Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuco Ramirez

    őstag

    válasz A_ScHuLcZ #39321 üzenetére

    Ahhoz, hogy sikeres legyél az SC2-ben, először meg kell tanulni az alapokat: Tech tree, egységek képességei, melyik egység mi ellen jó és mi ellen gyenge, gyorsbillentyűk használata, folyamatos dolgozógyártás és az első exp lerakása a 10. percig, pénz folyamatos elköltése, supply blokk elkerülése, ilyesmik. Ezt jól be lehet gyakorolni az AI ellen. Válassz egy fajt, amelyi a legszimpatikusabb és azzal gyakorolj egészen addig amíg az alapdolgok már magabiztosan nem mennek és a very hard AI-t is le tudod győzni.
    Ha mindez megvan, már nyugodtan mehetsz ki a ladderre. Lehetőleg a bronzligában kezdj. Kezdőknek egyáltalán nem ciki dolog, hidd el sokkal fontosabb a rendszeres sikerélmény (azaz meccseket nyerni), minthogy magasabb ligában folyamatosan csak szívjál. A ladderen az AI elleni játékhoz képest az a legfontosabb különbség, hogy deríteni kell az ellenfelet, hogy felkészülhess a meglepetésekre. A meccs elején legyen egy általános elképzelésed, hogy milyen taktikára mész, és ha kell módosítsd menet közben az ellenfeled lépéseit lereagálva. Próbálj a makróra összpontosítani, a mikrózást ráérsz magasabb ligákban finomítani. Ha nem érted miért kaptál ki, nézd vissza a replayt és próbálj tanulni belőle. A saját kudarcokból lehet a legtöbbet tanulni. A sok gyakorlásnak előbb-utóbb pedig mindig meg lesz az eredménye.
    Streameket, VOD-okat is lehet nézni, de inkább szórakozásnak ajánlom, mert elég esélytelen a prokat leutánozni. Viszont vannak kifejezetten kezdőknek szóló oktatóvideók a youtube-on, azok hasznosak lehetnek.

    WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

Új hozzászólás Aktív témák