Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
commanche
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Tissot PRC 200-as chrono órákat mennyire kopirozzák mostanában? Nézegettem a topicot, de utoljra 2008vége felé láttam szót ennek a másolatairól. A másik kérdésem az lenne hogy a Tissot-nál mekkora minőség ingazdozás fordulhat elő? Találtam annó egy fórumot ahol leirták, melyek azok a dolgok amelyektől meg lehet határozni egy PRC 200-as eredetét, csupán a külsőségek alapján (ilyenek pl a mutatók rögzitó pontjainak a lefestettsége pl). A helyzet az hogy, megnéztem ár boltit de a meghatározás alapján akkor bármelyik lehet hamis
Szóval végülis a kérdésem az, hogy mennyire van minőség változás a Tissot-nál?
I come from a land down under, where beer just flow, and men chunder.
-
commanche
csendes tag
Köszönöm a választ, sajnos viszont még mindig nem értem azt, hogyan lehetséges hogy a boltban két egymás melett lévő órának, a másodperc mutatója lötyög, a tized mp mérő króm fügessztése le van festve, mig a másiknak mondjuk nem stb. Ezért kérdeztem igazából, vásárolni meg vásároltam, ezért is kérdem, mert az enyémnek is vannak ilyen apró kozmetikai hibái, viszont be vizsgáltattam, és teljesen eredeti, ezért kérdem hogy létezhet-e ekkora minőség ingás a Tissot-nál.
-
commanche
csendes tag
-
commanche
csendes tag
A szíj igazábol bőr, csak a belseje van bevonva gumival. Viszont a fém szíjban igazad van, csak sajnos nekem pont egy köztes méretet kéne beállítani, és erre a bőr szíj alkalmasabb. A fémnél nem sikerült
-
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #3736 üzenetére
Én is detto ugyan ezért vettem Tissot-ot. Hétköznapra kiválló, presztisnek meg presztis márka elfogadható áron.
-
commanche
csendes tag
Szerintem is csak dizájn kérdése, érdemi különbslg nem valószínű hogy van köztük. Árdban is hasonló ha jól emlékszem.
-
commanche
csendes tag
Nekem mondjuk ez, vagy ebböl a szériábol egy nem chronográf
http://www.longines.com/watches/the-longines-master-collection/L2.629.4.78.3
-
commanche
csendes tag
Szerintetek az normális, hogy az órámon, a perceknél lévő lumináló perc jelzések fehérből, átváltottak szürkébe :S Strandolni voltam tegnap, aztán este vetem észre hogy az addig teljesen fehér kis téglalapok közepénél szürke foltok jelentek meg :S Azt hiszem ez talán maga a floureszkáli bigyó lehet, de elvileg ennek nem lenne szabad ilyesmit csinálni!
A másik ami furcsa hogy az óra, és perc mutató világító eleme pedig ugyan olyan fehér maradt...
Valami ötlete valakinek esetleg?
-
commanche
csendes tag
Hát az a legnagyobb bajom hogy az óra kb 3 hetes... Ha a tömítés is rosz lenne, akkor az óra és a perc mutatók is beszürkültek volna (arrol nem beszélve hogy az óra is meghal valússzínüleg)
http://image.hotdog.hu/_data/members3/563/339563/images/Tissot-PRC-200-T17158652.jpg
Ennek az órának a percnél lévő világíto izéiról van szó, maga az óra, meg perc mutató meg érintetlen...
Elviszem megnézetem hogy ez mi lehet, de valúszínü hogy az az anyag a ludas ami világit, és érzésem szerint az üt át a fehér festéken, de nem tudom hogy ez mennyire elképzelhető egyátalán... :S
-
commanche
csendes tag
Hmmm. Megnézetem mindenképpen. Nem hinném hogy beázott volna, nem láttam hogy párásodott volna. Ami nekem a gyanúm az az hogy a nap tehetett valamit vele. Most megnéztem egyébként, és a szürke foltok egy-az egyben ott vannak, olyan formában ahogy világít az óra.. Mindenesetre érdekes :S
-
commanche
csendes tag
Hát ha nem is pesten, érden van egy nagyon ügyes srác, az érdi tescoban van egy bolt ( kettő is ez a kisebbik) én nálla csináltattam az óráimat, baromi ügyesen csinálta meg. Persze a fent emlitettek is nagyon jók
-
commanche
csendes tag
Jut eszembe, menetközben megnézettem a tissot-t és annyit mondtak a szakszervizben, hogy valószinüleg roszabb volt a festék minősége amit használtak, és hogy ez természetes jelenség...
-
commanche
csendes tag
Hát ahogy körbe néztem ennél a cégnél (Tempora Kft.) elég jól csinálták amit csináltak, nem tűntek komolytalanannak. Amúgy ez viszont enyhén szolva meglepett még mindig hogy ilyen minőség ingás előferdül a tissot-nál :| Jó nem egy omega vagy longines, de akkor is!
-
commanche
csendes tag
Ááááááá, azt nem is hagytam volna hogy megcsinálják, annyira nem nagy hiba.
Ps: Nem azért mondtam, mert úgy értetted volna csak, hogy megbízhatónak tűnnek, egyik másik szervízzhez mérve
Szerk: Annyira nem zavaró, bocsánat.
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #3837 üzenetére
Én valahogy ezekkel nem vagyok kibékülve, mármint kinézetre, viszont ha neked tetszik, és van rá kereted akkor szerintem megbízhatót kapsz. Bár ha jól tudom a kvarc szerkezet az ETA azza kb ugyan az mint egy tissot. Ami nem rosz csak akkor nem látom értelmét az árrésnek.
Mondjuk mondom ebben utóbbiban nem vagyok biztos.
-
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #3837 üzenetére
Ha ilyen fazonút vennél, én lehet hogy ezt megnézném mindenképpen. Elfogadható árú, persze minőségre biztos nem longines, de hát autómata, és jóáras
http://www.ora.bolt.hu/tissot_ora.php?tipus=Seastar%201000
-
commanche
csendes tag
http://www.ora-idozona.hu/termekeink/karorak/longines/hydroconquest/longines-hydroconquest-l3-642-4-96-6
Itt még most is annyi.
-
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #3847 üzenetére
Szerintem az autómata megérhet annyit. Én a dizájn miatt nem venném pont eszt, de egy autómatára amúgy is fáj a fogam...
Ha megnyugtad én harmadéves NT-s
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #3850 üzenetére
Igazából szerintem az óra szerkezet elkészítésének ideje az egyik legfőbb befolyásoló tényező. Egy autómata Longines, sem olyan bonyolult mint egy Omega... Az is fontos hogy merre gyártották stb. És persze a legnagyobb a márkanév
-
commanche
csendes tag
Én egy aukciós portálon vettem az enyémet 43K-ért, bevizsgáltattam, eredetinek bizonyult, mind a minősége, mind a szerkezete hibátlan. Ami buktató ezeknél és oda kell rá figyelni, hogy konkrétan az eladásra szánt óráról elgyenek képek késztve, és nem csak sajtófotók.
Ha innen vennél akkor fordulj hozzám ynugodtan, elég mélyen beleástam magam ennek a tipusnak a hamisitványaiba, mik a külső ismérvek amiből megállaitható
-
commanche
csendes tag
Másik amit kérdeznék tőletek, hogy ehhez mit szóltok? Egy használt óra portálon bukkantam rá, szerintem egy jól sikerült replika. Szerintetek?
Ui. A kép lemaradt, mindjárt belinkelem.
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
Linkem sajnos nincs, a képeket úgy küldték e-mailban, amiket a faszi feltöltött meg még annyi sem látszik :S marad a flickr
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-06/29/205063_ae5sabdrikjz0rpo_1.jpg
Na így sikerül megnézni?
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
válasz runner 125 #3891 üzenetére
http://www.lwjuan.com/2010/03/22/how-to-spot-a-fake-tissot-prc-200/
Nem fórum, de asajnos az eredeti fórumon máőr nem talláltam meg ezt a topickot... És amit le írnak ne vedd feltétlen szentírásnak, mert az enyémre is igaz sok minden, a tissot szervízben meg azt mondták, hogy ezek sajnos gyárilag ilyenek...
Mindenesetre egy kolelgának már írtam feljebb, hogy kérdezz nyugodtan PM-ben, ugyan ilyen típusom van, és aukciós Ami a legfontosabb az az, hogy csak olyat szándékozz megvenni ahol magáról az óráról készült kép van fent. Nem sajtófotó.
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
Közben meg lett a fórumos topic is
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?p=2385940#poststop
-
commanche
csendes tag
Ez így jól néz ki, mikor én vettem őt még nem találtam, csak a watchjoy.com-ról származó kínai replikásokat
Amúgy Seikonak igaza van, fém szíjjal ved meg, és ha kell, vegyél hozzá egy bőrt. Én is ezt csináltam, és ugyan ezt az összeállítást raktam össze:
http://media.photobucket.com/image/tissot%20prc%20200/rutyis/watches/Tissot%20PRC-200/DSC01046-1.jpg
-
commanche
csendes tag
válasz runner 125 #3897 üzenetére
Linkelném nagyon szivesen, de ez nálla ilyen egyszeri óra volt sajnos :S Ez a bőrszij amit mutattam, az egy hirsch golfer, plusz van hozzá egy pillangó csatt, ami szerintem sokkalta jobban néz ki mint a sime bebújtatós szij csatt, ez a kettő volt azt hiszem 9800ft, szóval nem vészes.
Elégedettnek nagyon elégedett vagoyk vele, de szerintem a bolti árát nem éri meg, főleg ha azt nézem hogy mennyi gyártási hibát tudtak elkövetni egy darab órában. Ezektől eltekintve semmi komolyabb hibája nincs, pontos, megbizható, nem túl feltünő, de mégis fiataos. Jól el van találva na.
És igen, megkérdezheted: 21
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
válasz runner 125 #3900 üzenetére
Minimális, konkrétan láthatatlan festés hibák, a foszfor nagy hő hatására beszürkült a perceknél, stb stb. Ilyen apró, nem is mkifejezetten zavaró dolgokról van szó, tömeggyártási melléktermék...
Ha sárgát akarsz akkor a doxának (jó az drágább) van egy nagyon j kis szija, ha megtalálom, rakom be a linket! A pillangó csatt majdnem ugyan az, csak az béka csatt. Az a különbség, hogy a a béka csattost gombnyomásra oldod ki ( mint mondjuk a fém szijat), mig a béka csattot, csak szét pattintod.
http://www.orak.hu/oraszijak-es-tartozekok/csatok-es-zarakA jobb oldali a béka, amit én is vettem a szijhoz, a jobb oldali pedig béka csatt, ami olyan mint a gyári bőrszijason.
Szerk: Ilyesmi a Doxa szij is, csak annak még a pereme is citromsárgára van festve. Nekem az lesz a következő vétel szerintem
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
http://www.watchcat.com/NewListings/hr8931.jpg
Vagy valami ilyesmit szednék hozzá össze.
-
commanche
csendes tag
válasz runner 125 #3905 üzenetére
Bocsi, ezt elkurtam
Na szóval, a pillangó csatton van két oldalt egy gomb, amivel lehet oldani a zárat, a békcsatton nincs, azt csak széthúzással lehet nyitni.
-
commanche
csendes tag
Csak azért gondoltam, mert nekem a kvarc 2-3 hét alatt 3 másodpercett siet, és eddig azt hittem, hogy ez nem lenne szabad, aztán utána néztem és kiderült, hogy kb 0.7 tizrd mp-et siethet max naponta. Ha ezt össze adogatom az nem olyan rossz
Amúgy az idő beállitással kapcsolatban igazad van, nekem van egy 1972 körüli Noxil órám, mechanikus stopperes, és nagyon j érzés hallani hogy ketyeg, felhúzod, beállitod stb. Tehát törődsz vele
-
commanche
csendes tag
Én nekem szintén olyan 15 körül volt két órám (darabja) Egy mechanikus stopperes (Noxil) és egy automata Roamer Searock. Mindkettőben üveg csiszolás, szijcsere, polirozás volt, a noxil majdnem 20K volt mert hát azt mire az órás kipucolta... :S
-
commanche
csendes tag
Érdemes lenne megnézetni, amennyire tudom (bár ez egyátalán nem biztos) az orosz órák annyira nem brutálisan bonyolultak, ebből eredendően egészen stabilan járnak Mindenesetre ha családi darab akkor érdemes megnézetni, maximum darabokra kell bontani a felujitást
-
commanche
csendes tag
Akkor úgy mondanám, hogy magyarországon közismert, és egyszerű. Nagyapám annó a felhúzós raketát minden gond nélkül szedte szét és rakta össze. És valóban ugyan az a szerkezet mint egy korabeli svájcinak, mert vagy lemásolták egy az egyben, vagy egyszerűen kapták a technikát
De mondjuk egy raketa meg egy poljot már nem ugyan az pedig mindkettő orosz óra volna.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.