Új hozzászólás Aktív témák

  • Agony

    aktív tag

    Sziasztok!

    SQL lekérdezés kapcsán lenne szükségem egy kis útmutatásra és bízom a szaktudásotokban, mert én elvesztettem a fonalat. :)

    Adott egy igény lista tábla, amin belül van egy feladatok tábla, tehát valaki indít egy igényt és azon belül akár több feladat is elvégezhető különböző személyek által. A feladatok elvégzésére fordított időt kellene összesíteni feladatonként, viszont a helyzetet bonyolítja, hogy bármikor megszakíthatják a feladatvégzés, amit aztán később folytatnak. Pl. munkaidő végén felfüggesztik, reggel pedig folytatják.

    Valami SUM-al kombinált DATEDIFF szerűség kellene, de mivel többször megszakíthatnak és folytathatnak egy igényt, ötletem sincs hogyan...

    Például:

    Igény: Vevő megrendelés

    Ezen belül vannak a feladatok az alábbi formában:

    Feladat kezdés
    A megrendelt áru összekészítése.
    Feladat befejezés

    Feladat kezdés
    A megrendelt áru csomagolása és átadása kiszállításra.
    Feladat befejezés

    Feladat kezdés
    A megrendelt áru kiszállítása.
    Feladat befejezés

    Minden feladat kezdés és feladat befejezés tartalmaz egy időbélyegzőt, szóval a kezdés és a befejezés között kellene mondjuk egy különbözet percben, aztán ezt az egészet összegezni az igényre. Tehát az összekészítés mondjuk 5 perc volt, a csomagolás 3 perc, a kiszállítás pedig 40 perc, így az igény 48 perc munkaidő volt. Maguk a feladatok nem számítanak, minden esetben csak a kezdés és befejezés állapot között eltelt idő és ezeknek az összege.

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

    Start with a whisper, end with a scream!

Új hozzászólás Aktív témák