjak nektek.

    Az ugyfelednek pedig, mikor alaplapcsere utan visszahozza a gepet, annyit mondtam volna, hogy az alaplapot kicsereltuk, a windowshoz nem is nyultunk. Ha kivanja, szoftveresen is bevizsgaljuk a gepet, x FT. Ha erre hapog, akkor megkerdezem, hogy o szeret-e ingyen dolgozni. Fontos tudni: ez az ugyfel mar akkor tudta, hogy csak basztatni jon be, mikor belepett az ajton. Ha mar ugyis elegedetlenul tavozik, akkor ugy kuldom el a 3,14csaba, hogy varja, hogy indulhasson.

Új hozzászólás Aktív témák