Új hozzászólás Aktív témák

  • FehérHolló

    veterán

    válasz Rover623 #1484 üzenetére

    Hát... Ez előfordult már egyik kedves ismerősömmel és velem is. A saját történetemet tudom részletesebben elmondani.
    Összeállítottam nagyjából egy konfigot, néztem több bolt árlistáján is a termékeket. Örültem, hogy 2ben meg is találtam mindent, ami kellett. Elmentem, azt kiderült, hogy hát jah, az egyik nem is volt, csak kiírták, a másik már elfogyott 2 hónapja, a harmadik tegnap (ezek után ezt már nem hittem el). Össz-vissz nem volt meg: alaplap, proci, memória, videókari és a ház. A vinyót, optikai meghajtót és a tápot rögtön a kezembe tudták adni. :) A másik helyen rosszabbul jártam, ezért inkább visszamentem az első helyre, és vártam 2 hónapot, hogy mindent beszerezzenek (alaplapból és házból más lett, mint tervben volt), azt össze is rakják. De baromira zavaró volt, hogy akkor minek rakják ki az árlistába azokat a cuccokat, amik nem is léteztek soha a kínálatukban. Magyarországon vagyunk, de azt elvárnám, hogy az netes árlistán valós adatok szerepeljenek, különben honnét a fenéből tudjam, hogy mit melyik boltban lehet beszerezni? Telefonáljam körbe az összeset?

    Közben persze rögtön rá lehetett jönni, hogy melyik boltba nem érdemes egyáltalán menni legközelebb.
    A *ser's-nél kérdeztem, hogy van-e Intel D 930as, vagy be tudnak-e szerezni. Erre a válasz: Hát az speciel nincs, de be tudunk szerezni neked már most C2D-t, és csak 30k-val kerül többe, mint a D930 és 8x olyan jó számítási teljesítménye van. Furán néztem, mert akkor még csak a laptopos procik jöttek ki, de gondoltam, tegyünk egy próbát. Visszakérdeztem, hogy tudna-e mondani egy modellszámot. Válasz: öööö persze, Txxxx. Mondom jólvan, az a mobil CPU, honnét szerezzek hozzá alaplapot? Válasz: Bele lehet rakni s775-be, de várjak, utánanéz. Utánanézett, de azt én már nem vártam meg.

    Másik helyen az ajtó fölött virít a Samsung embléma, a neten is azt olvastam, hogy Samsung disztributorok. Bemegyek, kérdezem: Tudnának nekem szerezni Samsung SM 797MB-t? Hát azt már fél éve nem is láttak árlistákon, de ha tudok valahonnét szerezni, akkor én leszek a világ legboldogabb embere, mert az egy nagyon jó monitor. Ehhez hozzá tartozik, hogy fél éve még nem is létezett, csak a 796MB. Akkor viszont látásra. Hazamentem, megnéztem a samsung honlapján a következő disztributort, mert én optimista azt hittem, hogy az előző is jó lesz nekem. A második helyen rögtön azt mondták, hogy persze, x ezer forint, péntekre ittvan (szerdai nap volt épp). Az ajánlott ár meg pontosan megegyezett a samsung honlap magyar részlegén található árral. Kérdezném ezek után, hogy akkor legközelebb hova érdemes menni?

    [Szerkesztve]

    Skynet is real. It's called Google.

Új hozzászólás Aktív témák