Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Radar Rider

újonc

Sziasztok! Új vagyok ezen a fórumon, nem rég találtam rá a Star Citizen-re és egyszerűen beleszerettem. :) Aztán láttam, hogy itt szép nagy rajongói tábor gyűlt össze.

Hardveres szempontból lenne pár kérdésem (lévén, hogy én nem vagyok nagyon pro ebben). Előre is elnézést ha kicsit hosszú leszek.

Nos, tavaly még vettem egy amd a10 7850k apu-t. (nem kell kinevetni) :D Egyébként egész jó kis proci, csábító volt az ára, teljesítménye és a beépített videókártya. Jó ideig csak így, a saját vidikártyájával játszottam vele. Ez persze a memóriából hizlalja magát, meg persze az újabb játékoknál már előjönnek a korlátai. Most aztán sikerült beruháznom egy msi gtx 960-ra. Letiltottam az integrált karit és most már csak ezzel tolom. Nagyon örültem, mert ég és föld volt a különbség. Így már ki mertem próbálni egész új játékokat is. Pl a Witcher 3 is fut mediumon, de bizony a procit eléggé maxon használja. Kb 95-100%. Ha lovagolok, akkor meg folyamatosan 100%. :D De nem szaggat!!! Örültem.

Ezért döntöttem úgy, hogy kipróbálom végre az SC-t. Beléptem hangárba. Húúúúú, tök szép, very highon. Semmi szaggatás. Csillog-villog. Proci 75-80%-on, vidikari 55-60%-on operált. Viszont az gyanús volt már akkor is, h a 8gb ram-ból kb 6000-7000-et használt... Aztán beléptem arena commanderbe. Ott is egész jól tudtam repkedni. Még csatában is.
    Utána jött a baj. Beléptem a PU-ba: játszhatatlan. Gilly Top Gun kiképzése: játszhatatlan. Planetside: játszhatatlan.
    Az történik, hogy ezeknél már igen csak maxon megy a proci is, kb mint a witchernél. Videókari simán bírja, max 70-80%-os volt a kihasználtsága. De a memória már 7500-on megy. Én erre gyanakszom (még soha semmi nem használta ki ennyire).

Itt a konfigom:
    - msi a-68 hm granade alaplap
    - amd a-10 7850k (3,7 ghz quad core)
    - msi gtx 960 4gb vidikártya
    - 8gb 1600 mhz-es corsair vengence memória

Szóval szerintetek megúszhatom esetleg plusz 8gb memória vásárlásával új proci-vétel nélkül azt, hogy még élvezhetően tudjak játszani? Egyáltalán csak a memória a vétkes? Vagy ez a proci is túl gyengusz már hozzá? Elvileg ez a proci mondjuk overclockolható, kb 4,7gh-zig, de én még sohasem csináltam ilyet, meg úgy a garanciát is elveszti. Mondjuk ha memóriavásárlással megoldódna a dolog meg egy kis overclockkal akkor azt lehet bejátszanám.

Bármi segítség jól jönne, nagyon megköszönném. Akár itt, akár üzenetben. :)

• Radar Rider

újonc

válasz Malibutomi #38653 üzenetére

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. :)

Igen amúgy sejtettem, h a cpu-m nem a legjobb ehhez a játékhoz. No sebaj, most egyelőre nem fogok ezért újra beruházni. A mostani sláger game-ket egész jól elviszi, ez meg úgy is a jövő játéka. Ki tudja milyen reaktor kell majd a végleges verzióhoz. Addig dogfightolgatok és gyakorlok.

Egyébként azt amit írtál, hogy a cpu-m nem bírja kihajtani a videókarit, csak azért nem értem, mert pl a witcher-nél elég szépen kitolja a maxig. Épp ezért is lepődtem meg, hogy az SC-nél meg miért nem.

#38650 Drenadar:
    Csak sima Mustang Alpha-t vettem.
    Igazság szerint két okból: 1. több pénzt nem akartam most erre költeni, 2. amúgy is szeretek a játékokban megharcolni a játékbeli cuccokért. Így meglesz a régi freelancer feeling, hogy egy tesco-s hajóval a 0-ról indulhatok. :D

Új hozzászólás Aktív témák